sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Pöllöily jatkuu

Piti siis todellakin tehdä toinen pöllö heti perään, jotta poikakin sai oman. Aluksi meinasin virkata sen turkoosinsinisestä Parisista, mutta koska sitä on vain kaksi kerää, en ollut varma sen riittävyydestä. Joten purin aloituksen ja otin koukulle mintunvihreää Miamia, sitä ainakin riittää. :-D


Virkkasin kuin viimeistä päivää ja seuraavana päivänä huhuilija tulikin jo valmiiksi ja pääsi heti pojan hellään halaukseen. Lankaa tämä otus ahmi 65 grammaa ja vanua 77 grammaa.

Virkkaamispläjäyksen jälkeen teki taas mieli neuloa. En halunnut kuitenkaan tarttua mihinkään suunnitteilla olevaan lahjaideaan, vaan neuloa sitä, mitä mieli vaan tekee. Päädyin luonnonvalkoiseen Roseen ja keväällä jo kerran kokeiltuun ponchomalliin:


Ohje ponchoon löytyy Suuri Käsityö -lehdestä numerosta 8/2012. Tein taas isoimman koon, 164cm, joka menee kivasti myös aikuiselle. Tälle ei ole vielä saaja tiedossa, eli menee odottelemaan lahjavarastoon. Puikot 5mm, alareunan viimeistelyssä koukku 4mm. Lankaa kului 119 grammaa.

Eikä pöllöily vielä tähän lopu, ehei. Ilmoittauduin nimittäin huomenna alkavaan Kesäyön hullutukseen eli KYHiin. Ensimmäisen kerranhan osallistuin siihen viime vuonna ja sain kaikki työt valmiiksi määräajassa. Homman nimihän on se, että kesäkuun ensimmäisestä päivästä juhannusaattoon asti aloitetaan yksi työ päivässä ja kaikkien on oltava valmiina heinäkuun loppuun mennessä. Jos oikein muistan, töillä ei tässä tempauksessa ollut painorajaa. Ja kuten viime vuonnakin, myös tänä vuonna listalle saa ottaa myös UFOja eli keskeneräisiä töitä.

Ihan pienen hetken ajan pohdin, että onko järkeä lähteä tempaukseen mukaan, kun olisi varmasti muutakin tekemistä, mutta sain järkeiltyä, että varmasti joka tapauksessa neuloisin hullun lailla. Eli miksi en samantien jakaisi innostustani muiden yhtä hullujen kanssa. Tänään sitten kasailin jo lankoja pariin työhön sekä muutaman ufon. Näillä olisi tarkoitus startata:


Kuvassa takimmaisina näkyy neljä ufoa; kaulaliina, pipo, vauvansukka sekä pikkulapsen poncho. Edessä on sitten mustaa ja valkoista Rosea (todennäköisesti niistäki tulee ponchoja), turkoosia Kotiväkeä (tästä luulisin tekeväni toisen ET-kassin), pinkkiä Le Fibre Nobili Merino Superfinea (takana näkyvään ponchoon) sekä mehujauheella värjättyä Woolia (vauvansukkaan).

Kuvasta löytyy myös Karnaluksista ostamani, syksystä saakka hilloamani herkkulanka Austermann Hand-painted. Lupasin nimittäin itselleni, että otan sen puikoille vasta, kun saan Gradun valmiiksi. Ja nyt se hetki on koittanut! Perjantaina tein vielä viimeiset korjaukset ja lähetin työn sitten tarkastajille. Toisaalta jännittää, toisaalta ei jännitä yhtään. Läpi se menee, siitä olen varma. Ja toisaalta tunnen myös suurta helpotusta, kun kahden ja puolen vuoden urakka on aivan loppusuoralla. Kunhan saan työn vielä kansitettua, voin lopullisesti hengähtää sen osalta.

Mutta lankakasaan palatakseni, siinä on lankaa noin 680 grammaa + töissä kiinni olevat langat. Vähintään tuon verran jos saisin tempauksen aikana kulutettua (enkä ostettua uutta tilalle), olisin aika tyytyväinen.



Pöllöillään!



rakkaudella,

manteliMinni

perjantai 29. toukokuuta 2015

Tättä häärää

Ai että, onpa ihanaa, kun on ympärillä paljon ihania pikkuisia, joille voi väkertää ihania pikkuisia asioita. Tällä kertaa väkerrykset tekee erityisen ihanaksi se, että ne menevät kummipojalleni. ^_^

Nimittäin ensi kuussa minusta ja avomiehestäni tulee hänen siskonpoikansa kummeja. Halusin tehdä poitsulle ristiäislahjaksi puseron ja pehmolelun. Aloinkin jo neuloa villatakkia, mutta jotenkin ei napannut ollenkaan, vaikka olin ennenkin samaa mallia neulonut useammankin kappaleen. Ravelrya selailemalla löysinkin sitten kivan virkatun hupparin ohjeen:


Leaping Crochet Baby Hoodie oli oikein mukava ja suhteellisen yksinkertainen tehdä. Ei ommeltavia saumoja (ainoa sauma tuli hupun päälle ja senkin virkkasin) ja miehustan kuviossa kiva, hieman erilainen toteutus. Löysin vielä nappivarastostani kivat ankkurinapit, jotka eivät kuvassa valitettavasti kovin hyvin näy. Hupparin kaveriksi kokeilin tehdä Prinsessajuttu-blogin ohjeen mukaan pöllön. Vaikka ohje onkin todella yksinkertainen, hieman jänskätti, koska en ole juurikaan pehmoleluja tehnyt, koska niiden täyttäminen ja osien ompeleminen ovat mielestäni hankalia. Mutta tämä huhuilija onnistui kyllä tosi hyvin ja lisää teen varmasti. Itse asiassa toinen on jo koukulla, koska poikani olisi kovasti halunnut tuolla yksilöllä leikkiä, mutta jouduin selittämään, että tämä on serkkuvauvan pöllö. - Haluatko, että äiti tekee sulle ikioman pöllön? - Taa! (Joo). - Äiti voi tehdä vaikka kaks. - Taa! :-D

Lankana kummassakin Novitan Miami. Huppariin sitä kului 138 grammaa ja pöllöön 74 grammaa. Lisäksi pöllö nieli askarteluvanua 73 grammaa. Hupparissa koukku 6mm ja pöllössä 4mm.



Neulomisiin!



rakkaudella,

manteliMinni

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Sydän syrjällään

Höh ja pöh. Piti kirjoittamani helatorstaina Loimaalla pelatusta KaMa - Tahko -pesisottelusta, mutta koska kamerani on edelleen juntturassa ja kaikki tuolla reissulla ottamani kuvat ovat Padilla enkä osaa niitä tänne suoraan liittää, niin tuo postaus jääköön hamaan tulevaisuuteen. Eikä blogin kirjoittamiseenkaan ole juuri ollut aikaa, kosksa tuon Loimaa-reissun jälkeen (vietin pojan kanssa muutaman päivän myös Turussa) poika sai kumpaankin korvaan oikein ärhäkän tulehduksen, josta on juuri parantumassa. Hän ei luonnollisestikaan voinut tuona aikana mennä päiväkotiin, joten aikani on kulunut pientä potilasta hoivatessa. Ja vähän isompaakin, sillä nyt myös avomies on viettänyt pari päivää saikulla, syynä mikäs muukaan kuin korvatulehdus! Itsellänikin pieniä flunssan oireita pukkaa, mutta äidillähän sitä viimeisenä on aikaa sairastaa, hehheh.

Mutta blogin ulkopuolella kirjoittamisrintamalla sujuu vallan mainiosti. Olen naputellut viimeisiä korjauksia graduuni ja tämän viikon aikana saan lähetettyä lopullisen version tarkastajille. Wuuuhuuu! :-)

Toki olen puikkojakin ehtinyt heilutella. Turussa vieraillessa sain tuhottua loputkin vaaleanpunaiset Goldenit:


Ne upposivat tähän nuttuun, jonka tein lahjaksi ystäväni tyttärelle, joka täyttää ensi kuussa kolme vuotta. Kovinkaan usein en heitä näe, mutta ystäväni lähettää tyttönsä nimissä pojalleni kortteja ja koska olen kovin huono vastaamaan niihin, ajattelin ilahduttaa pikku neitiä neuleella. Ohje löytyy Ravelrysta nimellä Girl's All-In-One Sleeveless Top, joka on isompi versio nutusta, jonka esittelin kolmisen viikkoa sitten. Puikot 4mm ja langankulutus 143 grammaa. Jouduin itseasiassa jopa purkamaan viimeisen kerroksen, jotta lankaa riitti päättelyyn. Mutta sainpahan samalla myös sopivasti lankaa nappien ompeluun.

Tämän postauksen otsikko viittaa toiseen valmiiseen työhöni. Olen nimittäin sydän ihan syrjällään ilosta, koska sain tietää että eräs ystäväpariskuntani odottaa perheenlisäystä. Tästä innostuneena tartuin heti Turusta palattuani 4,5-millisiin puikkoihin ja keltaiseen Miamiin:


Tuloksena Heart Baby Blanket. Lankaa tähän kului 242 grammaa, joten mukavasti riittää vielä Miamia kaikenlaisten muidenkin vauvaihanuuksien värkkäämiseen.

Tällaista täällä tällä kertaa.


Neulomisiin!



rakkaudella,

manteliMinni

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Hei hei, Blogilista!

Tervetuloa Blogipolku ja Bloglovin!

Kuten varmasti useimmat Blogilistaa käyttäneet ovat huomanneet, Blogilista lopettaa kesäkuun alussa. Mitään sen tarkempaa syytä en lopettamiseen ei kai ole ilmoitettu. Itseäni listan lopettaminen harmittaa, koska sen avulla oli niin kätevä seurata suomalaisia käsityöblogeja ja varmaankin omaankin blogiini löydettiin paljon sen kautta.

Onneksi kuitenkin netistä löytyy uusi suomalainen blogilistauspalvelu, Blogipolku. Jatkossa minut löytääkin helposti sen kautta. Ja aika moni muukin Blogilistalla ollut käsäbloggaaja näyttää rekisteröityneen polulle.

Blogini löytyy toki myös Bloglovinin kautta..



Antoisia lukuhetkiä blogien parissa!



rakkaudella,

manteliMinni
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3590672/?claim=xaxnzv3tayv">Follow my blog with Bloglovin</a>

maanantai 11. toukokuuta 2015

Welcome to Miami!

Taitaa olla turhaa työtä tänä vuonna lankavaraston laihduttaminen. Toukokuu eteni jo lupaavasti, mutta sitten tuli taas Minimanin mainos: Miami 1€/kerä. Ei liene epäselvää, miten tänään kävi.

Olin jo aikaisin liikkeellä, sillä arvelin noin hyvän tarjouksen houkuttelevan väkeä. Vein pojan kahdeksaksi päivähoitoon, josta kävelin reippaasti kaupalle. Sinne päästyäni syöksyin suoraan lankaosastolle ja pääsin valikoimaan parhaat päältä. Soitin myös äidille ja valitsin hänelle toivomiaan värejä muutamia keriä. Omien ostosten kohdalla homma lähti sitten kyllä täysin lapasesta:


Kymmenen vaaleankeltaisia ja viisitoista mintunvihreitä kerää. Onneksi on paljon pieniä lapsia lähipiirissä; näistä ajattelin ainakin kummipojille neuloa. Ja toki itsellekin olisi pari takkia suunnitelmissa.

Tämä taitaa olla muuten ensimmäinen kokonaan tabletissa kirjoittamani postaus. Useamman vuoden uskollisesti palvellut Ixukseni on tällä hetkellä hieman juntturassa, joten en pysty nyt kameralla kuvailemaan. Sen takia otin kuvat padilla ja samantien kokeilin kirjoittamistakin.

Neulomiseen!



Rakkaudella,

manteliMinni 

torstai 7. toukokuuta 2015

JyJu-yhteenveto

Olen nyt kuin klapilla päähän lyöty. Sain kerrankin käsityötempauksen vietyä osaltani loppuun asti ja vieläpä reilusti etuajassa! Aikaa JyJu-töiden valmiiksi tekemiseenhän olisi vielä juhannukseen asti, mutta sain viimeisen työn pääteltyä hetki sitten:


ET-kasseja on näkynyt blogeissa jo monta vuotta, mutta nyt innostuin tekemään sellaisen itse. Malli vaikutti jo aikaisemminkin lupaavalta, mutta tekeminen on kai vaan odottanut oikeaa lankaa. Sen satuin löytämään vuosikausia hilloamastani Kotiväestä, josta piti ensin tulla pitsitunika ja sitten kietaisujakku. Ainut valmis asia, mihin tuo lanka on päätynyt, on virkattu sipulipussi, joka on vanhemmillani käytössä. Sittemmin ajattelin siitä tulevan myös kivoja sytomyssyjä, mutta koska lankaa olikin vielä yllättävän paljon, päätin kokeilla kassia.

Ehkä aloittamista helpotti sekin, että saajakin oli jo tiedossa. Tällä kassilla aion ilahduttaa anoppiani äitienpäivänä.

Tein kassin 1,75-millisellä koukulla, mikä sujui yllättävän hyvin verrattuna siihen, että yleensä ohuin koukku, jota käytän on 3mm. Välillä silmukat kyllä meinasivat halkeilla, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Lankaa kului 106 grammaa ja sitä on ainakin vielä toinen mokoma, joten toinenkin kassi on luvassa jossain vaiheessa.

Ja nyt vielä vähän yhteenvetoa päättyneestä tempauksesta:

- Tein yhteensä 24 työtä (muutamat työt olivat niin keveitä, että ne piti niputtaa yhdeksi työksi)
- Lankaa kului yhteensä 3751 grammaa (Mutta ei puhuta siitä, kuinka paljon sitä tuli ostettua tänä
  aikana, eihän??)
- Ravelryn mukaan lankaa meni 6020 metriä. Todellisuudessa sitä meni kuitenkin enemmän, sillä
  määrään on laskettu vain 17 työtä; kaikkien metrimäärää en pystynyt kirjaamaan.
- Aloitin 24.12. ja lopetin 7.5. Aikaa kului siis 4 kuukautta, 1 viikko ja 6 päivää.



Huhhuh. Seuraavaa tempausta odotellessa!



rakkaudella,

manteliMinni

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Itse tein ja säästin!

Hyvän ystäväni häitä vietettiin lauantaina. Vaikka hääpari olikin toivonut lahjaksi rahaa, päätin tehdä poikkeuksen sääntöön ja lahjoittaa itse virkkaamani maton:


Merkityksellisen lahjasta teki myös se, että käytin siihen ystäväni edesmenneen mummonsa vintiltä löytämiä lankoja. Langan valmistetiedoista ei ole hajuakaan, mutta arvelen sen olevan täyttä villaa ja Super Bulky -paksuista. Kympin koukulla pistelin menemään Aura-maton ohjeen mukaan ja lankaa sain kulutettua 1528 grammaa. Vähän näyttää kupruilevan reunoista, toivottavasti vähän tasoittuu käytössä.

Muutama viikko sitten avomiehellä oli työreissu Ilmajoelle ja koska pojallakaan ei ollut sinä päivänä päivähoitoa, hyppäsimme kyytiin ja jäimme ostoksille Tuuriin. Suurimman osan ajasta tosin hengasimme pomppulinnan luona. Mikäpäs siinä, pääasia, ettei pojalla ollut tylsää. :-D Satuin löytämään itselleni ihanan, vaaleanpunaisen mekon ystävän häitä ja muita kesän juhlia varten. Halusin tehdä mekon seuraksi huivin tai boleron, joten oli sitten kipaistava myös lankaosaston kautta:



Mukaan tarttui neljä kerää Madame Tricote Paris'n Goldenia (kuvassa vain yksi, koska muut olivat jo käytössä) sekä yksi kerä Nallea, joka sattui olemaan tarjouksessa. Siitä taidan tehdä jonkinlaiset sukat.

Goldenille pohdin ankarasti erilaisia vaihtoehtoja ja päädyin erään blogin kautta löytämääni kivaan boleroon. Innoissani virkkasin palasia, mutta kun sain viimeisen valmiiksi, huomasin, että bolerosta tuli aivan liian iso ja siksi myös - ihanasta langasta huolimatta - susiruma. Eipä siis auttanut muu kuin ryhtyä purkuhommiin ja turvautua yksinkertaisempaan malliin:


Hartiahuivi on aloitettu kärjestä ja virkattu pylväillä ja ketjusilmukoilla. Malli on Virkkaus vanha konsti, uudet mallit -kirjasta. Tykkäsin lopputuloksesta paljon, huivi on käytössä tosi mukava. Näitä tulee varmasti tehtyä lisää. Koukku oli 5mm ja langankulutus 190 grammaa.

Vaaleanpunaiselle, kimaltavalle langalle löytyy aina käyttöä ja osa siitä päätyikin pieneksi nutuksi:


Tämän aion lähettää lapsuudenystävälleni, joka sai viime kuussa tytön. Neuloessani mietin jälleen kerran, miten nopeasti aika rientääkään. Eihän siitä ole kuin hetki, kun kyseisen pojan kanssa olimme samalla luokalla ala-asteella. Niin, miten siitä voi olla muka jo liki kaksikymmentä vuotta?? :-D Nutun ohje löytyy Ravelrystä nimellä All-in-one sleeveless baby top. Lankaa meni 4-millisillä puikoilla tikutellen 67 grammaa.

Huhtikuun lankaostokset näkyvät kokonaisuudessa tuossa edellä, mutta näin toukokuussakaan en ole langoilta kokonaan välttynyt. Ajoimme jo torstaina äidin ja iskän luokse Turkuun. Äiti oli käynyt Lankamaailmassa, jossa oli yli 10€ ostoksesta saanut kaksi kerää Maijaa kaupan päälle. Äiti oli valinnut nätit siniset kerät, jotka manguin heti itselleni, niistä kun saisi neulottua nutun suvun uusimmalle jäsenelle.


Otin myös äidin ostamat Baby Ull- ja Emilie -kerät. Emiliesta ajattelin tehdä kaulurin joululahjavarastoon.

Toki Turun-reissulle oli otettava neuletyö mukaan. Mitään kovin monimutkaista ei kannata autossa ruveta säätämään, joten otin matkaan kaksi kerää Woolia, joista kehkeytyi raidalliset ranteenlämmittimet:


Nämä menevät lahjavarastoon odottamaan Joulua, jolloin pääsevät kummitytön isosiskon pakettiin.
Puikot 3mm ja 3,5mm, langankulutus 50 grammaa.


Jee, reilusti alle viiden kilon ollaan jo!



Neulomisiin!



rakkaudella,

manteliMinni