torstai 23. kesäkuuta 2016

Antakaa määki huudan... eikun podcastaan!


Hihii, sain tänään vihdoin kuvattua ensimmäisen podcast-jaksoni! Kovin pitkä siitä ei tullut, mutta siitä se lähtee.



Hyvää alkavaa Juhannusta kaikille!



rakkaudella,

manteliMinni

JuhannusKYHnyttelyä

Juhannusaatto on huomenna ja nyt onkin hyvä aika esitellä tähän saakka valmiiksi saamani KYHit, jotta voin rauhassa käydä jäljellä olevien keskeneräisten kimppuun. Ja aloittaa myös KyJyt. Ne saisi Facebook-ryhmän sääntöjen mukaan aloittaa jo ensi yönä, mutta koska oikea juhannysyö on vasta se seuraava, aika moni taitaa aloittaa silloin. Itsekin vielä hieman pohdin, että miten teen; toisaalta kyllä kyhejä riittää huomisen ratoksi yllinkyllin.

Mutta nyt itse asiaan eli niihin valmiisiin töihin:


Ohje: Novita Kesä 2016
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo
Puikot: 3mm
Langankulutus: 74g
Ravelryssa: Pyyhkinen

Tätä pyyhettä oli kiva ja joutuisa neuloa ja kolme samanlaista onkin vielä tulossa, yksi Blendista ja kaksi Bommix Bamboosta. Mukailin hieman tuota Novitan ohjetta. Menee joululahjavarastoon.


Ohje: Vintage Sun Hat / Doriana Rivelli
Lanka: Novita Miami
Koukku: 5mm
Langankulutus: 34g
Ravelryssa: Neiti Kesäheinä

Tämä suloinen pieni myssy pääsi Turun reissulla lämmittämään veljentytön päätä. Jo luonnostaankin hurmaava pikkuneiti oli aika suloinen se päässään.


Ohje: Virkkaus vanha konsti uudet mallit -kirja / Bente Myhrer ja Lilly Secilie Brandal
Lanka: Novita Rose ja Novita 7 Veljestä
Koukku: 5mm
Langankulutus: 73g
Ravelryssa: Virkatut tossut 7

Nämä tossut on kuvattu Turussa Skanssissa Cafe Brahessa, jossa olin tapaamassa ystävääni Svantea. Svante on tossujen suurkuluttaja, joten hän sai tuolla reissulla kahdet tekemäni tossut.


Ohje: Piirakkasukat / Novita
Lanka: Novita 7 Veljestä O(p)i Villasukka
Puikot: 3,5mm
Langankulutus: 107g
Ravelryssa: Piirakkasukat 4


Piirakkasukat eivät juuri esittelyjä kaipaa, ohje on vain niin helppo ja ihana. KYHin puitteissa on vielä kahdet kesken ja löysin äsken eräästä laatikosta vielä yhden kerän, joten kenties väsään yhdet myös KyJyssä.


Ohje: Crochet Grocery Bag / Haley Waxberg
Lanka: Drops Paris ja 8/8 Cotton
Koukku: 5mm
Langankulutus: 109g


Jälleen kerran (kuten Ravelrysta näkyy, jo 27:nnen) ostoskassi. Paksummat puuvillalangan jämät upposivat tähän mainiosti.


Ohje: Piirakkasukat / Novita
Lanka: Novita 7 Veljestä O(p)i Villasukka
Puikot: 3,5mm
Langankulutus: 102g
Ravelryssa: Piirakkasukat 7

Ks. edelliset piirakat. :-D


Ohje: Joogasukat / Minna Metsänen
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3mm
Langankulutus: 76g
Ravelryssa: Joogasukat 8

Joogasukista muodostunee tänä vuonna tekeillä olevien joululahjojen kantava teema, sillä ainakin parit on vielä tekeillä. Vaan siitä ehkä seuraavassa postauksessa hieman lisää.... ;-)


Ohje: Ihan omasta päästä :-P
Lanka: Novita Otava
Koukku: 4mm
Langankulutus: 44g
Ravelryssa: Pipo vain

Tämän pipon ohje on poikkeuksellisesti ihan omasta päästä sävelletty. Aloitin sen jo Turussa kiinteillä silmukoilla, mutta nyt kotona tartuttuani siihen uudelleen totesin, että ei tuu mittään ja aloitin alusta pylväillä. Ja ihan kiva tuli. Tämäkin menee joululahjaksi, Otavasta tekemäni peiton saaneen ylioppilaan isälle, joka huumorimielellä toivo itselleen löysempää pipoa.


Ohje: Hyvät perusvillasukat miehelle Nallesta / Novita
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3mm
Langankulutus: 85g
Ravelryssa: Lahjasukat 13

Ja viimeisenä ihan vain perussukat ilman sen kummempia kommervenkkejä tai edes tietoa kenelle päätyvät. Mutta eivätköhän nekin Joulun tienoilla viimeistään löydä tiensä johonkin pakettiin.


Nyt fiilistelemään lähestyvää Juhannusta ja perisuomalaista sadesäätä.



Neulomisiin!



rakkaudella,

manteliMinni

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Yhtä juhlaa

Onpas ollut ihanaa viettää viikonloppua kotona pitkästä aikaa! Ja todellakin pitkästä aikaa, sillä kaksi edellistä viikonloppua (ja tietenkin ne arkipäivät siinä välissä) vierähtivät Turun reissulla. Vaan olivat syytkin noin pitkään reissuun varsin juhlavat; yhdet ylioppilasjuhlat ja yhdet rippijuhlat.

YO-lakin sai päähänsä kummityttöni isoveli. Juhlat olivat tietenkin koulujen päättymispäivänä. Sinänsä niiden ajankohta ei ollut yllätys. Yllätyin vain siitä, että päivänsankari pääsi ylioppilaaksi jo nyt eikä vasta syksyllä, kuten olin pitkään luullut. Olin nimittäin suunnitellut tekeväni hänelle peiton lahjaksi ja kuvittelin syksyllä olevan hyvää aikaa sitä väkertää. Onneksi kuitenkin kutsun tultua (veikkaan muuten, että aika harvalla ylioppilaalla on isoäitinsä piirtämät kutsukortit!) oli melkein pari viikkoa aikaa, joten laitoin koukun heilumaan:


Lanka: Novita Otava ja Novita 7 Veljestä
Koukku: 7mm
Langankulutus: 937g
Ravelryssa: YO Blanket

Ja siihen pariin viikkoon ei sitten juuri muuta käsityötä mahtunutkaan kuin koukun heiluttelua. Kaikesta tuosta ahkeroinnista huolimatta onnistuin vetämään aikataulun niin kireälle, että päättelin langat vasta autossa matkalla Turusta Perniöön juhliin. :-D Mutta sainpahan tuhottua peittoon suurimman osan mieheni paidasta yli jääneistä Otavista. Ja ne kahdeksan kerää tuhotakseni piti niiden kaveriksi ostaa neljä kerää Seiskaveikkaa. Naisen logiikka, vai mitä?

Seuraavan viikonlopun sunnuntaina oli vuorossa taas kummitytön isoveljen juhlat. Tosin eri kummitytön ja tällä kertaa rippijuhlat. Toukokuun jääkiekkohuumassa uhosin virkkaavani lahjaksi HIFK-kuvioisen tyynyn. Arvelin, että ostamani Cataniat eivät aivan riitä, mutta googlettelin, että Turussa olisi ainakin pari sitä myyvää kauppaa. Mutta tarvitsemaani kirkkaansinistä sävyä ei ollut kummastakaan saatavissa. Meinasin jo joko heittää koko projektin jorpakkoon tai siirtää sen valmisteltavien joululahjojen joukkoon, mutta luonto ei antanut periksi. Ilman lahjaa en juhliin haluaisi mennä. Vaan mistä parin vuorokauden varoitusajalla edes etäisesti katu-uskottava, itse tehty lahja ripiltä päässeelle pojalle? Onneksi on internetin ihmeellinen taikamaailma ja Dropsin valtava ohjearkisto:


Lanka: Schachenmayr Catania
Koukku: 2,5mm
Langankulutus: 61g
Ravelryssa: Virkattu kravatti

Lopputuloksena siis virkattu kravatti HIFKin värejä mukaillen. Vielä enemmän hifkimäinen siitä olisi varmasti tullut, jos punainen ja sininen olisivat olleet toisinpäin, mutta punainen lanka ei olisi siihen riittänyt eikä olisi ollut enää aikaa lähteä sitä metsästämään. Mutta tuolla Dropsin ohjeella tuli kyllä nopeasti ja näppärästi valmista. Nyt vain on mietinnän alla, että onko minulla muita sukulaisia/tuttuja, joille voisin kravatin värkätä. :-D

Kravatti on yksi KYH-töistäni. Muitakin on jo valmiina ja pyrin niitä esittelemään mahdollisimman pian. Aloituksistakin puuttuu enää kolme, mikä on hyvä juttu, koska perjantaina alkaa jo KyJykin.



Neulomisiin!



rakkaudella,

manteliMinni

keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Lankavarasto jojolaihduttaa

Reippaasti alkanut lankavaraston laihduttaminen on tänä vuonna ottanut takapakkia kerran jos toisenkin. Siksi ilahduinkin valtavasti, kun eräässä Facebook-ryhmässä näin ostoilmoituksen oranssille Nallelle. Itsellänihän tuota pirtsakkaa tavaraa on ollut peräti kymmenen kerää, josta on riittänyt ainakin kahdekaan eri projektiin. Joten ei ihmekään, että se alkoi jo hieman kyllästyttää ja halusin kernaasti lopusta eroon. Eilen laitoin 155 grammaa postiin ja tänään jo olivat perillä uudella omistajalla.

Mutta kuten tyypillisesti käy, pudotettu paino on tullut samantien bumerangina takaisin. Olin koko viime viikon pojan kanssa Turussa ja siellä tuli käytyä useammassakin lankakaupassa. Niitä lankoja, joita etsin, ei kuitenkaan löytynyt, mutta Vilho avusti äitiä kivasti Käsityökeskus Tuumassa:



"Minä haluan sinisen langan." Jaaha, no mikäs siinä sitten. Kyselin, että mitä tästä pitäisi sitten tehdä, niin vastauksena oli lonkero. Turvalonkero pojalle on kyllä suunnitteilla, mutta lanka on kyllä ihan toinen. :-D

Ja kun Turussa olin, en voinut olla käymättä myös Lankamaailmassa. Sieltä oli haussa mustaa ja valkoista lankaa urheiluaiheiseen pipokokeiluun. Ihan kivat langat löysinkin:





Hjertegarnin lankoja olen kyllä kokeillut ennenkin, mutta Sock 4 on minulle uusi tuttavuus. Mukavan ohuelta ja pehmeältä vaikuttaa, joten eiköhän näistä jonkinlainen pipo synny.

KYH on nyt ollut käynnissä kaksi viikkoa ja olen saanut jokusen työn jo valmiiksikin. Niiden myötä lankavarastoni päässee taas pitämään linjojaan paremmin kurissa.



Neulomisiin!



rakkaudella,

manteliMinni