maanantai 11. toukokuuta 2020

Tavoitteisiin ja niiden yli

Sitä ollaan kuulkaa täällä Keski-Suomessa niin tehokkaita, että ensilumikin satoi tänä vuonna jo ennen kesää! Heh heh. Nimittäin tänään tuprutti jonkin aikaa ihan huolella ja maa oli valkoisena kauttaaltaan. Mutta kyllä lumi oli jo iltapäivälenkiltä tullessani sulamaan päin. No, eipä ainakaan tarvitse olla huolissaan siitä, että arktiset olosuhteet häiritsisivät pesäpallokauden alkua, mikä on yleensä osunut näihin aikoihin.

Mutta mutta, asiaan! Vuoden ekassa postauksessa asetin itselleni tavoitteeksi vähentää lankavarastoani puoli kiloa kuukaudessa. Se tekee vuoden aikana kuusi kiloa. Nyt kun poikkeuksellisina aikoina on ollut mahdollisuus viettää aikaa puikot liki käsiin liimautuneina (ihan niin kuin muuten ei tilanne olisi tämä), niin jo näin toukokuun alkupuolella sain tuon tavoitteen täyteen! Toki siitä on ollut kiittäminen myös langanostolakkoa, eli uutta lankaa on tullut tilalle hyvin maltillisesti.

Annoin itselleni pienen lisätavoitteen, kun hoksasin kuuden kilon rajapyykin häämöttävän edessä. Huomasin puikkovarastossani olevan tarvetta 2,75-milliselle 40-senttiselle pyöröpuikolle. Päätin tilata sen vasta, kun olisin täyttänyt tavoitteen. Tulipa kokeiltua sitten myös sellainenkin ihme, että tilaan tavaran samassa kaupungissa kivijalkakaupan omaavan liikkeen nettikaupasta. Titityy on ollut kiinni koronapandemian vuoksi, mutta nettikauppa on toiminut edelleen, joten tilasin puikon sieltä ja seuraavana päivänä kävin sen hakemassa liikkeen ovelta. Toimii, sanoisin. :)

Viime postauksen sytomyssypljäyksen jälkeen ajattelin neuloa välillä jotain muutakin, mutta aika voittopuolisesti ovat käsityöni olleet edelleen pipolinjalla. Ja itse asiassa tuon puikko-ostoksenikin tein siksi, että pääsisin tekemään Dropsin Safranista myssyjä. Toki kolmemilliselläkin se onnistuisi, mutta 2,75:llä tulee pikkuisen napakampaa jälkeä. Ja pidempi pyöröpuikko oli tuossa koossa jo ennestään, mutta ainakin omalla käsialallani looppamalla tehtyyn pipoon jää löysä kohta puikon vaihtumiskohtaan.

Sytomyssyjen lisäksi on puikollani edelleen viihtynyt myös Oslo hat. Tällä kertaa kokeilin, sopisiko malli akryylilankojen "tuhoamiseen":

  

Ohje: Oslo hat / PetiteKnit
Lanka: Hjertegarn Nissegarn
Puikot: 3,5mm
Langanmenekki: 80g
Ravelryssa: Akryyli-Oslo

Mielestäni malli ja lanka sopivat oikein mainiosti yhteen. Ja ihan hyvin upposi lankaakin, kun kaksinkertaisena laittoi. Samalla myös poistuu ainakin osittain se ongelma, että akryyli ei yleensä lämmitä kovin hyvin. Siksi ajattelinkin tämän pipon olevan hyvä lahjoitettavaksi syksyllä Asunnottomien yöhön.

Vanhojen suosikkien joukkoon on mahtunut pari uutta tuttavuutta, joista saattaa hyvinkin tulla luotto-ohjeitani.Ohje: Ten stitch blanket / Frankie Brown
Lanka: Emmebi Happy Wool ja Schoeller Viva
Puikot: 4mm
Langanmenekki: 82g
Ravelryssa: Kymmenen silmukkaa puikolla

Ten stitch blanket oli yllättävän helppo tehdä, kunhan pääsin alkuun. Vaikka ohje löytyy myös suomeksi, oli turvauduttava lisäksi joihinkin Youtubesta löytyviin ohjevideoihin ja silti vielä sovellettava vähän omiaankin. Mutta ensimmäiset käännökset olivat ne vaikeimmat ja parin toiston jälkeen neulominen sujui kuin itsestään. Peitto pääsee hyväntekeväisyysneuleiden laatikkooni odottelemaan lahjoittamista Nuppupeitto-keräykseen.

Ravelryn lisäksi Facebook on tätä nykyä varsinainen jämälankaideoiden aarreaitta:Ohje: Helpot vauvan sukat / Tuula Kyrölä
Lanka: Kaupunkilanka Kivijalka
Puikot: 3,5mm
Langanmenekki: 26g
Ravelryssa: Pikkuset

Hauskasti muodostuva malli, jolla valmistuu ainakin yksi pari illassa. Alkuperäisen ohjeen mukaan sukat neulotaan tasona, mutta ovat mielestäni helposti muunnettavissa saumattomiksikin. Nämäkin menevät jossain vaiheessa hyväntekeväisyyteen, sillä lähipiirin vauvat eivät ehkä kesää vasten näin paksuja sukkia tarvitse.

Tällaista tällä haavaa. Hauskaa (ja vähälumista) toukokuuta kaikille!Rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti