torstai 9. tammikuuta 2020

Lankavaraston jäljillä, etappi 1

Hyvät matkustajat, tervetuloa manteliMinni Airlinesin sekoilulle lennolle kohti lankavaraston uumenia! Koska voimassa olevasta langanostolakosta huolimatta kohteessa riittää lääniä, on matkamme jaettu useampaan osioon.

Ensimmäinen pysähdyspaikkamme on olohuoneen hyllykön toiseksi alimman rivin vasemmanpuoleisin laatikko:



Kyllä, tuikitavallinen Ikean kangaslaatikko. Mutta mitä se pitää sisällään? Katsotaanpa:


No lankaapa tietenkin, erittäin hyvin sanottu siellä takana! Mennäänpä vielä lähemmäksi.



Hemaisevan muovipussin sisältä paljastuu kahdeksan kerää Tukuwool fingeringiä värissä Repo. Nämä olivat synttärilahja mieheltäni ja muotoutunevat joskus tulevaisuudessa villatakiksi. Mirkwood vai Uan, kas siinäpä pulma. Laatikon sisältö: 400g.



Seuraavaksi vuorossa viisi kerää tummanruskeaa Nallea. Muistaakseni nämä ovat saalista viime vuonna suoritetuista Cittarin alelaarien tonkimisista. Laatikon sisältö: 900g.



Tässä kuvassa näkyy puolestaan viime vuoden viimeinen lankaostokseni 7 Veljestä Multiraita, jonka kotiutin Tokmannilta ihan vain siksi, että seuraavana päivänä saatoin hyvillä mielin taas aloittaa lakon. Pitihän sitä toki ostaa vielä varastoon täydennystä, ettei kesken lopu! Tämä päässee piakkoin puikoille muotoutumaan tossuiksi, jotka menevät hyväntekeväisyyteen. Laatikon sisältö: 1000g.



Kerä Sandnesin Alfaa on sikäli poikkeus tässä joukossa, että se on ainut lanka, jota en ole itse ollut hankkimassa. Sain kerän kolmen muun samanlaisen kanssa opiskelukaveriltani, joka tilasi niistä sukat. Se jäi kuitenkin yli ja sain pitää sen. Laatikon sisältö: 1050g.


Nämä langat, kolme kerää Four Seasons Gründl Soxs Sockenwollea, taas ovat kaukaa pohjoisesta. Tarttuivat mukaani kesällä Ranuan halpahallista. :D Ei minkäänlaista käyttötarkoitusta mielessä vielä. Eli täysin älyvapaa ostos, mutta tulipahan tehtyä. Laatikon sisältö: 1350g.


Kaksi kerää keltaista Venlaa edustavat röyhkeää sakkia, jonka vuoksi viime vuoden lankalakkoni kariutui. Ja nämä ovat peräisin, mistäpä muualtakaan kuin Cittarin outlet-osastolta. Mutta koska ostin näitä kymmenen, enkä ole kovinkaan monta vielä käyttänyt, lienevät muut kerät piiloutuneet toisiin laatikoihin. Joten näitä tullaan näkemään vielä uudestaankin. Laatikon sisältö: 1550g.


Tästä värikkäästä kasasta on mielestäni syyttäminen Kärkkäistä ja Dropsin kesäistä puuvilla-alea eikä suinkaan maanista langanostovimmaani (lat. sulovilenius hamsterica). Näistä tulee jotain kivaa, joskus. Laatikon sisältö: 2250g.

Siinä olivat kaikki tämän matkakohteen hurmaavat helmet. Mutta jottei painoraja ylittyisi, voimme jättää myös jotain matkasta:


Lanka: Kaupunkilanka Kivijalka
Puikot: 3,5mm
Langankulutus: 58g
Ravelryssa: Lahjatossut 3


Lanka: Novita 7 Veljestä
Puikot: 3,5mm
Langankulutus: 71g
Ravelryssa: Lahjatossut 4


Lanka: Novita 7 Veljestä Multiraita
Puikot: 3,5mm
Langankulutus: 64g
Ravelryssa: Lahjatossut 5

Muutoin olen tossut neulonut ohjeen mukaan, mutta modasin sen verran, että tein nämä saumattomana. Se onnistuu aika helposti luomalla silmukat Judy's magic cast onilla. Myös suljetun ainaoikean osuudesta tein hieman pidemmän. Ja toki sileän osuudenkin pituudet vaihtelevat, mutta se ei mielestäni edes ole ohjeen muokkaamista.


Ohje: Omasta päästä, c2c-tekniikalla
Lanka: Novita Cotton Soft Color
Koukku: 3,75mm
Langankulutus: 447g
Ravelryssa: Due in June

Peittoon ei tosiaan ole ohjetta, mutta se tein c2c-tekniikalla levennyksiä, kunnes kummassakin sivussa oli 50 pylväsryhmää. Sen jälkeen aloitin kavennukset. Reunukseen käytin tätä ohjetta. Kivan kirjava tästä tuli yhdelläkin langalla. Toivotaan vain, että eräs pääkaupunkiseudulla (m)asusteleva vauva tykkää oranssista. :D

Tässä kaikki tältä etapilta. Suosittelen matkustajia ottamaan hyvät nokoset, niin pilottinnekin tekee. Nähdään seuraavassa kohteessa!



Rakkaudella,

manteliMinni

2 kommenttia:

  1. Ihanaa pitkästä aikaa lukea kuulumisistasi! Tosin nyt jouduin luopumaan neulomisesta samalla. Vielä aivopuoliskoni eivät taivu neulomiseen ja kännykästä lukemiseen samaan aikaan. 😅 Paljon olet saanut taas aikaan!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että tykkäsit! Pitää siis kirjoittaa enemmän postauksia, niin saat treeniä neulomiseen ja lukemiseen. :D

    VastaaPoista