torstai 30. tammikuuta 2020

Lankavaraston jäljillä, etappi 3

Hyvät, matkustajat, olemme saapumassa kolmanteen kohteeseen, joka näkyy ihan ikkunasta kurkistaessanne:



Useimmilla ihmisillä asuu sängyn alla pölypalloja, mutta meillä on niiden lisäksi lankaa. Käsi ylös ne, jotka yllättyivät! Ai, ei ketään vai? Jatketaan...


Tällainen laatikollinen sieltä paljastui ja rehellisyyden nimissä on sanottava, että melkoisia yllätyksiä, joskin hyviä sellaisia tuli vastaan. Eli lankakaupassa käynnille ei (todellista) tarvetta ihan lähiaikoina liene.


Kappas, villatakillinen lankaa! Louhittaren luolan Väinämöinen värissä Ärjy on hankittu kahdesta paikasta. Ensimmäisen yksi tai kaksi vyyhtiä hankin muutama vuosi sitten neulefestareilta, kun olivat tarjouksessa. Takkiin tarvittaa määrää ei vielä ollut, joten kun aikanaan tuli käytyä Ilossa sen ollessa vielä Salossa, nappasin pari vyyhtiä lisää. Muistan mukana olleen tätini hieman ihmetelleen, että ovatko nämä langat todellakin yleensä tämän hintaisia. Kyllä, kyllä ovat. Eivätkä minun mielestäni edes kovin kalliita. Näistä siis tosiaan takki joskus tulossa. Vaan, milloin, ken tietäis sen...
Laatikon sisältö: 400g.



Tässä kuvassa taas näemme pari oikein ihanaa herkkulankaa, jotka ovat saaneet hilloutua jo hyvän tovin; molemmat ovat saalista Neulefestareilta. Lanitium ex machinan Glitter sockia, vaaleampi sävy on Nereid ja tummempi Davy Jones. Lumoavan vihreitä sävyjä ja vielä kimallettakin, what's not to love?? Täytyy ruveta hiomaan sukanneulontataitoja, jotta näistä saisi jotain tehtyäkin.
Laatikon sisältö: 600g.



Ja seuraavaksi vuorossa postauksen pakollinen yksinäinen random-kerä. Kunnian saa tällä kertaa Crab apple -sävyinen Holst Garnin Coast. Tätä on aikoinaan ollut kuusi kerää, joista piti tulla Huldan takki, mutta syystä tai toisesta tekele ufoutui, sai purkutuomion ja puretut langat päätyivt roskiin, koska olivat ulkona tuulettumassa inasen liian pitkään. Mutta tällä selviytyjällä on vielä hyvät mahdollisuudet päästä puikoille.
Laatikon sisältö: 650g.



Yllätys, yllätys, nämäkin kaunottaret ovat peräisin festareilta. Taisi olla 2017, kun osallistuin Nancy Marchantin Briossi-kurssille, josta innostuneena mestsästin tuolloin nimenomaan dk-vahvuisia lankoja. Toisesta vyyhdistä on aika (tai erittäin omituiset kotitontut) syönyt vyötteen, mutta tuo oranssi vyyhti kertoo olevansa Primrose Yarnin Jasperia sävyssä Electric watermelon.
Laatikon sisältö: 850g.



Ja jottei esittely kävisi kovin yksipuoliseksi, on tässäkin kuvassa festarisaalista, tosin vain yhden vyyhdin verran. Vihreä vyyhti on Louhittarem luolan Päivätärtä sävyssä Fluori. Ihan hetken päähänpisto, koska pirteä vihreä sävy ja kimalle. Kaksi muuta vyyhteä ovat Hedgehog fibresin Sock yarnia sävyssä Deep end. Reunimmaisen ostin itselleni ihkuherkkuvyyhdiksi toissavuoden Tampereen kässämessuilta. Keskimmäisen tilasin Snurren nettikaupasta, koska muistin, että näistä aikomaani neuleeseen tarvitaan pääväriä kaksi vyyhtiä. No juu, mutta ne vyyhdit olivatkin 50-grammaisia. Joten tuolla yhdelläkin olisi pärjännyt. Sanokaapas, arvoisat kanssaneulojat, tulisikohan näistä ihan kauhian ärtsy Haiku?
Laatikon sisältö: 1150g.



Näiden Emmebi Happy wool -kerienkään olemassaoloa en olisi enää muistanut, mutta muistan sentään sen, että sain nämä neuleystävältäni Marilta. Koostumus on 60% villaa ja 40% akryylia, joten jonkinlaisiin vauvaneuleisiin nämä voisivat soveltua.
Laatikon sisältö: 1250g.


Festariaarteiden ja lahjoitusten jälkeen päästäänkin tähän herkkuun, eli Austermannin Step 6:een, jonka olen hankkinut toisesta paikallisesta eli Neuloosista (sori Anne, että pääsen käymään niin harvoin!) Tämän kerän hankin ihan vartavasten itseäni varten palkitakseni itseni opiskelupaikan saamisesta. Tarkoitus olisi tehdä sukat, koska kaikki Lutakon kampuksella opiskelleet varmaankin tietävät ei-niin-kovin-lämpimät lattiat.
Laatikon sisältö: 1400g.





Ja random lankakerän tavoin ei myöskään postausta ilman löytöjä Cittarista! Pirrat olivat tarjouksessa Mammuttimarkkinoilla, mutta Novitan 7 Veljestä Napapiirit ja Cotton softit ovat löytyneet Outlet-osaston alelaareista. Onneksi kaikenlaisia hyväntekeväisyyskohteita riittää.
Laatikon sisältö: 2500g.

Kolmen tähänastisen episodin yhteenlaskettu lankamäärä on 7500g. Jokunen kerä niistäkin on toki jo päässyt kulutukseen, mutta eivät jemmat sentään vielä tähän lopu. Mutta ehkä ensi kerralla taas joitakin valmiitakin töitä.

Hauskaa tammikuun loppua kaikille ja neulomisiin!


Rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti