perjantai 20. maaliskuuta 2020

UFOja mä metsästän - missä he ovat nyt?

Ensin lätkämatseja pelattiin tyhjille katsomoille, sitten ne peruttiin kokonaan. Lähisuvun yhteinen risteily siirtyi syksylle. Ja liuta muita, maan- ja maailmanlaajuisesti vakavampia seurauksia. Elämme kovin kummallisia aikoja, ystävät rakkaat.

Mutta ei niin suurta pahaa, ettei siitä jotain, edes pientäkin, hyvää löytyisi. Kun nyt koronaviruksen uhka on pakottanut meikäläisenkin pysymään tiiviisti kotona (vaikka normaalistikin olen kyllä mestari ihan vain oleskelussa), on katseeni kääntynyt lankavaraston lisäksi keskeneräisiin tekeleisiin, joita olenkin jo parissa postauksessa esitellyt.

Villitys kuitenkin sai alkunsa aika tuoreesta tapauksesta:


Ohje: Syyslaulu
Lanka: Novita Venla
Puikot: 4mm
Langanmenekki: 170g
Ravelryssa: Syyslaulu

Tiesittekö, että Heidi Alander on nero? Ja minä onnekas, kun sain tämänkin huivin testineuloa. Paljon ainaoikeaa ja vähäsen pitsiä; yksinkertainen on kaunista.

Kun nyt kerran olin saanut pingotusalustan levitettyä olohuoneen lattialle, päätin tarttua härkää sarvista. Tai siis huivia langanpäistä:


Lanka: La Bien Aimee Merino Single, Lanitium Ex Machina Glitter Sock, Handu Merinosukkis
Puikot: 4m
Langanmenekki: Ei harmainta hajuakaan

Kyllä se aikansa otti ja langanpäitäkin oli melkoisesti, mutta nyt se on valmis! Tosin olen edelleen sitä mieltä, että värit eivät sittenkään ole minua, joten tämä löytänee kodin jonkun ystäväni luota.

Urakastani innostuneena tartuin seuraavaan ufoon, joka olikin tosi nopsatekoinen:




Lanka:Novita Riemu, Novita Isoveli
Koukku: 6mm
Langanmenekki: 116g

Malli on todella koukuttava ja väriyhdistelmästä ei tullutkaan niin hirveä kuin olin etukäteen luullut. Silti tämä menee hyväntekeväisyyteen.

En saanut vieläkään tarpeekseni, vaan otin suunnakseni varpaista varteen neulottavat sukat:


Ohje: Evergrey
Lanka: Alize Superwash
Puikot: 2,25mm
Langanmenekki: 68g
Ravelryssa: Evergreen

Harvoin pingotan sukkia, mutta näiden kohdalla tein poikkeuksen ja kostutin sukkaplokkien kera ja annoin kuivua yön yli. Se kyllä kannatti, sillä näin varsinkin varressa pitsikuvio pääsee paremmin oikeuksiinsa. Hyväntekeväisyyteen menevät nämäkin, sillä omaan tassuuni verrattuna varpaiden kohdalle jää useampi sentti tyhjää tilaa.

Näiden lisäksi on tuoreempiakin tuotoksia, niitä sitten taas ensi postauksessa.

Neulomisiin ja pitäkää itsenne terveinä!



Rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti