maanantai 15. kesäkuuta 2020

Hulluttelua kesäyössä

Yksi kesän kohokohdista on omalla kohdallani ollut jo vuosia Kesäyön Hullutus, tuttavallisemmin KYH. Siinä tavoitteena on aloittaa kesäkuun alusta juhannusaattoon asti yksi käsityö päivässä ja saada ne valmiiksi heinäkuun loppun mennessä. Toki tuleehan kaikenlaisia tekeleitä aloitettua muutenkin melkoiset kasat, mutta ehkä se on se tietty yhteisöllisyys ja yhteenkuuluvuuden tunne, joka tuossa tempauksessa kiehtoo. Ja itsensä haastaminen; saas nähdä, saanko kaikki aloitukset myös valmiiksi vai jääkö joku ufoilemaan hamaan tulevaisuuteen.

Aiempina vuosina on startiitin pyörteissä tullut aloitettua vähän mitä sattuu, ilman sen kummempia suunnitelmia. Tänä vuonna ajattelin kuitenkin hyödyntää omia lankavarastojani (lankalakko pitää yhä!) ja varsinkin jämälankoja. Olen myös mahdollisuuksien mukaan ajatellut jo etukäteen saajia näille töille. Näiden kriteerien pohjalta olen kokeillut paria uutta ideaa ja ottanut puikoille myös vanhoja:Ohje: Nuttu etiopialaiselle vauvalle / Pirkko Tuppurainen (valepalmikko Rinsessa-pipon ohjeesta)
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3mm
Langanmenekki: 75g
Ravelryssa: Rinsessa-nuttu

Tulin neuloneeksi taas vaihteeksi pari sytomyssyä Rinsessa-pipon ohjeella ja halusin neuloa lisää valepalmikkoa. Koska myssyihin sopivat langat ovat vähenemään päin, päätin kokeilla jotain muuta ja muistin nähneeni Facebookin Nuttu-ryhmässä nutun, jossa tavallinen joustin oli korvattu tällä niin kovin koukuttavalla mallineuleella. Ainakin omasta mielestäni kokeilu onnistui ihan hyvin ja antaa nutulle erilaista ilmettä. Jospa tästä innostui taas nuttuja väsäilemään jokusen ennen kuin niitä lähettelee eteenpäin.


Ohje: The Oslo Hat / PetiteKnit
Lanka: Drops Alpaca
Puikot: 3,5mm
Langanmenekki: 102g

Oslo-hatut ovat edelleen kovasti viihtyneet puikoillani. Jämälankojen tuhoamisen nimissä päätin yhdistää kaksi sinisävyistä Alpacaa, jotka eivät yksinään olisi pipoon riittäneet. Tuloksena aika kiva meleerattu pipo, joka mennee Asunnottomien Yön keräykseen syksyllä.


 

Ohje: Spülirätel Walross / Mamafri
Lanka: Kaupunkilanka Kivijalka
Puikot: 4mm
Langanmenekki: 100g
Ravelryssa: Goo goo g'joob

Sattuneesta syystä olen kiinnostunut kaikista mursu-aiheisista jutuista ja Ravelrystakin niitä etsinyt. Sielläpä törmäsinkin tähän onteloneuleena toteutettuun kuvaan, jonka sain nyt laitettua puikoille. Onteloneule ei ihan uusi tuttavuus minulle ole, mutta edellisestä kerrasta on sen verran aikaa, että hieman piti aloitusta ja paria ekaa kerrosta miettiä, ennen kuin lähti sujumaan. Mutta tuo tekniikkahan on kyllä paljon helpompi kuin miltä se näyttää; suht vähällä vaivalla saa aika näyttävää jälkeä. 

Ajattelin tehdä vielä toisen samanlaisen ja antaa ne sitten appiukolle ja hänen vaimolleen lahjaksi uuteen kotiin, johon muuttivat viime vuonna. Alunperin olin ajatellut tehdä patalapun, mutta kuvio on ainakin Kivijalan paksuisesta langasta neulottuna niin iso, että menee vaikka peppualusesta tms. Itselle ja miehellekin voisin tällaiset vielä tehdä.

Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki muuten sille, joka tietää, miten tuo Ravelry-projektini nimi liittyy mursuihin. :DOhje: Drachenschwanz / Solwey Hauptmann
Lanka: Novita Nalle Taika
Puikot: 4mm
Langanmenekki: 120g
Ravelryssa: Louhikärmes

Tämän Lohikäärmeenhäntähuivin langan ei voi varsinaisesti sanoa olevan jämälankaa, sitä kun kului pitkälti toista kerää. Mutta se on pyörinyt varastossani jo kohta neljä vuotta, joten oli aikakin muuttaa se joksikin järkeväksi. Ja lohtuhuivihan siitä muotoutui. Pitäisi vain vielä ottaa selvää, joko lohtuhuiveja voisi taas viedä seurakunnalle vai vieläkö pitää koronarajoitusten vuoksi odottaa.

Siinä osa tämänvuotisen hulluttelun sadosta. Vielä pitäisi tehdä kuusi aloitusta. Sitten onkin jo KyJyn (Kesäyöstä Jouluyöhön) vuoro.


Ihanaa tulevaa Juhannusta kaikille! Älkäähän juoko liikaa juhannussimaa! ;DRakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti