maanantai 17. elokuuta 2020

Terveiset pitkästä aikaa

Onpas taas aikaa kulunut viimeisimmästä postauksesta! Vaikka kesä onkin mennyt ihan vain lomaillessa, on aina ollut joko kiire tai sitten ei ole löytynyt sopivaa otetta kirjoittamiseen. Ajan kulumista olen päässyt huokailemaan myös toisella tavalla: meidän pikku vauvelimme aloitti koulun viime viikolla. Ekaluokka on alkanut ihan kivasti ja taitaa olla niin, että vanhempia jännitti enemmän kuin poikaa.

Oman kouluni alkuun on vielä pari viikkoa, mutta oppimisen iloa olen kuitenkin päässyt kokemaan käsitöiden saralla. Koska suurin osa tekeleistäni menee nykyisellään hyväntekeväisyyteen, tykkään tehdä paljon samoilla ohjeilla. Pidemmän päälle voi kuitenkin kaivata vaihtelua. Silloin sisäinen wannabe-neulesuunnittelijani nostaa päätään. Ihan originellien mallien suunnitteluun en usko tuosta sankarista olevan, mutta pieni tuunaaminen sujuu aika mukavasti:

Ohje: Drachenschwanz / Solwey Hauptmann
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 4mm
Langanmenekki: yht. 246g

Näiden huivien kohdalla ei siis ole tosiaan kysymys muusta kuin yksinkertaisen pitsiraidan lisäämisestä ainaoikein-huiviin. Mutta kyllä se melkoinen ahaa-elämys oli, kun totesi itselleen, että hei, kyllä kahdenkymmenen vuoden neulomiskokemuksella pystyt miettimään, mille riville raita on järkevää laittaa ja miten kavennukset tulevat suhteessa huivin muotoiluun käytettäviin kavennuksiin ja lisäyksiin. Jee! Itseäni selkään taputan.

Ja sitten on myös niitä toisenlaisia oppimiskokemuksia. Niitä, joissa mennään pylly edellä puuhun useasti. Ja sittenkin vielä kertaalleen.


Ohje: Oslo Hat / PetiteKnit

Lanka: Filcolana Arwetta

Puikot: 3,5mm

Langanmenekki: 123g

Ravelryssa: Pääni ajautui Osloon


Tämä on ensimmäinen neulomistani Oslo-pipoista, joka on tehty ohjeenmukaisella langalla. Ajatuksena oli tehdä itselle pirtsakka pipo talven varalle. Silmukoita loin naisten koon verran, vaikka pää on sitä kokoluokkaa, että isompi koko saattaisi olla sopiva. Noh, liian isohan tästä sitten tuli! Olisikohan nyt jo aika uskoa, että käsialani on kohtalaisen löysä ja puikkokokoa voisi pienentää ainakin puoli milliä? Jaa mikä mallitilkku, ei sellaisia ennenkään... :D Saapahan hyväntekeväisyysneuleiden laatikko täytettä.

Päätin jättää omat pipohaaveet taustalle vähäksi aikaa, ottaa pienemmät puikot, luoda vähemmän silmukoita ja parittaa Arwetan alpakka-silkkilangan kanssa:


Ohje: Oslo Hat / PetiteKnit
Lanka: Filcolana Arwetta ja Drops Brushed Alpaca Silk
Puikot: 3mm
Langanmenekki: 87g

Pienimmän koon silmukkamäärällä, mutta naisten koon korkeusmitoilla tuli vihdoin sen kokoinen pipo, ettei ihan heti ole kokonaan valahtamassa silmille. Tämä menee pukinkonttiin, mutta onpahan nyt speksit, millä lähteä omaakin pipoa yrittämään. Kunhan raaskin lopettaa lankalakkoni, joka on muuten edelleen voimassa. Väittäisin, että koronapandemian mukanaan tuomat rajoitukset ovat vaikuttaneet myös lankojen menekkiin ainakin marketeissa. Niissä ei ole nimittäin näkynyt kesällä läheskään niin paljon ja läheskään niin hyvässä alennuksessa lankoja, kuin mitä edellisinä vuosina vastaavaan aikaan.

Tässä terveiset tällä kertaa. Lähdenpä viimeistelemään näitä sukkia ja sitten hakemaan koululaista:Lämmintä elokuun jatkoa!Rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti