torstai 2. elokuuta 2012

Loma ja 4/20

Joo-o, sinne meni melkein kolmen kuukauden työputki. Nyt on kukat nypitty ja kasteltu sekä ruohokin leikattu mun osalta. Eilen oli ensimmäinen lomapäivä ja kyllä tuntui hyvältä. Siellä ne muut edelleen hyörivät ja mulla ei ole kiire minnekään.

Ja muihin hyviin uutisiin: kaikki KyJy-aloitukset ovat nyt tehtynä! Neljä työtä on jo valmiinakin. Enemmänkin voisi olla, mutta ei ole ehtinyt. Jospa nyt lomalla sitten muutama taas valmistuisi. Tältä siis näyttää tämänvuotinen lista tekeleistäni:

1. Virkattu ja neulottu lukunuttu Novita Tico ticosta (aloitettu 22.6.)
2. Etiopia-nuttu Novita Nalle Kukkakedosta (aloitettu 22.6., valmis 23.6.)
3.Virkattu vauvan nuttu Novita Nallesta (aloitettu 23.6., valmis 26.7.)
4. Etiopia-nuttu Novita Nallesta (aloitettu 23.6. valmis 27.6. )
5. Virkattu toppi Four seasons Cotton funista (aloitettu 25.6.)
6. Virkattu pikkulaukku Four seasons Cotton funista (aloitettu 25.6.)
7. Neulotut lapsen legginsit Novita Nalle Kukkakedosta (aloitettu 28.6.)
8. Neulottu pitsihihatin Novita Nallesta (aloitettu 29.6.)
9. Sepe-nalle Novita Luxus cottonista (aloitettu 30.6.)
10. Neulottu frillahame Novita Seitsemästä veljeksestä (aloitettu 30.6.)
11. Neulottu viitta Katia Tirolista (aloitettu 2.7.)
12. Neulottu lapsen liivimekko Novita Seitsemästä veljeksestä (aloitettu 4.7.)
13. Virkattu vessapaperiteline Novita Miamista (aloitettu 8.7.)
14. Neulottu mekko Novita Rose mohairista (aloitettu 9.7.)
15. $5 in Paris Novita Rose mohairista (aloitettu 10.7.)
16. Neulottu kerhokassi Novita Miamista (aloitettu 13.7.)
17. Virkattu korvaläppäpipo Novita Softysta (aloitettu 15.7., valmis 16.7.)
18. Neulottu vauvan tilkkupeitto Katia New Orleansista ja Novita Puro batikista (aloitettu 18.7.)
19. Virkatut lapaset Novita Seitsemästä Veljeksestä (aloitettu 18.7.)
20. Virkattu vessapaperiteline Novita Miamista (aloitettu 25.7.)


Arvioisin, että noin puolet on pienempiä töitä ja puolet sitten vähän enemmän aikaa vaativia. Toivottavasti saan kaikki valmiiksi ajallaan. Esim. tuosta ensimmäisesti työstä on valmiina jopa yksi isoäidinneliö ja niitä tarvitaan yhteensä neljäkymmentä. :-D


Mutta tässä nämä pari valmista, joista en ole aikaisemmin kuvia ehtinyt laittamaan:


Korvaläppäpipo Softysta valmistui tosi nopeasti ja onkin siksi aika kiitollinen KyJy-työ. Muistelisin, että käytin 8mm bambukoukkua. Ohje löytyy Novitan sivuilta. Tein jo viime vuonna samanlaisen mustasta Crystalista ja Teddystä. Olin tosi tyytyväinen lopputulokseen ja olikin ihanaa vetää pipo päähän ekoilla talvipakkasilla. Valitettavasti samaa mieltä oli äitikin, jolle lainasin pipaa. Hän nimittäin ilmoitti ottavansa sen omaan käyttöönsä, kun se oli niin hyvä. Joten tämäkin yksilö menee sitten äiskälle, luultavasti pukinkontin kautta. Tulipa muuten mieleen, nyt kun Novita on tuonut Teddyn takaisin, että mitäköhän eroa sillä on Softyyn? Ovatkohan edes kovinkaan eripaksuisia.

Tämä nuttu nousee kyllä varmasti yhdeksi suosikeistani tämänvuotisella KyJy-listallani. Vaikka olikin näin pieneksi vaatteeksi aika suuritekoinen, niin lopputuloksesta tuli aika ihku. Erityisesti hihat tuottivat aluksi hieman harmia, sillä jos ohjetta olisi noudattanut aivan kirjaimellisesti, olisivat ne jokaisella kuviokerroksella vain leventyneet. No, työ sivuun vähäksi aikaa ja omat aivosolut käyttöön. 3mm koukku, ohje Bente Myhrerin ja Lilly Secilie Brandalin kirjasta Virkkaus Vanha konsti, uudet mallit. Kirjasta olen kovasti tykännyt ja tehnyt sen ohjeilla monta paria tossuja ja viime vuoden KyJyssä yhden toisenkin vauvannutun, joka meni ristiäislahjaksi kummipoikani pikkuveljelle. Tätä ohjetta olin jo katsellut pidemmän aikaa, mutta sopivaa saajaa ei ollut näköpiirissä. Kun sitten kesäkuussa eräs ystäväni sai tyttövauvan, tiesin heti, mitä tekisin lahjaksi. Olin vieläpä sopivasti juuri ostanut pari kerää vaaleanpunaista Nallea. Nuttu matkasi pikkuiselle ristiäislahjaksi isäni mukana, joka sai kunnian käydä tytön kastamassa. :)

Seuraavaksi pitäisi työn alle ottaa listan numero viitonen, toppi, jotta saisin sen käyttöön Kreikan-lomalle, jonne lähdemme 11.8. Jotenkin en oo tämän työn kanssa päässyt vielä sopivaan flow-tilaan, mutta toivon sen löytyvän automatkalla, kun viikonloppuna suuntaamme muutamaksi päiväksi Ranualle. Tuosta Kreikan-matkasta tulikin mieleeni, etten aio ottaa sinne mukaan yhtäkään käsityötä. Myönnän, koville se tulee ottamaan, mutta hyväähän se tekee vähän irroittautua niistäkin, että maistuvat taas paremmin. Enkä halua myöskään viedä aikaa rakkaani kanssa yhdessä olemiselta.

Näillä mennään tällä kertaa, katsotaan, mitä seuraavassa postauksessa sitten.


Neulomisiin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti