perjantai 9. elokuuta 2013

Enkeleitä ja pikkupiruja

Olipa kerran kesäinen torstaipäivä. Jyväskylään saatiin odotettu vieras Turusta. Maisteri E, turkulainen humanisti, saapui bussilla piristämään kandidaatti M:ää. Sillä vaikka M:llä oli komea pikkuprinssi seuranaan, olivat hänen arkipäivänsä välillä kovin yksinäisiä.

Kun vieras oli saanut hieman hengähtää pitkän matkansa jälkeen ja hänet oli ruokittu, oli aika miettiä kyseisen päivän ohjelmaa. Koska molemmilla oli todettu vaikeahko pakkoneuloosi&lankoosi-syndrooma, päättivät he lähteä seikkailulle kohti kaupunkia etsimään rohtoja tautiinsa. Siispä prinssi pakattiin vaunuihinsa ja kolmikko suuntasi pysäkille, josta joukkoliikennevankkuri (jota myös bussiksi nimitetään) poimi heidät kyytiinsä. Vielä lähtiessä M vannotti poikaansa pitämään äitiä ja tämän ystävätärtä silmällä rohdoskaupassa, jotta asiat eivät aivan luisuisi käsistä.

Vaan kävipä kuitenkin niin, että prinssi nukahti jo matkalla ja oli aivan unessa, kun joukkio saapui Poppeli-nimisen puodin luokse. Tuo puoti oli täynnä toinen toistaa ihanampia lankoja, osa niistä oli vieläpä alennuksessa. Koska kukaan ei ollut estämässä, asettui maisteri E M:n (jonka piti yrittää vähentää varastoaan) olkapäälle pieneksi piruksi ja kuiski, että "Ota ota!" Niinpä M sitten päätyi yhteensä kuuteen kerään Drops Safrania:M puolestaan vakuutteli E:lle, että tämä tarvitsisi ehdottomasti ne hyllyssä jäljellä olleet kolme kerää liilaa Drops Alpacaa. Kahdesta kerästä tulisi mainiosti pieni huivi ja kolmannesta huiviin sointuva pipo.

Lähdettyään Poppelista naiset poikkesivat vielä Pikkulinnassa, mutta sieltä ei keriä tarttunut matkaan. Oli aika suunnata bussilla takaisin kotia kohti. Pikkuprinssikin availi silmiään pysäkillä.

Prinssi ja E viihtyivät toistensa seurassa vallan mainiosti. Jopa niin, ettei poika olisi illalla malttanut millään käydä nukkumaan. Kellon raksuttaessa yhä lähemmäs puolta yötä, alkoivat jo niin E:n, M:n kuin pikkuprinssin isän, kuningas L:n silmät lupsua. Vihdoin kuitenkin rauha laskeutui maahan ja kaikki pääsivät nukkumaan.

Perjantaipäivä koitti ja M ja E jatkoivat jutustelua ja prinssin viihdyttämistä. Kun lounas oli saatu syötyä, päättivät he lähteä kävelylle läheisen lammen ympäri prinssin ja vaunujen kera. M kehui, kuinka poika nukkui joka kerta rauhallisesti, kun lampea kierrettiin. Vaan nytpä oli hieman toisenlainen ääni kellossa. Jostain syystä kyyti ei miellyttänyt pientä herraa, vaan hän jaksoi osoittaa mieltään aina lampea kiertävän polun puoliväliin asti, jolloin viimein väsähti. Tuolla polulla naiset muuten kohtasivat sammakon, mutta kumpikaan ei suudellut eläintä, olihan heillä jo omat elukat kotona. ;-)

Lenkin jälkeen päivä etenikin nopeasti jo siihen vaiheeseen, että tuli maisterin kotiinlähdön aika. M toivotti E:n tervetulleeksi uudestaankin ja vannotti tätä tuomaan mukanaan puolisonkin seuraavalla kerralla. Koska E oli lempeästi vahtinut prinssiä vierailunsa aikana, sai M hieman heiluteltua virkkuukoukkua ja niin E sai kotimatkalle mukaansa kolme myssyä toimitettavaksi Turun valtakuntaan Yliopistolliseen keskussairaalaan syöpäosastolle.

Poppeli-ostosten ja E:n mukanaan tuoman 42 gramman Viking Vilma -kerän myötä lankavaraston tilanne:

Ostetut/saadut langat:4753g
Kulutetut langat: 3570g 
Pois annetut langat: 100g
Langankulutus: +980g


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti