tiistai 22. lokakuuta 2013

Pitkätossu

Mitään kovin ihmeellistä ei ole täällä tapahtunut sitten viime näkemän, tavallista perhearkea vain. Niin, ja räkätautia. Eihän se kovin paha juttu ole, mutta onhan se kinkkistä, kun kaikki kolme köhivät, rohisevat ja valuvat räkää yhtäaikaa. Minä ja poika olemme jo melkolailla tervehtyneet, mutta avomies vielä jatkaa.
   Viime viikkoina tuota Turun reissua lukuunottamatta on meidän perheessä ollut uni kortilla. Olisikohan tuo räkäisyys ja tulossa olevat hampaat vaikuttaneet, mutta kovin montaa tuntia per yö ei ole saatu levättyä. Pikkuinen on rauhoittunut parhaiten sillä, että on päässyt tissille äidin ja iskän väliin sänkyyn. Siinä ei sitten kumpikaan vanhemmista ole saanut nukuttua kunnolla. Viime viikonloppuna sitten kokeilimme anopin neuvosta laittaa pojan nukkumaan auton turvakaukalossa pinnasänkyyn. Sillä tavoin vauva on hieman pystymmässä asennossa ja hengittäminenkin helpompaa. Ja voi pojat, kuinka nukuttiin! Ainakin kuusi tuntia putkeen. Kyllä sitä unen kestoa pitkän tauon jälkeen ihmetteli ja välillä nousin jopa katsomaan, onko pojalla kaikki kunnossa, kun on niin hiljaista. Kaukalossa nukutettiin myös seuraava yö ja hyvin sujui silloinkin. Mutta sunnuntai-maanantai-yöksi laitettiin jo pelkkään pinnasänkyyn; eihän puoli-istuvassa asennossa nukkuminen ole vauvan selälle hyväksi pidemmän päälle.
   Käsityörintamalla meno on suht tasaista, pientä takapakkiakin on tosin tullut:

Taas sain muistuttaa itselleni, että ikinä ikinä IKINÄ ei saisi jättää bambuisia sukkapuikkoja sohvalle. Siirsin sohvalla ollut sukankudinta nopsasti pois tieltä ja luulin, että kaikki puikot olivat siinä mukana. No eivätpä olleet. Avomies astui yhden puikon päälle ja poikkihan se napsahti. Onneksi sukkaa voi tehdä myöskin neljällä puikolla ja uudet puikotkin kävin jo ostamassa. :-)

Sukkasadon loppu lähestyy ja yritän nopsasti saada loppuja tekeleitä valmiiksi. Pari olen nyt viikon sisällä saanut tehtyä ja kaksi on vielä jäljellä. Niistä toisen aloitan uudestaan, mutta niiden lisäksi en aio aloittaa yhtään uutta. Kyllä kymmenen paria saa riittää.

Taas vaihteeksi tempaisin Joustimot, tällä kertaa 7 Veljestä O(p)i villasukka -langasta. Puikot 3,5mm ja langankulutus 102 grammaa. Nämä menevät kummitytölle joululahjaksi.

 Näitä sukkia voisi sanoa Sukkasato-töideni kruununjalokiveksi. Nimittäin näiden parissa vierähti liki puolitoista kuukautta, toki siinä oli muitakin töitä välissä. Pojan kummitäti toivoi joululahjaksi todella pitkiä sukkia ja pääti tehdä ylipolvensukat Novita Tico ticosta. Ohje Novitan Syksy 2010 -lehdestä. Puikot 3mm ja langankulutus 172 grammaa. Näitä oli kyllä hauska tikutella, mutta en ole lopputulokseen täysin tyytyväinen. Ainakaan omaan jalkaan eivät istu täydellisesti enkä tiedä, miten nämä pysyvät ylhäällä. Mutta ainakin nämä on rakkaudella tehty ja ajatushan on tärkein, eiks niin? :-)


Lankavarastokin lähestyy jälleen lupaavasti nollapistettä:

Ostetut/saadut langat:5185g
Kulutetut langat: 4850g
Pois annetut langat: 100g
Langankulutus: +235g


Tälläisia täällä tällä kertaa. Neulomisiin!


Rakkaudella,

manteliMinni

1 kommentti:

  1. Jee, lukemista on taas odotettu hartaasti. Pikaista paranemista kaikille, etenkin pienelle miehelle. Toisaalta eikös oo vaan hyvä, et räitte kaikki samaan aikaan eikä kukin vuorollaan peräkanaa. Oot taas väkertänyt vaikka mitä suloista.

    VastaaPoista