tiistai 4. elokuuta 2015

Mitä serkumpi, sen herkumpi

Bloggaamisessa on ollut taas parin viikon tauko. Töitä olen kyllä saanut valmiiksi, mutta saumaa niistä kirjoittamiseen ei ole juuri ollut. Viime viikon osalta tämä johtui siitä, että olin koko viikon poikani kanssa Turussa. Äitini oli tätä vierailua toivonut ja olikin ihan mukava nähdä häntä oikein ajan kanssa. Viikko sitten äiti pääsi siirtymään Hirvensaloon Karinakotiin, jossa on paljon sairaalaa rennompi olo ja kuitenkin osaava ja sydämellinen henkilökunta. Ihanaa on myös mielestäni se, että nyt iskä voi jäädä äidin luokse yöksi.

Olin alunperin ajatellut reissulla käyväni tapaamassa ainakin neulovaa ystävääni Eppeä, mutta kaikki aika ja voimat menivät äidin luona vieraillessa. Siis mukavaa meillä oli ja äiti on vielä olosuhteisiin nähden ihan ok kunnossa, mutta en jaksanut lähteä hoitokodista ylimääräisiä reissuja tekemään. Yhtenä päivänä kävin kuitenkin sen verran kaupungilla, että kävin hamstraamassa lankaa Lankamaailmasta. Iskä heitti minut sinne ja olin kyllä oikein ylpeä, kun hän kerrankin muisti, missä kyseinen kauppa sijaitsee. :-D

Tällaiset ostokset tarttuivat mukaan:


Viisi kerää vihreää Hjertegarn Blend Bamboota ja viisi kerää vihreää Hjertegarn Bommix Bamboota. Näistä olisi tarkoitus tikutella jouluisia tiskirättejä lahjoiksi.

Vein äidillekin pari kerää Novita Rosea hänen omista varastoistaan. Samalla nappasin kolme kerää myös itselleni:


Nämä muokkaan ponchoksi sitten joskus.

Ja vielä jatkoa käsistä luisuneelle lankalakolle:

Eli kuusi kerää Novita Otavaa. Nämä ostin jo ennen Turun reissua Prismasta miehen tulevaa villapaitaa varten. Nyt tätä lankaa on yhteensä 18 kerää, luulisi sen jo aika pitkälle riittävän.

Niin, ja kuvista puuttuvat vielä kaksi tummanruskeaa kerää Seiskaveikkaa, jotka ostin kummipojan Pätkis-pukua varten.

Kesäyön hulluttelu päättyi heinäkuun loppuun pari päivää sitten. Sain kaikki työt valmiiksi, tässä viimeisimmät:

Tämän herkullisen kassin virkkasin serkulleni, joka oli kommentoinut itselleni virkkaamani kassia kivaksi. Pitihän siis hänellekin sellainen tehdä samantien! :-D Serkku kävi äitiä katsomassa ja samalla sain annettua kassin hänelle. Serkku oli oikein iloisesti yllättynyt ja kassi pääsikin heti käyttöön. Koukku 2,5mm ja lankana Dropsin Safran, jota kului 143 grammaa.

Toisenkin ET-kassin sain valmiiksi, tällä kertaa taas Kotiväestä:


Koukku 1,75mm ja langankulutus 107 grammaa. Tämän taidan laittaa synttäri- tai joulupakettiin eräälle mieheni sukulaiselle, jonka tiedän pitävän turkoosista (en kerro kenelle, koska tiedän hänen lukevan tätä blogia). Enkä usko muuten ET-kassien tähänkään loppuvan; suunnitteilla on vielä ainakin kaksi kassia, koska lankoja riittää.

Seuraavat herkut eivät mene sukulaisille, mutta sitäkin rakkaammille ystäville:


Kummitytön isosiskoille joululahjaksi tekemäni ranteenlämmittimet on tehty samalla Suuri Käsityö -lehden 9/2007 -numerosta löytyvällä ohjeella, värit vain ovat toisinpäin. Kummassakin puikot 3mm ja 3,5mm ja lankana Novita Wool, jota kului ylempiin 45 ja alempiin 46 grammaa.

Melkoista herkuttelua ainakin värien puolesta on myös näissä sukissa, jotka tein isoveljen avovaimolle hänen lokakuista syntymäpäiväänsä varten. Sukkiin yhdistelin sini-violetti-sävyistä Nalle Taikaa sekä turkoosia ja vaaleanvihreää Woolia. Puikoilla 3mm lankaa kului 73 grammaa. Täytymee kyllä ruveta muokkaamaan tuota perussukkaohjetta jotenkin tai ruveta tekemään sukkia jollain muulla ohjeella, koska tuollaisenaan sukka on suht väljä jalkapöydän kohdalta ja melkoiselta palluralta tuo näyttääkin. Olenkin jo tekemässä Bones-sukkia eräälle ystävälleni ja niissä istuvuus on ihan eri luokkaa.


Tämän huivin aloitin alunperin mieheni isoäidille, mutta koska tämä valmistui sopivasti Turussa ollessani, vein sen ilahduttamaan äitiäni. Yksittäistä ohjetta tähän ei ole, googlasin vain hakusanoilla "Half granny square" ja tein niin ison isoäidinneliön puolikkaan, kuin vain lankaa riitti. Huivin ympärille virkkasin yhden kerroksen kiinteitä silmukoita ja rapuvirkkausta. Lankana viime kesän asuntomessuilta ostamani Ann-Collectionin Elsa ja reunassa Rose. Siitähän se ajatus lähtikin; sekä minulla että miehelläni on Elsa-niminen isoäiti. Omani tosin kuoli jo kaksitoista vuotta sitten, mutta onneksi miehen mummo on vielä elossa. Koukku 5mm ja langankulutus noin 200 grammmaa (tarkkaa määrää en osaa sanoa, koska en päässyt punnitsemaan tätä). Tästäkin huivista olen tekemässä jo toista versiota, joka päätynee alkuperäiseen osoitteeseen.

Seuraavassa postauksessa olisi tarkoitus laittaa KYH 2015 osaltani pakettiin ja varmaan höpötellä jotain myös tämän vuoden kyjyistä, jotka ovat minullakin jo hyvässä vauhdissa.Neulomisiin!rakkaudella,

manteliMinni

2 kommenttia:

  1. Sä olet niin nopea tekemään kaikkea kivaa ja kaunista. Näitä ja/muita olisi kiva ehtiä jossain vaiheessa hypystellä ihan omin sormin. Jaksamista ja aurinkoa sun ja vanhempiesi päiviin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, rakas ystävä, ihanista kommenteista! :)

    VastaaPoista