torstai 17. maaliskuuta 2016

Be careful what you wish for

Tapaus 1. Helmikuun lopulla esittelemäni villatakki serkun tytölle.

Takkiin toivottiin vähän kasvunvaraa, joten tein ohjeen mukaisen koon 146cm. Kasvun varaa tulikin hippasen verran enemmän, koska takki menikin serkkuni päälle! Hänkin on toki suht pienikokoinen, mutta ihan hetkeen ei takki taida 9-vuotiaalle tytölle vielä sopia. :-D


Tapaus 2.


Ohje: Piirakkasukat/Novita
Lanka: Novita 7 Veljestä
Puikot: 3,5mm
Langankulutus: 104g
Ravelryssa: Piirakkasukat 2

Kun olin esitellyt täällä blogissa edelliset piirakkasukat ja laittanyt postauksesta linkin Facebookiin, eräs ystäväni kommentoi siihen, että piirakkasukat olisivat ihanat. Varoitin häntä, että saatanpa neuloa hänellekin sellaiset. Hän innostui ideasta ja niinpä tikuttelin tämän parin. On kyllä vaan niin ihana malli ja paksusta langasta neuloutuukin melkein itsestään. Sain sukat valmiiksi Turun reissun aikana ja ne jäivät iskän luokse odottamaan perille toimittamista (ystäväni on iskän entinen työkaveri).


Tapaus 3.


Ohje: Chevron Baby Blanket / RachelC Creations
Lanka: Novita Miami
Koukku: 5mm
Langankulutus: 596g
Ravelryssa: Raitainen 2

Edellistä siksak-peittoa oli niin mukava virkata, että halusin heti laittaa alulle toisen. Koska päävärinä olevaa pinkkiä oli jemmassa seitsemän kerää, toivoin saavani aikaan hieman pidemmän peiton. Ja kyllä siitä taisi tulla melkein kolmekymmentä kerrosta pidempi. Vaikka aikaa tekemiseen ei mennytkään kuin vajaa pari viikkoa, alkoi kyllä jossain vaiheessa jo puuduttaa tosi pahasti. Ja ei tee kyllä mieli virkatakaan vähään aikaan. Eivätkä Miamitkaan kuluneet loppuun; pinkkiä jäi vielä vajaa kerä ja beigeäkin kerä. Jos olisin nekin vielä tuohon laittanut, olisi peitto venähtänyt liian pitkäksi leveyteen nähden. Tämä menee hyväksi aikaa valmiiden neuleiden laatikkoon odottamaan pääsyä joko veljentytön synttäri- tai joululahjapakettiin.


Tapaus 4.Ohje: Oh! You pretty things / Maria Saarinen
Lanka: Novita Wool, Novita Ipana, Butterfly Threads Standard Metallic ja Lane Cervnia Le Fibre Nobili Merino Extra Fine
Puikot: 3mm
Langankulutus: 170g

Turussa käydessäni tapasin myös hyvää ystävääni Svantea (hän on kyllä tyttö; Svante on lempinimi, jonka tausta vain harvat muistavat/tietävät) ja hänellä oli kaulassaan tekemäni Baktus. Vitsailin, että häneen voisinkin kokeilla kaikkia kivoja huiviohjeita. Svante tokaisi tarvitsevansa huivin, jota voisi käyttää remontoidessa. Siihen saisin käyttää kaikki hirveimmät jämälankani. Nämä eivät kyllä ole läheskään hirveimmät jämäni, mutta poikkeavat melkoisesti Svanten värimaailmasta ja luovat näin yhdistettynä melkoisen keijunoksennuksen. Ohje löytyy muuten uusimmasta Ullasta. On muuten sangen vekkuli ohje. Värien arpominen on hauskaa ja helppoakin, kun vain tekee alkujärjestelyt ja lukee ohjeen huolella. Taidanpa joskus tehdä toisenkin samanlaisen putkilon, mutta ehkä hieman ohuemmasta langasta. Ohje on fingering-vahvuisille ja itse käytin lähinnä sporteja.


Tapaus 5.

Cascade Heritage Sock Yarn, väri 5628 (Cotton Candy)

Kävin eilen taas neuleillassa Titityyssä. Jo edellisenä iltana mieheni kysyi, meinaanko ostaa sieltä lankaa. Vastasin, että en, koska varsinaista tarvetta ei ole. Mutta kaupalle päästyä ajattelin pakkoneuloottisen naisen logiikalla, että jos mies oikein kysyy, niin kyllä silloin varmaankin pitää ostaa. Tällä kertaa mukaan tarttui kaksi kerää ihan minun väristäni (kuvainnollisesti siis) Cascade Heritagea. Aluksi meinasin ottaa vain yhden ja tehdä siitä vaikka sukat. Sitten aloin kuitenkin pohtia, että tuosta saisi kyllä kivan huivin, mutta yksi vyyhti ei välttämättä riitä. Hain vielä vahvistusta kanssaneulojilta ja yksi heistä totesikin, että yhden vyyhdin kanssa on kuin yhden suklaapalan: ei tule kuin vihaiseksi. Ostin myös Knitpron Zing-pyöröpuikot koska minulla oli pakottava tarve 3,5-millisille pyöröille. Otin ne jo heti illalla käyttöön ja täytyy vain todeta, että ah! Mutta niistä tarkemmin joskus toiste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti