sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Viime vuoden viimeiset

Taas on se aika vuodesta, kun pitäisi laittaa edellisen vuoden käsityörupeamaan pakettiin. Kyseinen homma saa jäädä omalta osaltani vielä ensi postaukseen, koska menneen vuoden viimeiset lankahankinnat ja valmiit työt on vielä esittelemättä.

Lankahamsteri ei voinut luonnolleen mitään loppuvuotenakaan. Tosin yhdet langat tuli hankittua ihan tilaustyötä varten. Appiukon vaimo halusi antaa tuttavilleen joulumuistamiseksi virkattuja tähtiä ja tilasi minulta niitä kaksitoista. Langan valintaan sain vapaat kädet ja päädyin Novitan Isoveljeen sen edullisuuden ja sopivien värien vuoksi. Ostin Isoveikkaa punaisena, vihreänä ja keltaisena. Ihan kirkkaita eivät värit olleet, vaan sellaisia hillityn murrettuja, juuri sopivan jouluisia. Tähtiä virkkasin tällä ohjeella 12; kutakin väriä neljä kappaletta. Yhtä väriä kului 20 grammaa, joten lankaa jäi vielä runsaasti vaikkapa ensi Jouluksi.Seuraava hamsterointi tapahtui Turussa, jonne matkustin pojan kanssa itsenäisyyspäivää edeltäneenä viikonloppuna joulujuttuja valmistelemaan. Maanantaina oli hyvää aikaa suorittaa jouluostoksia ja houkuttelinpa mukaan myös Epen vertaistueksi lankakauppaan. Kävimme ensin Tuumassa, josta ostin oikeasti tarpeeseen neljä kerää vaaleanpunaista Dropsin Baby Merinoa, jonka oli tarkoitus päästä KyJyn puitteissa neulomaani Still Lightiin, johon olin jo saanut kulutettua kaikki aiemmin ostamani kymmenen kerää. Tuumasta matka jatkui Lankamaailmaan puikkoja ja langanohjainta hankkimaan. Hamsteri ei tietenkään voinut vastustaa tarjouksessa olleita Cewecin Silver Dreamia ja Silver Softia, joita tarttui mukaan yhteensä kuusi kerää. Silver Dreamia ostin kaksi pinkkiä ja yhden ruskean (joka oli poikani valinta!). Pinkeistä on tarkoitus tulla jotain ihanaa ja pehmoista Epen lokakuussa syntyneelle siskontytölle. Silver Softin vaaleansininen oli puolestaan niin houkutteleva, että otin sitä kolme kerää. Siitä ajattelin tehdä jotain ihanan hempeää vaikka jollekin sukulaistytölle. Suunnitelma kuitenkin muuttui hieman, kun ystäväpariskunnalle toi haikara pienen tyttövauvan pari päivää Joulun jälkeen. Hullu sukkamummo tarttui oitis uutisen kuultuaan puikkoihin ja jo seuraavana päivänä putosi puikoilta tällainen ihanuus:

Ohje: Maxi Top / Dress for babies by Elena Nodel
Lanka: Cewec Silver Soft
Puikot: 4mm
Langankulutus: 63g

Olen tällä samalla ohjeella neulonut mekkoja ennenkin ja täytyy edelleen kehua sen helppoutta ja joutuisuutta. Ja vieläpä kun neuloin toiseksi pienimmän koon, mahtui neulomus koko ajan 40-senttiselle pyöröpuikoille. Eli ei tarvinnut kikkailla puikkojen vaihtamisen kanssa kertaakaan. Nimesin työn Talviaamun prinsessaksi XL5:n iiiiihkun slovarin mukaan ja arvatkaa vaan, onko se biisi siitä lähtien soinut päässä lähes tauotta. xD

Aina ei kaikki mene pakkoneulootikollakaan kuin Strömsössä ja sen sain todeta tällä kertaa Still Lightin kohdalla. Olin saanut mokomasn valmiiksi jo toista taskua vaille, kun totesin sen sittenkin olevan aivan liian iso ja säkkimäinen ollakseen ollenkaan käyttökelpoinen. Niinpä käsissäni olikin yhtäkkiä reilu puoli kiloa purkukelpoista vaaleanpunaista merinoa, muutama kerä samaa tavaraa käyttämättömänä ja jälleen kerran kalkkiviivoilla kusahtanut KyJy. Vaan ei hätiä mitiä, purkulangat ovat päässeet jo hyötykäyttöön. Virkkauksessa kun ei langan kiharuun juurikaan näy, aloitin Epen siskontytölle virkattua jakkua ja lopusta langasta tullee samalle söpöläiselle jonkinlainen peitto; mallia en ole valinnut vielä.

Ekan yrityksen mönkään menemisestä sisuuntuneena päätin kuitenkin yrittää uudestaan. Huomasin, että Still Light on malliltaan erittäin kiva ja mukava neulottavakin. Olin eräänä päivänä kaupungilla hoitamassa asioita mahdolliseen valmistumiseeni liittyen. Tavoittelemani henkilö ei kuitenkaan ollut paikalla yliopistolla, kuten ei edellisenäkään päivänä. Siispä Pikkulinnan kohdalle saavuttuani päätin spontaanisti piristää itseäni, kun vielä sopivasti sattui olemaan Dropsin Alpaca Party -alennuskampanjakin voimassa. Ostin kymmenen kerää ihanaa metsän tai sammaleen tai minkälie vihreää Alpaca Mixiä. Ehkäpä neule onnistuu, kun sen tekee ohjeenmukaisesta langasta. Väri on ainakin superihana. ^_^

Kimaltavan mekkosen lisäksi muitakin töitä valmistui marraskuun loppupuolen ja joulukuun aikana. Runsaslukuisimpana Keski-Suomen keskussairaalan keskosille menevät putkisukat:


Ohje: Vauvan sukka / Marja-Leena Karhapää
Lanka: Novita Nalle, Novita Nalle Kukkaketo, Novita Nalle Taika, Järbo Garn Mellanraggi ja Gjestal Maija
Puikot: 2,5mm
Langankulutus: Yhteensä 318g
Ravleryssa: Pieni ja hento ote 8 (Ja siitä eteenpäin 20:een saakka)

Kyjyä loppuun asti paahtaessani (silloin, kun vielä kuvittelin saavani sen valmiiksi) tikuttelin hullun kiilto silmissäni huivia neulefestereilta saadulla ohjeella:


Ohje: Utuiset aallot / Veera Välimäki
Lanka: Louhittaren Luola Glitter Sock ja La Bien Aimee Merino Single
Puikot: 4mm
Langankulutus: 192g

En ole aiemmin Veera Välimäen huiveja neulonut, mutta tämä oli kyllä aivan ihana ja aion kokeilla tätä uudestaankin. Varsinkin, kun totesin, että vaikka värit olivatkin upeat, eivät ne ehkä olleet ihan minua ja kääräisinkin huivin joulupakettiin isoveljen avovaimolle. Oman huivini langatkin olen jo melkein valinnut ja kerinyt kerälle.

KyJyily innosti minua tarttumaan myös ufoihin ja sain kuin sainkin ystävälleni Svantelle valmiiksi villatakin, jonka piti valmistua jo viime Jouluksi.Ohje: Saarenneito / Lankava
Lanka: Novita Nalle ja Novita Nalle Taika
Puikot: 2,5mm; 3,5mm ja 4mm
Langankulutus: 406g

Kyllä oli niin tyytyväinen ja huojentunut olo, kun sain viimeisenkin langanpään pääteltyä. Urakka oli isohko, mutta erittäin palkitseva ja Svantekin tykkäsi kovasti. Ohje oli kiva ja saatanpa tehdä takin joskus itsellenikin. Pahoittelen kökköä kuvaa, mutta takilla oli jo kova into päästä pakettiin. Piti vielä erikseen näpä kuva napeista, jotka löysin Titityystä. Ostin ne alunperin ihan vain huvin vuoksi, mutta niin vain istuvat tähän työhön kuin nenä päähän.

Kun olin jo saanut takin paketoitua, laitoin Svantelle viestiä, onko hänellä tarvetta villasukille. Kuulemma oli ihan tavallisille arkisukille, joten pistin sellaiset heti puikoille takista yli jääneestä langasta:


Ohje: Perussukka tiimalasikantapäällä, jalkapöydän joustimella ja sädekavennuksella, eri ohjeista yhdistellen
Lanka: Novita Nalle Taika
Puikot: 2,75mm
Langankulutus: 68g

Mielestäni sukat onnistuivat mukavasti ja saajakin tykkäsi, tosin kuulemma silmukoita olisi saanut olla jonkin verran vähemmän, kun nämä hieman pyörivät jaloissa. Lankaa jäi näidenkin jälkeen yli, joten pyöräytin yllä esittellyt kolme paria keskossukkia.

Huhhuh, siinä olivat siis viimeiset viime vuodelta. Seuraavaan postaukseen yritän tehdä vielä yhteenvedon koko vuodesta ja jouluaattona päättyneestä KyJystä. Myös podcastia on tarkoitus jatkaa piakkoin; seuraavassa jaksossa lienee aiheena viime vuoden viimeinen kirjakatsaus.


Hyvää ja neulerikasta uutta vuotta kaikille!


rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti