lauantai 11. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäiset

Loppiainenkin sitten tuli ja meni ja nyt on Joulu lopullisesti ohi. Nyt, kun yöunet ovat olleet kohtalaisen harvinaista herkkua ja luntakaan ei ole ollut, jäi jotenkin erityisesti kaipaamaan joulunaikaa ja siihen liittyvää jännittävää odotusta. Väsyneenä ja kiukkuisenakin saattoi ajatella, että onneksi on sentään Joulu tulossa.
   Mutta mitäpä siitä, enää 50 viikkoa jäljellä seuraavaan Jouluun. Ja hah, onhan sitä muutakin ihanaa elämässä. Kevät ja kesä taas edessäpäin, saa nähdä kuinka poika oppii koko ajan uutta. Olympialaisetkin ensi kuussa tulossa. Ja tietysti käsityöt. Niitä valmistuikin vuoden ensimmäisen viikon aikana muutama.Viime postauksessa esittelin tummanpunaisen Rose-kerän, josta kerroin tekeväni isoveljen avovaimon äidille baskerin. Ja tuossa yllä olevassa kuvassa on lopputulos. Ohje Novita Talvi 2008, löytyy myös Novitan nettisivuilta. Puikot 4mm ja 5mm. Langankulutus 35 grammaa.Pitkäaikaisin ystäväni, joka on myös poikani kummitäti, saa maaliskuussa vauvan ja tuota muksua varten neuloin toukkapussin. Ohjeita pussiin löytyy varmasti montakin erilaista, tämä tein ohjeella, joka oli Keskisuomalaisen Kaupunkilainen-liitteessä. Oli helppo ja nopea tehdä. Itse tosin poikkesin ohjeesta sen verran, että poimin silmukat jämälangasta virkkaamastani ketjusilmukkaketjusta, jonka purin lopussa pois. Silmukat päättelin sitten kolmen puikon päättelyllä. Näin tein myös hupun saumalle. Puikot 4mm, lanka 7 Veljestä, jota meni 103 grammaa.

Tiistaina sain valmiiksi yhden jo viime vuoden puolella aloitetun projektin, sytomyssypläjäyksen:

Svarta fåret Candy ja Mayflower cotton 8. Langankulutus 41 grammaa.

Mm. Marks&Kattens M&K Sommargarn ja Novita Tennessee. Langankulutus 44 grammaa.

Mm. Novita Miami, Novita Luxus Cotton, Novita Tennessee. Langankulutus 49 grammaa.

Mm. Four Seasons Gründl Cotton Fun ja Mayflower Cotton 8. Langankulutus 46 grammaa.

Four Seasons Gründl Cotton Fun ja Katia New Orleans. Langankulutus 58 grammaa.

Mayflower Cotton 8. Langankulutus 40 grammaa.

Osa pipoista matkusti kesällä ystäväni E:n mukana Turkuun, jossa hän vei ne TYKSin syöpäosastolle. Äitini puolestaan nappasi mustavalkoisen kukkapipon itselleen. Keltainen on uusin näistä ja on vielä kaapissa odottamassa uutta kohdettaan. Näitä teen varmasti lisää tämän vuoden aikana, mutta nyt on toistaiseksi muiden töiden aika.

Pirteästi on siis käsityövuosi lähtenyt käyntiin ja koska en ole uusia lankoja tänä vuonna vielä ostanut, varastoni tilanne näyttää näinkin valoisalta:

Ostetut/saadut langat: -
Kulutetut langat: 416g
Pois annetut langat: -
Langankulutus: -416g

Ja lopuksi vielä loppukevennys:


Teimme Vilhon kanssa torstaina uuden aluevaltauksen ja kävimme leffassa! Kyseessä oli Vauvakino-näytös, jossa esitettiin Bettien matka -elokuva, jota en ehkä kyllä muuten olisi mennyt katsomaan. Mutta olipahan hauska kokemus ja vaihtelua arkeen. Ja melkeinpä koko päivän reissu; lähdimme kaupungille 9.30 ja tulimme kotiin 14.40. Huhhuh!Neulomisiin,


manteliMinni

2 kommenttia:

  1. Missä välissä poika on oppinu istumaan eikä oo kertonu mulle mitään?! :D Tuo toukkapussi on tosi hyvä. Pitää varmaan pistää korvan taakse, kun yks ystävä saa kesällä vaavin. Mut söpöstelijälle terveisiä, että seuraavan Eppe-paketin sisältö otetaan näinä päivinä puikoille.

    VastaaPoista
  2. Hupsis, enpäs oo muistanut kertoa. Enkä varmaan sitäkään, et osaa Vilhis jo kontatakin, Jouluna oppi. :) Mahtavaa, Eppe-paketit on aina niin ihania. :)

    VastaaPoista