keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Ei-niin-hyvä idea

"Kulta, kun käyt kellarivarastossa hakemassa talouspaperia, toisitko samalla mulle sen Marimekon muovikassin? Siinä on vissiin pari-kolme UFOa." Joopa joo. Muistin kyllä, että kassi itsessään oli melko kookas, mutta melkein meinasi leuka kolahtaa lattiaan hämmästyksestä, kun avomies raahasi esille säkin, joka suorastaan pursuili keskeneräisiä töitä ja jämälankanyssäköitä. Siinä olivat melkein kaikki "aarteeni" ajalta, kun asuin vielä Turussa. Eli yli kahden vuoden takaa. Otin äsken koko komeudesta pari kuvaakin, mutta tyypilliseen tapaan kamerasta loppui akku juuri, kun olisin ruvennut siirtämään kuvia koneelle. Ehkä muistan laittaa niitä myöhemmin. Ja sen voin todeta ilman kuviakin, että ihan hetkeen ei tarvitse haaveilla lankakaupassa käymisestä, UFOjen purkamisesta ja jämälankojen kuluttamisesta riittää hupia vielä pitkäksi aikaa. Plus tietenkin niistä kokonaisista, käyttämättömistä keristä, jotka ovat omassa laatikossaan. :-D

Mutta onneksi tässä päässä muodostuu joskus hyviäkin ideoita näiden ei-niin-hyvien vastapainoksi. Pitkin toukokuuta etsiskelin epätoivoisesti tämänvuotista KyJy-blogia, mutta sitä ei löytynyt. Viime vuonnahan tempaus jäi välistä viettäessäni pikkuvauva-aikaa. Tänä vuonna olisi taas neulehammasta kolottanut ankarasti ja yritin Ravelrystakin kysellä, onko KyJyä ollenkaan. Eräässä ryhmässä vastaaja arveli, että viime vuoden emo on tänä vuonna liian kiireinen lähteäkseen hommaan ja toisessa ryhmässä kehotettiin minua ilmoittautumaan KYHiin eli Kesäyön hullutukseen, mitä olin jo harkinnutkin. Vastasin kuitenkin kehottajille, että KYHin aikataulu on liian kiireinen, koska minulla on pieni lapsi ja gradukin työn alla. Mutta sitten aloin puhua itseäni ympäri eikä se kovin vaikeaa ollut. Niinpä lähdin tänä vuonna ekaa kertaa hulluttelemaan!

Tavoitteena on siis aloittaa ajalla 1.6. - 20.6. joka päivä yksi työ ja saada kaikki aloitetut työt valmiiksi heinäkuun loppuun mennessä. Oma listani näyttää tähän mennessä tältä:

Kyh#1 Jämälankasytomyssy, Novita Miami. Aloitettu 1.6. valmis 2.6.
Kyh#2 Vauvan peitto isoäidinneliöistä, Novita 7 Veljestä. Aloitettu 2.6.
Kyh#3 Raidallinen sytomyssy, Novita Miami ja Crelando Spring. Aloitettu 2.6. valmis 3.6.
Kyh#4 Virkattu ostoskassi, Novita Malibu ja Novita Tahiti. Aloitettu 3.6. valmis 4.6.
Kyh#5 Villasukat, Novita Nalle. Aloitettu 4.6.
Kyh#6 Pikkulapsen pipo, Novita Miami, Novita Luxus Cotton, Novita Bambu ja Gjestal Shiny Aloitettu 5.6. valmis 10.6.
Kyh#7 Pikkulapsen pipo, Novita Miami. Aloitettu 5.6.
Kyh#8 Virkattu pipo, Novita Kide. Aloitettu 6.6. valmis 6.6.
Kyh#9 Baktus, Novita Wool. Aloitettu 8.6.
Kyh#10 Virkattu ostoskassi, Novita Luxus Cotton. Aloitettu 8.6. valmis 9.6.
Kyh#11 Virkatut tossut, Novita 7 Veljestä. Aloitettu 10.6.
Kyh#12 Virkatut tossut, Novita 7 Veljestä. Aloitettu 10.6.
Kyh#13 Vauvan nuttu UFOsta FUFOksi, Novita Santorini ja Anttila Minni. Aloitettu 11.6.
Kyh#14 Vauvan kypärämyssy, Anttila Minni. Aloitettu 11.6.

Kuten listasta näkyy, kuusi työtä on ehtinyt jo valmistuakin:

Kyh#1. Koukku 4mm, langankulutus 41 grammaa. Tähän työhön upotin jämä-Miameitani; sininen ja beige loppuivat kokonaan.

Kyh#3. Koukku 4mm, langankulutus 38 grammaa. Tähän yritin saada kulumaan lopun vihreän Miamin, mutta sitä jäi vieläkin pienin nöttönen. Tämän, kuten edellinenkin, pääsee joku kaunis päivä koristamaan jonkun syöpäpotilaan päätä, joko TYKSin tai Keski-Suomen keskussairaalan kautta.

Kyh#4. Koukku 4mm, langankulutus 112 grammaa. Luulin saaneeni kulutettua tähän kaiken Malibun, joka jopa loppui kesken, minkä takia parissa viimeisessä kerroksessa ja kahvassa käytin Tahitia. Vaan kuinka ollakaan, eikös sen Marimekko-säkin uumenista löytynytkin vielä kimalteleva nöttönen! Tämä kassi on jo jatkanut matkaa; meni synttärilahjaksi turkoosista väristä pitävälle anopille.

Kyh#8. Koukku 4,5mm, langankulutus 57 grammaa. Virkkasin tällaisen juuri ennen Joulua viime vuonna. Lankaa jäi tuolloin 38 grammaa eli se ei olisi riittänyt toiseen pipoon. Mutta tässäpä jätti-säkkini tulikin avuksi. Sieltä löytyi vielä nöttönen. Innoissani punnitsin löytöni toivoen sen painavan ainakin 19 grammaa, jolloin lankaa olisi juuri riittävästi. Ja löytämäni nöttönen painoi tasan 19 grammaa! Koska lukema oli noin eksakti, en ollut vieläkään varma langan riittävyydestä. Niinpä päätin tehdä pipon puolta milliä pienemmällä koukulla kuin edellisessä versiossa. Ja kyllä kannatti, lankaa nimittäin jäi vain nelisen senttiä. Aika nappiin kulutettu siis. Tämä menee luultavasti kummityttöni isosiskolle, jolla oli syntymäpäivä jo helmikuussa, mutta jolle en ollut vielä lahjaa tehnyt.

Kyh#10. Koukku 4mm, langankulutus 62 grammaa. Tätä tehdessä tuli lähes nostalginen olo. Ostin luonnonvalkoista Luxus Cottonia kesällä 2010. Oli minun ja avomieheni ensimmäinen kokonainen kesä yhdessä (oi nuorta lempeä ja tietenkin myös sitä rakkautta, mikä meillä tänä päivänä on <3) ja menossa oli jalkapallon MM-kisat. Koska itse en niin paljon futiksesta perusta, mutta voin sitä katsoa, jos on käsillä jotain puuhaa, aloin tehdä itselleni kesäkassia. Nyt, neljä vuotta myöhemmin, kassi on edelleen kesken. Koska uudet kisat ovat aivan nurkan takana (alkavat huomenna) on aika tehdä tuollekin UFOlle jotakin. Tulos: osittainen purkutuomio. Jäljellä ollut käyttämätön lanka on käytetty ylläolevaan ostoskassiin, neljä vuotta sitten virkkaamistani palasista tulossa ehkä pari pikkulaukkua lahjavarastoon. Saajaa tälle tekeleelle ei ole vielä tiedossa. Ei ehkä jää omaan käyttöön, vaan menee lahjavarastoon.Kyh#6. Koukku 4mm, langankulutus 43 grammaa. Tässä kohtaa täytyy hieman kehaista itseäni. Tämä on nimittäin niitä harvoja töitäni, jotka ovat ihan omia luomuksiani. Olen siis tehnyt tämän pipon ihan ilman ohjetta. Jee! Samalla tavalla virkattu kuin nuo kaksi tässä postauksessa näkyvää sytomyssyä (eli nekin ovat siis omalla ohjeella tehtyjä). Silmät tein samalla tavalla kuin pipon kaksi ekaa kerrosta. Tämän saa painaa päähänsä oma pikku höpömönkkärini. Veljenpojalle on valmistumassa samanlainen, vielä pitäisi jaksaa ommella silmät paikalleen ja virkata kulmakarvat. Mietin muuten pitkään, mihin käyttäisin tämän langan, sillä kun oli erityistä tunnearvoa. Siispä pipot aivan erityisiin päihin. <3Enää kuusi aloitusta tehtävänä, niistäkin suurimpaan osaan on jo idea valmiina.


Lämpimiä ja kesäisiä neulepäiviä!rakkaudella,


manteliMinni

1 kommentti:

  1. Muahahaa multa saat vielä ainakin sitä pinkkiä Drops Alpacaa sinne jätesäkkiin. Oon tässä tuumaillut, että mun kahden kuukauden kesälomani hurahtaa todennäköisesti nopeammin kuin kukaan uskookaan, joten pitäisi sinne Jyväshyvään tulla käymään. Miltä teidän kesä siis näyttää? Heittele vaik naamakirjaan tai luuriin ehdotuksia, jolloin ootte käytettävissä. Hienoja töitä muuten taas oot saanut aikaiseksi.

    VastaaPoista