maanantai 23. kesäkuuta 2014

Hullutuksia hullutusten perään

 Jee, olen päässyt Kesäyön hullutus -urakassani puoleenväliin, kymmenen työtä on jo valmiina!

Kyh#17 Virkattu röyhelöhuivi. Aloitettu 18.6. valmis 22.6. Lankana Novita Rose, jota kului tasan 50 grammaa. Valmistui mukavasti automatkalla Turusta Jyväskylään. Valmistumisen olen merkannut eiliselle lähinnä sen takia, että sain vasta silloin langat pääteltyä. Ohje on Novitan vanha ja hyväksi havaittu; näitä olen värkkäillyt jo kasapäin. Ongelmana vain on se, että kohta alkavat loppua ystävät ja tutut, joille en ole vielä röyhelöä virkannut.

Kyh#18 Neulottu pitsibaskeri. Aloitettu 18.6. valmis 22.6. Tässäkin lankana Rose, kulutus 34 grammaa. Tämäkin ohje Novitan. Näitäkin on tullut jokunen jo tikuteltua ja kohta sama ongelma edessä kuin noiden huivienkin kanssa. Tälle ei siis ole vielä saajaa tiedossa, vaan jää odottamaan lahjavarastoon yhdessä huivin kanssa.

Kyh#5 Villasukat. Aloitettu 4.6. valmis 22.6. Novita Nallea kului 83 grammaa. Novitan perusohjeella tehdyt. Nämä ovat itseasiassa tämän vuoden ensimmäinen joululahja! Pukinkontista nämä menevät lämmittämään isäni jalkoja. Iskälle on kiva neuloa, hän kun pitää villasukkia varmaankin ympäri vuoden, jopa kesäkeleillä, kyllä! :-D

Myös Kyh#14 Vauvan kypärämyssy tuli valmiiksi jo 13.6., mutta siitä en valitettavasti muistanut ottaa kuvaa, ennen kuin lähetin sen eteenpäin uudelle omistajalleen. Tai siis omistajan vanhemmille, pikku pallero kun ei ole vielä syntynyt. Nuoremman kummityttöni eno vaimoineen saa vauvan elo- tai syyskuussa ja pikkuista varten tikuttelin myssyn sekä junasukat, jotka valmistuivat jo ennen Kyhiä. Myssyyn meni vaaleansinistä Anttilan Minniä 26 grammaa. Sukat neuloin Novitan Santorinista ja juuri hoksasin, että taisin unohtaa punnita ne.

Mutta eipä hullutukset vielä tähän loppuneet! Juhannusta edeltävänä viikonloppuna matkustimme taas Turkuun vanhempieni luokse. Reissussa ei juuri ehtinyt levätä, melkein joka päivälle oli ohjelmaa. Ensin sunnuntaina kummitytön isosiskon rippijuhlat ja sitten maanantaina retki Korkeasaareen. Tuolla retkellä meitä oli yhdeksän henkeä, aika iso lössi, vaikka oltiin ihan vain omalla porukalla (meidän perhe, isoveljen perhe, äiti, iskä ja toinen isoveli) liikkeellä. Sää ei ollut paras mahdollinen, oli aika kylmä ja Esteri revitteli hanuriaan kuuroluontoisesti. Kivaa oli silti. Itse olisin halunnut vielä käväistä Linnanmäellä, mutta kurja keli ja yleinen väsymys torppasivat tuon aikeen. "Lohdutukseksi" äiti lupasi, että saisin ratsata hänen lankalaatikkonsa. Ihan mukavan kokoinen saalis sieltä lähtikin mukaan. Huiviin ja baskeriin käyttämäni Roset olivat äidiltä peräisin. Rosea otin myös kaksi muuta kerää, valkoisen ja petroolin. Petroolin onkin päässyt puikoille  ja siitä tulee mikäpä muukaan kuin baskeri. Rosejen lisäksi otin kerän lehmuksenvihreää Woolia ja kerän vaaleanvihreää pikkusiskoa. Täysien kerien lisäksi saaliini sisälsi jämäkerät pinkkiä ja persikkaa Softya sekä jämäkerät Novita Siljaa sekä jotain Red Heartin keinokuitulankaa.

Ja tänään hulluttelin sitten lisää. Kävin kaupungilla hoitamassa asioita ja ajattelin, täysin viattomasti (hah!) käväistä Anttilassa katsomassa, oiskohan lankoihinkin iskenyt kesä-ale. Ja voivoi:


Miami oli 2€/kerä, joten pelastin nämä pinkit seitsemän kerää mukaani. Näiden lisäksi ostin yhden lehmuksenvihreän Woolin äidiltä nappaamani seuraksi.

Näillekin langoilla on kuitenkin jo käyttöä, sillä olin sitten niin kaistapäinen, että päätin ilmoittautua Ravelryssa järjestettävään JYHiin eli Jouluyön hullutukseen. Eli puuhaa riittää koko loppuvuodeksi. Mutta sen puitteissa ajattelin tehdä suurimman osan joululahjoista.

Kunhan poika menee höyhensaarille, laitan taas hihat ja puikot heilumaan.


Neulomisiin!


rakkaudella,

manteliMinniEi kommentteja:

Lähetä kommentti