torstai 31. heinäkuuta 2014

Smurffipeukalo keskellä kämmentä

Tänään on KYHin viimeinen päivä ja voin ylpeänä todeta, että olen saanut kaikki 20 työtäni määräaikaan mennessä valmiiksi! Asetin sen nimittäin itselleni selkeäksi tavoitteeksi, koska olen parina vuonna osallistunut KyJyyn ja molemmilla kerroilla jäi ihan karvan verran vajaaksi. Tosin on todettava, että vaikka nyt onnistuinkin, en silti voi olla lopputulokseen täysin tyytyväinen.

Nimittäin maanantai-iltana sain vieraakseni hyvin ärsyttävän herrahenkilön. Tadaa, hän on kaikkien tumpeloiden sankari, Vituiksmän! Kyseinen hemmo aiheutti meillä seuraavanlaista häslinkiä:


Kyh#15, Huovutetut lapaset Novita Purosta, tuli valmiiksi. Ohje oli helppo ja kiva neuloa. Huopuneesta pinnasta tuli oikein nättiä. Mutta katsokaa nyt noita peukaloita, ei tuollaisia ole kenelläkään ihmisellä! Nimesinkin ne samantien smurffipeukaloiksi. Toki smurffinkin voisi olla hankala käyttää lapasia, joissa on umpeen huopunut peukalo. :-D Laitoin kämmenosiin ja peukaloihin muovipussit sisälle, juuri niin kuin ohjeessakin käskettiin. Enpä vain ollut hoksannut, että olisi jotenkin pitänyt varmistaa, että peukalon ja kämmenosan välinen aukko pysyy avoimena. Nyt ei siis niin käynyt ja peukalossa ollut muovipussi pakkautui tiiviiksi möykyksi ja aiheutti tuollaiset kivat pullistumat. Vaikka sainkin toisesta lapasesta peukkuaukon nyhrättyä auki ja jopa kokeilin saksia lapasista kämmekkäät, heitin ne samana iltana roskiin. Peukaloaukko oli muutostenkin jälkeen niin ahdas, etten viitsinyt näitä edes lahjavarastoon laittaa.

Eniten harmitti ehkä se, että käytin toiseen lapaseen käyttämättömän kerän Puroa, jota ei ole edes valmistettu enää pitkiin aikoihin. Toisen neuloin sentään slipoverin tekeleestä, joka löytyi Marimekon muovikassin pohjalta. Toiseen lapaspariin olisi vielä purettavaa lankaa, saapa nähdä, milloin uskallan uudestaan.

Ohje oli muuten Novitan Syksy 2009 -lehdestä. Puikot 7mm ja langankulutus 96 grammaa.


Kyh#13 Vauvan nuttu UFOsta FUFOksi (Novita Santorini ja Anttila Minni) onnistuikin sitten edes vähän paremmin. Tämä muhi ompelua, nappeja ja virkattua reunusta vaille valmiiina neljä vuotta. Aloitin tämän aikanaan entisen pomoni poikaa varten, mutta en vain koskaan saanut aikaiseksi kysyä perheen osoitetta, jotta olisin nutun voinut lähettää. Nyt kuitenkin sain otettua itseäni niskasta kiinni ja rykäisin nutun valmiiksi. . Luultavasti lahjoitan tämän samaan osoitteeseen kuin myös Kyhissä neulomani kypärämyssyn. eli kummityttöni enon vauvalle, jonka laskettu aika on ensi kuussa. Puikkokoosta en ole enää varma, mutta veikkaisin 3mm. Reunus on virkattu 3-millisellä koukulla, ensin kerros kiinteitä silmukoita ja sitten rapuvirkkausta. Napit löytyivät omista varastoista. Painoa tällä työllä on 123 grammaa. Ohje on ainakin joskus ollut Wool-vyötteen kääntöpuolella. Aiemmin olen ollut vähän sitä mieltä, että näin pitkään ufoutunutta työtä en laske langankulutukseen mukaan. Mutta toisaalta, miksikäs ei? Onhan sekin kuitenkin ufoista ja langoista pois. Jos joskus muuten neulon näitä lisää, yritän tehdä mahdollisimman pitkälle yhtenäisenä. Sen verran omituisilta näyttävät nuo hihat, ainakin meikäläisen ompelutaidoilla. Kyseessä on muuten oman KYH-listani ainoa työ, joka oli UFO.


Kyh#16 Verkkokassi vaunuihin, Novita Hanko. Tämä oli ihan viittä vaille valmis monta viikkoa, mutta jäi lojumaan kassin pohjalle, koska hermoilin noiden kiinnitysnauhojen virkkaamista. Lopulta, kun eilen tartuin työhön, se olikin ihan simppeli juttu. Ohjeena käytin taas Crochet Grocery Bagia, johon tällä kertaa improvisoin nuo nauhat. Tämä jää ihan omaan käyttöön, mukavaa, kun saa kävelylenkeille tärkeät tavarat paremmin käden ulottuville. Koukku 7mm ja 6mm (koska 7-millinen on tällä hetkellä hukassa, hih), langankulutus 210 grammaa. Tämäkin lanka on sen Marimekon kassin uumenista, alunperin siitä piti tulla laukku kummitytön äidille 40-vuotislahjaksi.

Tässä vielä KYH-listani kokonaisuudessaan ja hieman yhteenvetoa sen puitteissa valmiiksi saamistani töistä:

Kyh#1 Jämälankasytomyssy, Novita Miami. Aloitettu 1.6. valmis 2.6.
Kyh#2 Vauvan peitto isoäidinneliöistä, Novita 7 Veljestä, Gjestal Janne ja tuntematon Red Heartin keinokuitulanka. Aloitettu 2.6. valmis 27.7.
Kyh#3 Raidallinen sytomyssy, Novita Miami ja Crelando Spring. Aloitettu 2.6. valmis 3.6.
Kyh#4 Virkattu ostoskassi, Novita Malibu ja Novita Tahiti. Aloitettu 3.6. valmis 4.6.
Kyh#5 Villasukat, Novita Nalle. Aloitettu 4.6. valmis 22.6.
Kyh#6 Pikkulapsen pipo, Novita Miami, Novita Luxus Cotton, Novita Bambu ja Gjestal Shiny. Aloitettu 5.6. valmis 10.6.
Kyh#7 Pikkulapsen pipo, Novita Miami, Luxus Cotton, Novita Bambu ja Gjestal Shiny. Aloitettu 5.6.valmis 21.7.
Kyh#8 Virkattu pipo, Novita Kide. Aloitettu 6.6. valmis 6.6. 
Kyh#9 Baktus, Novita Wool. Aloitettu 8.6. valmis 13.7.
Kyh#10 Virkattu ostoskassi, Novita Luxus Cotton. Aloitettu 8.6. valmis 9.6.
Kyh#11 Virkatut tossut, Novita 7 Veljestä. Aloitettu 10.6. valmis 29.6.
Kyh#12 Virkatut tossut, Novita 7 Veljestä. Aloitettu 10.6. valmis 29.6.
Kyh#13 Vauvan nuttu UFOsta FUFOksi, Novita Santorini ja Anttila Minni. Aloitettu 11.6. valmis 31.7.
Kyh#14 Vauvan kypärämyssy, Anttila Minni. Aloitettu 11.6. valmis 13.6.
Kyh#15 Huovutetut lapaset, Novita Puro. Aloitettu 14.6. valmis 28.7.
Kyh#16 Verkkokassi vaunuihin, Novita Hanko. Aloitettu 16.6. valmis 31.7.
Kyh#17 Virkattu röyhelöhuivi, Novita Rose. Aloitettu 18.6. valmis 22.6.
Kyh#18 Neulottu pitsibaskeri, Novita Rose. Aloitettu 18.6. valmis 22.6.
Kyh#19 Virkattu ostoskassi, Novita Luxus Cotton. Aloitettu 19.6. valmis 25.6.
Kyh#20 Neulottu pitsibaskeri, Novita Rose. Aloitettu 19.6. valmis 24.6.


- Virkkasin viisi päähinettä
- Neuloin kolme päähinettä
- Virkkasin kahdet tossut
- Neuloin yhdet sukat
- Virkkasin yhden huivin
- Neuloin yhden huivin
- Neuloin yhdet lapaset
- Neuloin yhden nutun
- Virkkasin yhden peiton
- Virkkasin neljä kassia

- Kulutin lankaa 1875g (ja ostin samana aikana myös melko paljon, mutta ei nyt puhuta siitä)


Seuraavaksi täysillä Jyhin kimppuun. Kaksitoista työtä olen saanut aloitettua ja puolet niistä onkin jo valmiina.


Puikot ja koukut tanassa eteenpäin!rakkaudella,

manteliMinni

2 kommenttia:

  1. Kaikki työt valmiina, hieno saavutus. Minulle on käynyt joskus ihan samoin peukaloiden huovutuksessa. Olen laittanut liikaa muovia peukaloon.

    VastaaPoista
  2. Joo, aina ei voi onnistua. Mut ehkä yritän joskus uudestaan.

    VastaaPoista