torstai 10. heinäkuuta 2014

Kädet ylös, tämä on ryöstö!

Rahat, terve järki ja itsehillintä tänne! Eli kuinka "eksyin" taas lankakaupoille.

Avomiehellä oli kesälomaa viikko ennen ja viikko jälkeen Juhannuksen. Tuon jälkimmäisen viikon torstaina anoppi otti pojan hoitoon ja pääsimme miehen kanssa kahdestaan päiväksi reissuun. Ja mihinkäs tuo kahdenkeskinen irtiotto suuntautui? No tietenkin romanttisen rakkauden mekkaan, eli Tuuriin. :-D Meillä Tuurin reissu on ollut jokakesäinen perinne ja yleensä sieltä on lankaa tarttunut meikäläisen matkaan. Niin tänäkin vuonna. Olin jo jonkin aikaa fiilistellyt Keskisen lankaosastoa ja oli kyllä hienoinen pettymys, että langat eivät olleet juurikaan edullisempia kuin lähimarketeissakaan. Valikoima on toki hieman isompi. Silti teki jotain mieli:


Näistä Miameista olisi tarkoitus väsäillä monsteripipon kaavaa noudatellen pari Minion-pipoa (tiedättehän ne keltaiset otukset Itse ilkimys -elokuvassa?). Samoihin päihin ovat menossa kuin monsteritkin. Tuurista tarttui mukaan myös paketillinen Novitan värikkäitä muovikoukkuja, jotka osoittautuivat olevan äidin pikku kultamurun mieleen. Tällä hetkellä sentään vain yksi on kateissa.

Mutta ei tuo reissu vielä mitään. Viime elokuussa kirjoittelin ystäväni E:n ja minun seikkailusta Poppelissa. Tiistaina tuo seikkailu sai jatkoa, kun suuntasimme puotiin uudestaan Dropsin kesä-alen houkuttelemina. Ja kyllä rysähti:

Kuvassa on yksitoista kerää Parisia, mutta oikeastihan keriä oli neljätoista. Kääk! Eipä toisaalta maksanutkaan kuin parikymppiä. Ja kolme kerää on päässyt jo käyttöönkin; tarkoitus on saada tikuteltua itselle February Lady. Kiva oli taas pitkästä aikaa käydä oikein lankakaupassa. Harmi vain, että huhun mukaan Poppeli olisi lopettamassa. :-(

Eilen oli E:n aika lähteä taas Turkuun. Reippaina tyttöinä kävelimme Matkakeskukseen ja itse kävelin vielä pojan kanssa kotiinkin. Paluumatkalla kävimme Minimanin kautta, josta ostin kerän mustaa Seiskaveikkaa KYH-peittoani varten.

Kävin ensin katselemassa lankaa Anttilassa ja Cittarissa, mutta lievästi kyllä pöyristytti hinta. 4,49€, huhhuh! Vertailu kannatti, Minimanista kerän sai hintaan 3,95€.

Kun tuohon kasaan lisää vielä nimpparilahjaksi ostattamani kerän vaaleanvihreää Pikkusiskoa ja E:ltä saamani pari nöttöstä Dropsin Alpacaa, niin onhan siinä taas kerä poikineen. Varasto paukahtaa nyt plussan puolelle, mutta valmiita töitäkin on sentään muutama.

Kyh#20 Neulottu pitsibaskeri, Novita Rose. Aloitettu 19.6. valmis 24.6. Ohje Novitalta. Puikot 4mm ja 5mm. Langankulutus 34 grammaa. Lahjavaraston täytteeksi menee.

Kyh#19 Virkattu ostoskassi, Novita Luxus Cotton. Aloitettu 19.6. valmis 25.6. Ohje Ravelrysta. Koukku 4mm, langankulutus 65 grammaa. Eipä ole tälläkään osoitetta vielä.

Kyh# 11 Virkatut tossut, Novita 7 Veljestä. Aloitettu 10.6. valmis 29.6. Ohje jälleen kerran Bente Myhrerin ja Lilly Secilie Brandalin Virkkaus vanha konsti uudet mallit -kirjasta. Koukku 4mm, langankulutus 83 grammaa. Lahjavarastoon toistaiseksi.

Kyh#12 Virkatut tossut, Novita 7 Veljestä. Aloitettu 10.6. valmis 29.6. Ohje sama kuin edellisessä. Koukku 4mm, langankulutus 77 grammaa. Taidan antaa nämä pojan kummitädille joululahjaksi. (Siispä, Svante, jos luet tätä, yllätys on pilalla. Nih!)


Näin täällä tällä kertaa.


Neulomisiin!


rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti