lauantai 23. elokuuta 2014

Poppeli muistoissain

Viime viikon perjantaina sulki Poppeli ovensa. Vaikka en kovin usein siellä käynytkään, surettaa hieman. Voi sitä iloa ja ihmetystä, kun aikanaan huomasin jossain käsityölehdessä olleesta mainoksesta, että Jyväskylässä on lankakauppa ja pyöräilin ekan kerran sinne. Tiesin heti viihtyväni kaupungissa entistä paremmin. Ja ne pari kertaa, kun kävin siellä ystäväni Epen kanssa. Niin, ja kerran kävin siellä jopa ostamatta yhtäkään kerää lankaa, voitteko uskoa! Sillä kerralla vein puotiin kassillisen minun ja äitini neulomia Etiopia-nuttuja, jotka sitten toimitettiin eteenpäin.
   Kaupan loppumisen aiheuttamaa murhetta olikin sitten aiheellista käydä lievittämässä viime viikon torstaina tekemällä "hieman" jäähyväisostoksia. Kaikki langat olivat -50%, joten käsistähän homma lähti:Kymmenen kerää Drops Safrania sekä vaaleansinisenä että vaaleankeltaisena. Ikuisella tekosyyllä "näistä voi tehdä pojalla jotain". Tosin sain Poppelin omistajalta Pauliinalta vinkin että tuota vaaleankeltaista voi myös värjätä, joten ehkä siitä muodostuukin joskus jotain värikästä itselle.Näihin vihreisiin Dropsin Pariseihin en oikein osaa sanoa mitään järkiperustetta, mutta mukaan lähtivät kuitenkin. Vielä ei ole selkeää ideaa käyttötarkoituksesta, mutta näistä voisi kyllä saada aikaiseksi kivoja verkkokasseja.


Nämä yksittäiset kerät Dropsin Alpacaa huutelivat minulle hyllyltä ja oikein loistivat houkuttelevia värejään. Pinkkiä olin jo ostanut keväällä käsityömessuilta kolme kerää ja kai tuosta turkoosistakin saa vaikka pipon väkerrettyä. :-)

Eli yhteensä kotiutin Poppelista 1600  grammaa lankaa. Niillä pärjää jonkin aikaa. Ainakin siihen asti, kun parin viikon päästän lähden äidin kanssa Tallinnaan ja siellä tietenkin Karnaluksiin (jepjep, olen 26-vuotias ja lähden ET-lehden lukijamatkalle :-D ).

Toki voin kompensoida osan lankaostoksistani valmiilla töillä. Nyt saan vihdoinkin esiteltyä osan JYH-töistäni. Niitä on valmiina jo 13, mutta en viitsi niitä kaikkia pläjäyttää tähän kerralla.Ylimmän huivin virkkasin Eppe-kaverini äidille. Vaikka Eppe itsekin on himoneuloja, niin omien sanojensa mukaan ei muka osaa virkata. No, ilomielin virkkailin huivin ja sain siitä palkkioksi TGV-huivin ohjeen, jolla toteuttamani tekeleen esittelen joskus myöhemmin. Kaksi alempaa huivia ovat peräisin purkamastani puserosta, josta olisi varmaankin tullut ihana, mutta intoa ei vain enää löytynyt. Ne ajattelin lahjoittaa isäni serkuille, jotka tapasin pitkästä aikaa heinäkuussa, kun olimme Herättäjäjuhlilla. Kaikissa huiveissa koukku 6mm ja lankana Rose Mohair, jota kului valkoiseen huiviin 46 grammaa, ensimmäiseen harmaaseen 44 grammaa ja toiseen harmaaseen 42 grammaa.

Tämä helmineuleinen kauluri menee joulupukin konttiin odottamaan päätymistä avomieheni siskolle. Ohje Novitan Kesä 2011 -lehdestä. Lankana Novita Softy, jota heinäkuussa löysin Cittarista yksinäisen kerän. Puikot 7mm, langankulutus tasan 100 grammaa.

Ja vielä hieman miehekkäämpää kaulanlämmitintä:

Tämän annan synttärilahjaksi anopin miehelle, jolla on syntymäpäivä lokakuussa vain pari päivää ennen omaa synttäriäni. Ohje on ihan omasta päästä; 40 silmukkaa, 2o2n n. 180cm. Puikot 4,5mm. Lanka 7 Veljestä, jota kului 178 grammaa.

JYH-listani näyttää muuten tältä:

JYH#1 Virkattu pipo Novita Softysta, aloitettu 21.6. 
JYH#2 Virkattu pipo Novita Softysta, aloitettu 21.6. valmis 21.6
JYH#3 Virkattu röyhelöhuivi Novita Rose Mohairista, aloitettu 5.7. valmis 7.7. 
JYH#4 February Lady Drops Parisista, aloitettu 8.7. 
JYH#5 Virkattu röyhelöhuivi Novita Rose Mohairista, aloitettu 9.7. valmis 10.7. 
JYH#6 Virkattu röyhelöhuivi Novita Rose Mohairista, aloitettu 10.7. valmis 13.7. 
JYH#7 Pitsibaskeri Novita Rose Mohairista, aloitettu 13.7. valmis 15.7. 
JYH#8 Virkattu vauvan jakku Red Heart Cotton Mixistä, aloitettu 15.7. valmis 20.7. 
JYH#9 Villasukat Novita Nallesta, aloitettu 22.7. valmis 23.8. 
JYH#10 Baktus Novita Nalle Kukkakedosta, aloitettu 22.7. valmis 23.8. 
JYH#11 Virkattu Röyhelöhuivi Novita Rose Mohairista, aloitettu 29.7. 
JYH#12 Virkattu Röyhelöhuivi Novita Rose Mohairista, aloitettu 31.7. 
JYH#13 Kaulahuivi Novita 7 Veljeksestä, aloitettu 1.8. valmis 3.8. 
JYH#14 Pipo Novita 7 Veljeksestä, aloitettu 3.8. 
JYH#15 TGV-huivi Drops Alpacasta, aloitettu 3.8. valmis 19.8. 
JYH#16 Joogasukat Novita Nallesta, aloitettu 4.8. valmis 14.8. 
JYH#17 Neulottu kauluri Novita Softysta, aloitettu 5.8. valmis 13.8. 
JYH#18 Neidonkyynel-lapaset Novita 7 Veljeksestä, aloitettu 8.8. 
JYH#19 Etiopia-nuttu Novita Nallesta, aloitettu 14.8. 
JYH#20 Pitsibaskeri Novita Rose Mohairista, aloitettu 15.8. valmis 16.8.

Lankavarasto on taas yli kaksi kiloa plussalla eikä siitä kovinkaan paljon päässe laihtumaan Karnaluks-reissun myötä. Mutta onpahan sitten ainakin mistä väkertää syksyn ja talven pimeinä iltoina.Neulomisiin!


rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti