torstai 26. helmikuuta 2015

Ihan tarpeeseen vain

Teimme taas tänään pojan kanssa päiväkävelylenkin Tourulaan päin. Ai miksi, mitä siellä on? No Minimani tietenkin. Nalle oli tarjouksessa 3 kerää/10€, joten lähdimme sitä noutamaan. Mutta hei, tällä kertaa vannon että langat tulivat ihan tiettyyn tarpeeseen!

Pojan kummitäti tilasi itselleen villapaidan ohuesta langasta ja yhtenä väritoiveena oli sinapinkeltainen. Onneksi Nallen värikartassa on tällä hetkellä juuri oikea sävy, joten ostin tuota herkullisen väristä lankaa kaksi erää. Kyseisen ystävän sisko oli tosin todennut, ettei sinapinkeltainen sovi hänelle lainkaan. Ja tuo sisko on ollut jo vuosikausia sokea. :-D

Ystäväni katseli itse netistä sopivaa raitalankaa takkiin ja päätyi ehdottamaan Nalle Taian sävyä terra-vihreä-petrooli. Ostin sitä kaksi kerää.

Lumouduin itsekin tästä langasta, siinä on harvinaisen kauniit sävyt. Yleensä en raaski näihin raitalankoihin rahojani sijoittaa, mutta nyt oli onneksi hyvä syy.

Lankaa tulla tupsahti taas melkoinen määrä kerralla, mutta olen saanut taas jotain valmiiksikin. Melkein koko helmikuun otin "väliloikkia" JyJusta, mutta nyt tartuin ekaan aloitukseeni:

Tämä vauvan peitto on neulottu Dropsin ohjeella suosikkipuuvillastani Safranista. Ohjeessa lankana oli hieman Safrania paksumpi Merino Extra Fine, joten hieman mietitytti neuloa 4,5-millisillä puikoilla noinkin ohutta lankaa, mutta hyvin se lopulta onnistui. Peitosta tuli sopivan ilmava ja ihanan pehmoinen. Saajaa odotan jo innolla syntyväksi lähipiiriin toukokuussa. Lankaa tähän ihanuuteen meni 220 grammaa.

Tällaista täällä tänään. Jos tilaustöitä (joihin ei lankoja omasta takaa löydy) ei tule enempää, uskon pystyväni pitämään hamsteroinnin kurissa. Ainakin jonkin aikaa.Neulomisiin!rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti