lauantai 2. tammikuuta 2016

2015: Langoissa löytyy

Nyt on taas se aika vuodesta, kun monen muun käsityöbloggaajan tavoin pistän menneen vuoden pakettiin. Eli katsotaanpa mitä vuosi 2015 piti sisällään.

Vuosi alkoi JyJun merkeissä. Tempaus onnistui omalta osaltani harvinaisen hyvin; sain kaikki työt valmiiksi ja vieläpä noin puolitoista kuukautta ennen määräaikaa. Lankaa sain tuhottua 3751 grammaa ja ainakin 6020 metriä.

Tempaukset jatkuivat kesäkuussa ensin KYHin ja sitten KyJyn merkeissä. Myös KYHin sain vietyä loppuun asti. Tuloksena 19 valmista työtä; ainakin 3805 metriä ja 1792 grammaa kulutettua lankaa.

KyJy puolestaan jäi hieman vajaaksi. Innokkaasti lähdin matkaan, mutta loppusyksystä ensimmäisten joulumyyjäisteni myyntitavaroiden valmistus ja muutamat tilaustyöt sekä joululahjat kiilasivat edelle, joten neljä kolme suht isoa työtä jäi kesken. Mutta osaanpahan seuraavaan kertaan mitoittaa voimavarani ja muut resurssit hieman paremmin. Seitsemäntoista työtä tuli kuitenkin valmiiksi. Niihin lankaa kului yli kaksi ja puoli kiloa sekä seitsemän kilometriä.

Tempausten ulkopuolellakin tuli tikuteltua ja virkattua ihan kiitettävästi. Päättyneen vuoden saldoa Ravelrysta selatessa voin todeta, että neuloosi ja virkkoosi pitivät edelleen tiukasti otteessaan. Tuskin hellittävät tänäkään vuonna. :-D

Ravelry-kirjanpitoni mukaan sain valmiiksi 98 työtä, joihin kului lankaa 29860 metriä. Ihan tarkka tämäkään tilasto ei ole, sillä kaikkia metrimääriä ei ole tallessa. Ja joihinkin Ravelry-projekteihini sisältyy useampia töitä, joten kappalemäärä on jonkin verran suurempi. Eli aika kivasti sain kaikenlaista aikaan.

Vielä ihan viimeisinä päivinä sain vielä jokusen JyJy-työn valmiiksi:


Virkattu verkkokassi isoveljen avovaimon äidiltä saadusta 8/8 Cotton -langasta. 5-millisellä koukulla lankaa kului 101 grammaa.


Valkoisen kassin jäljiltä jäi vielä virkkauksen nälkää, joten tein heti perään toisen kassin. Tämä myös 5-millisellä koukulla. Lankana Drops Paris, jota kului yhteensä 106 grammaa.


Myös edelliset sukat jättivät putken päälle, jota oli hyvä jatkaa täsmälleen samanlaisilla sukilla. Nämäkin päätynevät ensi Joulun lahjoihin. Puikot 3mm ja langankulutus 68 grammaa.

Nyt kun vuoden viimeisetkin työt on saatu blogiin, on aika tarkastella lyhyesti myös lankavaraston tilaa. Oikealta sivupalkista on löytynyt Lankavarastoni 2015 -osio, jonka lopullinen saldo näyttää nyt tältä:

Kulutetut langat: 15624g
Ostetut/saadut langat: 24585g
Pois annetut / myydyt langat: -639g
Langankulutus: +8322g

Ostin tai sain lankaa siis hulppeat 24,5 kiloa! Uskon, että se on omalla kohdallani kyllä ennätys. Toki tuossa määrässä on alkuvuodesta saamani paksu villalanka, jota käytin ystäväni häälahjaan sekä äitini jäämistöstä perimäni langat, joita oli useampi kilo. Mutta kyllä ihan itsekin tuli osteltua ja aiempaa suurempia määriä kerralla. Mutta kyllä kulutuskin, yli 15,5 kiloa, taisi olla oma ennätykseni. Sitä käyn nyt sitten innolla hätyyttelemään.

Yritän seuraavissa postauksissa kirjoittaa jokusen sanasen myös viime vuonna lukemistani kirjoista ja viime vuodesta yleensäkin.


Paukkuvia pakkasia ja lennokkaita neulekelejä kaikille!rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti