maanantai 11. tammikuuta 2016

Liekeis huomen, liekeis tänään

Nyt kun sain vuoden 2015 pakettiin kolmen viimeisimmän postauksen myötä, voin siirtyä täysillä tähän vuoteen. Joulu, uusivuosi ja loppiainen on nyt vietetty ja paljon olen niiden aikana ehtinyt neuloakin. Jopa siinä määrin, että voin käsitöiden osalta todeta olleeni VilleGallen Peto on irti -version sanoin olevani liekeissä vähän koko ajan (ks. otsikko).

Vuoden ekoina päivinä yritin tarttua yhteen ufoutumisvaarasssa olevaan tilaustyöhön, mutta se ei maistunut vielä ja päädyin takaisin JyJyjen pariin. Perussukkia on pukannut lähes liukuhihnalta. Kun edelliset ovat pudonneet puikoille, on seuraaviin luotu silmukat.

Edellisessä käsityöpostauksessa esitellyn parin jälkeen on syntynyt kolme paria ja neljäs on jo puikoilla. Kaikki kuvissa olevat on neulottu samasta tummanharmaasta Nallesta. Olen vaan niin onneton kuvaaja, että näyttävät ihan erivärisiltä. Ylimmät neuloin iskän jalkaan sopiviksi, muut ovat parisen numeroa isompia. Lähipiirin miesten joululahjat tälle vuodelle? Check!

Lankaa noihin sukkiin kului kolmosen puikoilla tikutellen 68, 71 ja 70 grammaa.

Ja jos perussukka kyllästyttää, aina voi jättää kantapään ja kärjen pois:


Eli joogasukat Novitan ohjeella. Olen näitä kaksi paria tehnyt aiemminkin, mutta nyt tein sekä varteen että jalkapöydän päälle yhden palmikonkierron vähemmän, jotta ovat vähän mukavammat pitää jalassa. Yhteensä sukassa on yksitoista palmikonkiertoa. Luonnonvalkoista Nallea kului 3-millisillä puikoilla 80 grammaa. Erään lähipiirin naikkosen synttärilahja? Check!


Sukkiin kyllästymisen varalta on hyvä, jos suvussa on pieniä prinsessoja, joille voi neuloa jotain söpöä ja nopeasti valmistuvaa. Ennen loppiaista nappasin puikoille viime vuoden viimeiseksi lankaostokseksi jäänyttä Woolia, joka muuttui All-in-one sleeveless baby topiksi. Puikot 4mm ja langankulutus 58 grammaa. Random yllätyslahja serkun vauvalle? Check!Ja jos puikkoihin kokonaan kyllästyy, voi kaivaakin koukun esiin. Nämä lököpipot valmistuivat kyllä yllättävän nopeasti; ylempi päivässä ja alempi neljässä päivässä. Alemmassa kesti niinkin kauan lähinnä sen takia, että aloitin muita tekeleitä sen jälkeen. Otin sen sitten mukaan loppiaisen ostosreissulle Kuopioon ja menomatkalla ehdin virkata kivasti. Paluumatkalla olikin jo niin kylmä ja pimeä, että energiat menivät lämpimänä pysyttelemiseen ja alkavan päänsäryn hillitsemiseen. Lankana kummassakin pipossa Seiskaveikka. Koukku 5mm ja langankulutus 73 ja 75 grammaa. Ystävän synttärilahja ja anopin joululahja? Check!

JyJyt tuntuvat nyt etenevän vauhdilla; enää yksi aloitus puuttuu ja yksitoista työtä on jo valmiina. On siis ainakin vielä toistaiseksi hyvät mahdollisuudet saada tempaus kunnialla maaliin asti. Olen yrittänyt pitää riman itselleni sopivan matalalla ja keskittyä asusteisiin ja muihin pienempiin töihin. Jospa vielä vaikka yhdet perussukat aloittaisin...


Neulomisiin!rakkaudella,

manteliMinni

2 kommenttia:

  1. Sä oot niin nopea. Naurat mut kuoliaaksi, kun kuulet, että olen melkein kuukauden pakertanut yhtä kirjoneulesukkaa. Ja se on vasta ensimmäinen... No ainakin yritän kovasti kirjoneuleilla. :D

    VastaaPoista
  2. Joo; huaaahhahhahhahhaaaa! No ei vaiskaan, itehän en kirjoneuleisiin ryhdy, en usko et saisin edes kuukaudessa valmiiks. Ne on pelottavia. :-D

    VastaaPoista