perjantai 26. helmikuuta 2016

Pieniä söpöstelyjä

Edellisen postauksen vauvapipon jälkeen aloitin tosiaan samantien uuden ja siitä tuli, jos mahdollista vieläkin pienempi ja söpömpi:

Ohje: 70. / Novita Kevät 2009
Lanka: Alize Baby Wool Batik ja Marks&Kattens Piggelen
Puikot: 3mm
Langankulutus: 23g
Ravelryssa: Pieni pipa

Söpöstely jäi ilmeisesti päälle, kun bongasin Novitan sivuilta kivan ohjeen lapsen pitkävartisille villasukille. Laitoin serkulle kuvan ja sanoin tekeväni sellaiset hänen 2-vuotiaalle tytölleen. Ja väriksi valikoitui mikäpä muukaan kuin vaaleanpunainen:

Ohje: Lapsen pitkävartiset sukat / Novita Kevät 2009
Lanka: Novita 7 Veljestä ja Novita 7 Veljestä O(p)i villasukka
Puikot: 3,5mm
Langankulutus: 48g

Serkku kyseli näille hintaa ja pyysin palkkioksi pussillisen joko Suffeli-puffeja tai Kismet-palloja.
:-D

Koska edelliset työt olivat täysin uusia, eli eivät kuulu JyJyyn tai ufoihin, päätin seuraavaksi tehdä jommastakummasta kategoriasta. Jyjyihin ei ollut sillä hetkellä inspiraatiota, joten kaivoin ufo-laatikostani tilaustyön serkun vanhemmalle tytölle:

Ohje: Novita Talvi 2007
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3,5mm
Langankulutus: 285g
Ravelryssa: Mun lempivillatakki!

Tämä on se villatakki, jonka tyttö tilasi minulta syksyllä edellisen jäätyä auttamatta liian pieneksi. Syksyllä jo aloitin ja pääsin jo takakappaleen olkapäihin asti, kunnes muut käsityöt veivät mennessään. Nyt tartuin taas tähän ja yllättävän nopsaan tuli valmista; modasin ohjetta sen verran, että tein kädenteille asti yhtenäisenä ja olat päättelin kolmen puikon päättelyllä. Hihat neuloin pyörönä sukkapuikoilla, jolloin ainoiksi ommeltaviksi saumoiksi jäivät hihan pyöriöille. Tästäkin takista sain serkulta kivan palkkion, siitä kirjoittanen seuraavassa postauksessa. ;-)

Ohje: Hyvät perusvillasukat miehelle Nallesta / Novita
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3mm
Langankulutus: 78g
Ravelryssa: Lahjasukat 12

Villatakkiin ostamaani lankaa jäi reippaasti yli ja päätin aloittaa sen kuluttamisen samantien. Tarvitsin jotain aivotonta neulottavaa iltani ratoksi ja niinpä aloitin nämä tiistaina miesväen - miehen, pojan ja vierailulla olleiden iskän ja isoveljen - mentyä jo nukkumaan. Nopeaa puuhaa oli tämäkin ja valmistuivat eilen aamulla.

Ja koska olin saanut yhden ufon valmiiksi, päätin tehdä saman myös JyJy-töilleni. Tartuin sukkien jälkeen tädilleni synttärilahjaksi tekeillä olleeseen virkattuun kassiin, joka oli vielä olkanauhoja vailla:

Ohje: ET-kassi
Lanka: Drops Safran
Koukku: 2,5mm
Langankulutus: 160g
Ravelryssa: ET-kassi 5

Yhden kassin olin jo aiemmin tehnyt raidallisena, mutta tällä kertaa päätin jättää ohjeen reiät kokonaan pois. Pirtsakka kassi tuli, eikä värityksestään huolimatta ollenkaan niin Ruotsi-henkinen kuin aluksi pelkäsin.

Nyt on keskeneräisten jyjyjen joukko supistunut kahteen ja ufojen joukko neljään. Suuri mahdollisuus on siihen, että tulevat kaikki valmiiksi vielä tämän vuoden puolella. :-D Lankavaraston vähennyskin hätyyttelee jo kahta kiloa, mutta enpä vielä paukuttele henkseleitä, sillä pari lankashoppailukertaa on tiedossa.


Neulomisiin!rakkaudella,

manteliMinni

3 kommenttia:

  1. Kauniita töitä olet jälleen kerran tehnyt. Voisin tilata sulta yllä olevan raitakassin tyylisen kesäveskan, tikuttelet sitten, kun sulla on aikaa tehdä. Malli ja lanka vapaa.

    VastaaPoista
  2. Oolrait. Mielelläni teen vaikka tuollaisen samanlaisen. Saanpahan hyvän syyn ostaa lisää Safrania. :D

    VastaaPoista
  3. Samanlainen käy hyvin. Safrania en ookaan itse vielä kertaakaan käyttänyt omilla puikoillani.

    VastaaPoista