perjantai 12. helmikuuta 2016

Sukupolvien jämälangat

Kuukauden ajan on blogi ollut nyt tauolla. Syykin on kyllä ollut hyvä; kuukausi sitten saimme avaimet uuteen asuntoomme ja siitä lähtien olemme tehneet muuttoa ensin vanhan ja uuden kodin välillä suhaten, sitten uudessa kodissa tavaroita paikoilleen laittaen. Siinä tohinassa ei ole sitten jäänyt aikaa blogille, vaikka valmiita töitä onkin tasaiseen tahtiin puikoilta tipahdellut. Muutto aiheutti muuten myös sen, että edellisessä postauksessa esittelemistäni sukista ei juuri jäänytkään joululahjavaraston täytettä, vaan annoin niitä muuttoporukalle kiitokseksi avusta. Myös esittelemäni joogasukat ja anopin pipo taitavat päätyä jo ystävänpäiväpaketteihin. Mutta onpa sitten hyvä syy neuloa ja virkata lisää. :D

Tammikuun alussa yritin tosiaan tarttua erääseen ufoutumassa olleeseen tekeleeseen, joka kuitenkin toistaiseksi jäi vielä jyjyjen alle. Koska kyseessä oli kuitenkin tilaustyö, sain onneksi itseäni niskasta kiinni. Lopulta kävi, niin kuin välillä ufojen kanssa pitkän tauon jälkeen käy: innostus tarttuikin uudelleen eikä työtä olisi malttanut laskea pois käsistä.

 Ohje: Malli 86 / Novita Syksy 2009
Lanka: Novita 7 Veljestä
Puikot: 3,5mm
Langankulutus: 463g
Ravelryssa: Grand old man

Päätin muuten siirtyä useassa eri blogissa näkemääni tyyliin, jossa kunkin työn tiedot löytyvät heti kuvan alta. Totesin, että se lienee kätevämpi vaihtoehto kuin noiden tietojen ripotteleminen muun tekstin joukkoon. Siinäkin kun tulee väistämättä toistaneeksi itseään ja teksti muuttuu junnaavaksi.

Olin ostanut tuota liiviä varten kolme kerää lankaa, mutta jossain vaiheessa edellisen liivin tietoja tarkastellessani huomasin, että kolme ei ihan riittäisikään. Se johti vuoden ensimmäiseen lankaostokseen, eli kerään Seiskaveikkaa. Neljännestä kerästä jäi reippaasti lankaa jäljelle, jonka ajattelin aluksi laittaa muiden jämäseiskojen joukkoon. Sitten kuitenkin hoksasin, että appiukon synttärilahjan saisi kätevästi tehtyä tuosta jämästä:


Ohje: Koko perheen palmiikokaulurit / Ulla 03/08
Lanka: Novita 7 Veljestä
Puikot: 4mm
Langankulutus: 149g
Ravleryssa: Appiukkonen

Sininen veikka ei kuitenkaan yksinään ihan riittänyt, joten otin sen seuraksi petroolinvihreän veikan. Tästä tulikin oikein kolmen sukupolven jämälankatyö: appiukko saa lahjaksi kaulurin, jossa on yli jäänyttä lankaa sekä hänen isälleen tekemästäni villaliivistä että hänen pojalleen (miehelleni) tekemistäni lapasista.

Jyjytkin ovat edenneet alkuvuoden aikana hyvin:


Ohje: Malli 44 / Suuri Käsityölehti 8/2012
Lanka: Novita Rose
Puikot: 5mm
Langankulutus: 113g
Ravelryssa: Neiti Kevät

Ohje: Joogasukat / Novita kevät 2011
Lanka: Novita Nalle Aloe vera
Puikot: 3mm
Langankulutus: 66g
Ravelryssa: Joogasukat 4

Ohje: Hyvät perusvillasukat Nallesta miehelle /Novita
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3mm
Langankulutus: 77g
Ravelryssa: Lahjasukat 10

Ohje: Novita Ipana -lehti
Lanka: Novita 7 Veljestä
Puikot: 3,5mm
Langankulutus: 100g
Ravelryssa: Söpöstelysukat

Ohje: Novita Kesä 2009
Lanka: Novita Nalle Taika
Koukku: 3mm
Langankulutus: 108g
Ravelryssa: Karkkiponcho

Ohje: Maxi Top/Dress for babies / Elena Nodel
Lanka: Novita Ipana ja Novita Wool
Puikot: 3mm ja 4mm
Langankulutus: 129g
Ravelryssa: Prinsessalle

Kaikki nämä olen pystynyt tekemään omista varastolangoista, eikä ole edes tehnyt tiukkaakaan. :-D Ainoastaan tuohon vihreään ponchoon jouduin purkamaan hieman erästä keskeneräistä röyhelöhuivia. Jyjyt ovat nyt aika hyvässä vaiheessa; enää kolme on kesken ja aikaahan on Juhannukseen asti.

Keskeneräisten jyjyjen vähennyttyä on välillä ollut pakko myös aloittaa pieniä välipalatöitä, kun esimerkiksi telkkaria katsoessa ei sopivaa neuletta ole ollut käsillä. Sellaiseen tarkoitukseen sopivat vallan mainiosti ihan tavalliset perussukat:

Ohje: Hyvät perusvillasukat miehelle Nallesta / Novita
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3mm
Langankulutus: 79g
Ravelryssa: Lahjasukat 11

Ja koska sukkahätä vaivasi edelleen, pyöräytin myös taas yhdet joogasukat:


Ohje: Joogasukat / Novita Kevät 2011
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3mm
Langankulutus: 82g
Ravelryssa: Joogasukat 5

Nämäkin sukat päätyvät ystävänpäiväpakettiin, mutta enpä kerro kenelle, ettei hänen blogia lukiessaa yllätys paljastu. ;-)

Lankavarastoni on siis tammi- ja helmikuun aikana päässyt vähentymään aika mukavasti. Mutta sitten on kyllä myös tapauksia, jolloin ostoksia ei vaan voi välttää. Miehellä on viime viikolla työreissu Kauhavalle ja kun hienovaraisesti vihjasin (ei tarvinnut kuin viikko joka päivä mainita), kävi hän puolestani Lankavassa. Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun oli yksin lankakaupassa, hihhih., Toivoin tuliaisiksi jotain sukkalankaa, mutta ei Novitaa, kun sitä saa kaikkialta muualtakin. Hienosti oli henkilökunta murustani osannut palvella ja niin hän saapui kotiin tällaisen saaliin kanssa:

Kolme kerää punaista Sandnesin Alpakka sukkalankaa ja kolme pinkkikirjavaa Lankavan Lykkeä. Vielä ei ole näille mitään tarkkaa suunnitelmaa, täytynee jättää muhimaan joksikin aikaa.

Lankoja on siis tämän vuoden puolella tullut lisää vasta 450 grammaa ja kulunut jo paljon enemmän. Tästä on siis hyvä jatkaa.


Neulomisiin!rakkaudella,

manteliMinni

1 kommentti:

  1. Oot sä aika etevä, kun oot saanut L:n yksin lankakauppaan. Kauniit langat onkin sulle tuonut. Tosin J:kin on yllättänyt, mm. viime kesänä tuodessaan Viron matkaltaan kaksi 200 gramman jättikerää.

    VastaaPoista