sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Yhtä juhlaa

Onpas ollut ihanaa viettää viikonloppua kotona pitkästä aikaa! Ja todellakin pitkästä aikaa, sillä kaksi edellistä viikonloppua (ja tietenkin ne arkipäivät siinä välissä) vierähtivät Turun reissulla. Vaan olivat syytkin noin pitkään reissuun varsin juhlavat; yhdet ylioppilasjuhlat ja yhdet rippijuhlat.

YO-lakin sai päähänsä kummityttöni isoveli. Juhlat olivat tietenkin koulujen päättymispäivänä. Sinänsä niiden ajankohta ei ollut yllätys. Yllätyin vain siitä, että päivänsankari pääsi ylioppilaaksi jo nyt eikä vasta syksyllä, kuten olin pitkään luullut. Olin nimittäin suunnitellut tekeväni hänelle peiton lahjaksi ja kuvittelin syksyllä olevan hyvää aikaa sitä väkertää. Onneksi kuitenkin kutsun tultua (veikkaan muuten, että aika harvalla ylioppilaalla on isoäitinsä piirtämät kutsukortit!) oli melkein pari viikkoa aikaa, joten laitoin koukun heilumaan:


Lanka: Novita Otava ja Novita 7 Veljestä
Koukku: 7mm
Langankulutus: 937g
Ravelryssa: YO Blanket

Ja siihen pariin viikkoon ei sitten juuri muuta käsityötä mahtunutkaan kuin koukun heiluttelua. Kaikesta tuosta ahkeroinnista huolimatta onnistuin vetämään aikataulun niin kireälle, että päättelin langat vasta autossa matkalla Turusta Perniöön juhliin. :-D Mutta sainpahan tuhottua peittoon suurimman osan mieheni paidasta yli jääneistä Otavista. Ja ne kahdeksan kerää tuhotakseni piti niiden kaveriksi ostaa neljä kerää Seiskaveikkaa. Naisen logiikka, vai mitä?

Seuraavan viikonlopun sunnuntaina oli vuorossa taas kummitytön isoveljen juhlat. Tosin eri kummitytön ja tällä kertaa rippijuhlat. Toukokuun jääkiekkohuumassa uhosin virkkaavani lahjaksi HIFK-kuvioisen tyynyn. Arvelin, että ostamani Cataniat eivät aivan riitä, mutta googlettelin, että Turussa olisi ainakin pari sitä myyvää kauppaa. Mutta tarvitsemaani kirkkaansinistä sävyä ei ollut kummastakaan saatavissa. Meinasin jo joko heittää koko projektin jorpakkoon tai siirtää sen valmisteltavien joululahjojen joukkoon, mutta luonto ei antanut periksi. Ilman lahjaa en juhliin haluaisi mennä. Vaan mistä parin vuorokauden varoitusajalla edes etäisesti katu-uskottava, itse tehty lahja ripiltä päässeelle pojalle? Onneksi on internetin ihmeellinen taikamaailma ja Dropsin valtava ohjearkisto:


Lanka: Schachenmayr Catania
Koukku: 2,5mm
Langankulutus: 61g
Ravelryssa: Virkattu kravatti

Lopputuloksena siis virkattu kravatti HIFKin värejä mukaillen. Vielä enemmän hifkimäinen siitä olisi varmasti tullut, jos punainen ja sininen olisivat olleet toisinpäin, mutta punainen lanka ei olisi siihen riittänyt eikä olisi ollut enää aikaa lähteä sitä metsästämään. Mutta tuolla Dropsin ohjeella tuli kyllä nopeasti ja näppärästi valmista. Nyt vain on mietinnän alla, että onko minulla muita sukulaisia/tuttuja, joille voisin kravatin värkätä. :-D

Kravatti on yksi KYH-töistäni. Muitakin on jo valmiina ja pyrin niitä esittelemään mahdollisimman pian. Aloituksistakin puuttuu enää kolme, mikä on hyvä juttu, koska perjantaina alkaa jo KyJykin.Neulomisiin!rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti