torstai 7. heinäkuuta 2016

Lonkeroa kummitytölle

Yhä vain nuorempina ja nuorempi ne nykyajan lapset sen aloittavat. Veljentyttöni, rakas kummityttönikin jo puolivuotiaana rupesi sitä hinkumaan. Tai itse asiassa pyyntö tuli hänen äitinsä välityksellä: LONKEROA pitäisi saada ja minä voisin olla juuri oikea ihminen siihen asiaan. Eikä siinä vielä kaikki, vaan kohta oma kolmevuotias jälkikasvunikin rupesi moista kärttämään.

Ja ahhahhaa, olinpas taas niiiiiin hauska, sillähän kysehän on tietenkin TURVAlonkeroista! :-D Veljen avovaimo tosiaan toivoi tytölle lonkeroa unileluksi. Ja tätihän tarttui koukkuun ja teki yhdessä hujauksessa tällaisen pinkin ihanuuden:


Ohje: Turvalonkero / Annika Pakkanen
Lanka: Novita Miami
Koukku: 3mm
Langankulutus: 21g
Ravelryssa: Lonnero

Pojan lonkerosta tuli puolestaan tällainen:


Ohje: Turvalonkero / Annika Pakkanen
Lanka: Drops Paris
Koukku: 3,5mm
Langankulutus: 30g
Ravelryssa: Lonnero 2

Oranssin kaverin päätä en saanut yhtä pulleaksi kuin pinkin, koska en viimeistellessä löytänyt vanua kuin pienen palleron. Ja senkin jemmasta, jonka löytämiseen meni tuhottoman paljon aikaa. Tämä toinen lonkero kuuluu kyheihini ja ne ovatkin edenneet niin mukavasti (osittain kiitos päätökseni aloittaa uusi kyjy aina vasta saatuani kaksi kyhiä valmiiksi), että enää kaksi on kesken. Jess! Ja ne ovat onneksi tosi kivoja tehdä, joten tässä on toivoa olla jopa hyvissä ajoin valmis.


Ohje: ET-kassi
Lanka: Schachenmayr Catania, Drops Safran, Novita Bambu, Mayflower Cotton 8
Koukku: 2,5mm
Langankulutus: 178g
Ravelryssa: Et-kassi 7

Näihin Et-kasseihin jää kyllä pahasti koukkuun. Nyt valmistunut on jo seitsemäs (tai oikeastaan kahdeksas, koska yhden olen Ravelry-projekteihini nimennyt eri tavalla) ja yksi on nyt KYHiin vielä tekeillä ja KyJyäkin varten aloitin yhden. Ja varsinkin jämälangoista tekemällä pääsee harjaannuttamaan värisilmäänsä ja sommittelemaan raitoja. Aika kivasti omasta mielestäni onnistuinkin ainakin tämän kassin kohdalla.


Ohje: Virkatut tossut / Virkkaus vanha konsti, uudet mallit -kirja
Lanka: Novita Rose ja Novita 7 Veljestä
Koukku: 5mm
Langankulutus: 80g
Ravelryssa: Virkatut tossut 8


Ohje: Virkatut tossut / Virkkaus vanha konsti, uudet mallit -kirja
Lanka: Novita Rose ja Novita 7 Veljestä
Koukku: 5mm
Langankulutus: 81g
Ravelryssa: Virkatut tossut 9

Näitä tossut olen virkannut jo niin monet parit, että ohje tulee jo melkein selkäytimestä. Jos on ollut taukoa, niin vähän pitää vilkaista alkuun kirjasta, mutta sitten taas sujuu. Kai nämä ovat niin perus, että ei oikein houkutellut saattaa loppuun. Mutta kun halusin keskeneräisten kyhien listaa lyhentää nopsasti, tartuin yhtenä aamuna koukkuun ja aika ripeästi tuli valmista. Kummatkin tässä näkyvät parit menevät Svantelle, joka toivoi mökilleen vierastossuja. Ne saisi kuulemma tehdä kaikkein rumimmistakin jämälangoista. Oiskohan tuossa alemmassa kuvassa jo saavutettu sopiva rumuustaso?

Jämä-Roseja on vielä sen verran, että yhden parin teen KyJyynkin. Ja voihan noita muustakin langasta tehdä.


Ohje: Joogasukat / Minna Metsänen
Lanka: Novita Nalle Taika
Puikot: 3mm
Langankulutus: 74g
Ravelryssa: Joogasukat 7

Tekemistäni joogasukista nämä ovat seitsemännet aloitetut ja kahdeksannet valmiiksi saadut. Yritän vähentää lankavarastoani ja erityisesti Novitojani ja tähän malliin menee kivasti Nallea; eipä näytä hassummalta tuossa hempeän vaaleassa Nalle Taiassakaan. Joulun tienoilla nämä löytänevät tiensä jonkun läheisen lahjapakettiin.


Ohje: Piirakkasukat / Novita
Lanka: Novita 7 Veljestä O(p)i Villasukka
Puikot: 3,5mm
Langankulutus: 106g
Ravelryssa: Piirakkasukat 6

Ja sitten vaihteeksi mitäpä muutakaan kuin Piirakkasukkaa! Vasta neljäs pari tähän KYHiin. Ja viimeinen myös kyseiseen tempaukseen. Vaan eiväthän ne siihen lopu. Nämä piti saada äkkiä valmiiksi, jotta pääsen punnitsemaan jäljellä olevan langan. Kahteen pariin sitä vielä riittää. Ekaan pariin KyJyä varten onkin jo silmukat luotu ja resori neulottu.

Luultavasti ensi viikolla nauhoittelen taas podcastia. Toivottavasti siihen mennessä saan testattua uuden kameran toimivuuden, ettei tarvitsisi enää muutaman minuutin pätkiä kuvailla ja leikkailla editointiohjelmalla yhteen. Hyvässä saatan sitä ennen saada kuitenkin kirjoitettua tänne blogiin vielä yhteenvedon kyheistäni.Neulomisiin!rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti