perjantai 17. tammikuuta 2020

Lankavaraston jäljillä, etappi 2

No niin, alkakaahan nostella istuimia yläasentoon ja tarjottimia paikoilleen, on toisen kohteen aika! Ulkona sää vaihtelee viehkeästi kaatosateesta niin maan perusteelliseen liukkauteen ja synkästä vielä synkemmän kautta läpitunkemattomaan harmauteen, mutta sisällä lämpöä riittää lankojen muodossa. Matka on tällä kertaa varsin lyhykäinen, sillä tämänkertainen kohteemme sijaitsee aivan edellisen vieressä:




Tadaa - olohuoneen hyllykön toiseksi alimman rivin toinen laatikko vasemmalta! Ensimmäisenä tästä sangen runsaslukuisesta joukosta meille esiintyy Team Seiskaveikka:


Vasemman yläkulman vaaleanpunainen kerä on tuliainen Tampereen kässämessuilta Novitan osastolta. Ostin sitä kyllä toisenkin kerän, mutta se on jo kiinni keskeneräisessä työssä. Vieressä olevat tummanruskeat kerät muistelin napanneeni Cittarin alelaarista, mutta varmaa kuvaa asiasta ei ole. En nimittäin olisi edes muistanut niiden olemassaoloa, ellen olisi katsonut Ravelry-stashiani. Vaaleanpunaisen alapuolella oleva Polaris-kerän taas muistan ihan varmasti ostaneeni Cittarin alesta. :D Etuosan Raidat puolestaan ovat Minimanista, ihan vain koska halusin ostaa nättiä lankaa. Laatikon sisältö: 850g.



Näistä vaaleanpunaisista ihanuuksista Venlat ovat myös kässämessuilta. Strömsön sain kässäystävältäni Epeltä synttärilahjaksi. Käyttötarkoitus molemmilla vielä hakusessa, mutta eihän lankaa voi koskaan olla liikaa, eihän? Laatikon sisältö: 1200g.




Myös kolmannesta kuvasta löytyy messussaalista. Keltaiset Arwettat ostin Oslo-pipo mielessäni, mutta toisaalta pirtsakan väriset villasukat ihan omaan käyttöön eivät nekään olisi yhtään hassummat. Laatikon sisältö: 1400g.



Ja eikun lisää Arwettaa! Niiden lisäksi yksi vyyhti Garnstoriesin Merino Soxsia sävyssä Pfefferminzprinz. Nämä ostin itselleni synttärilahjaksi käydessäni paikallisessa (eli Titityyssä). Samana päivänä siellä muuten kuvattiin pieni livepätkä Ylen Puoli seitsemän -ohjelmaan. Meikäläinen siellä taustalla vilahtaa. Käykäähän kurkkaamassa Areenasta!
Laatikon sisältö: 1600g.


Tämän yksinäisen ja hieman jo osumaa ottaneen Fabel-kerän ostopaikasta tai käyttötarkoituksesta ei ole niin minkäänlaista tietoa, mutta eiköhän aika tavaran kaupitse. Black is the new black vai miten se meni...
Laatikon sisältö: 1650g.



Jälleen sukellus punaisen eri sävyihin. Borstet Alpacasta on joskus tulossa pipo ja Dropsin Alpacaa taisin ostaa jokunen vuosi sitten Tuumasta saatuani sinne lahjakortin joululahjaksi. Keriä oli useampi, mutta virkkasin niistä huivin serkulleni. Alareunan kolme kerää ovat Holst Garnin Coastia, joka ehkä jossain vaiheessa muotoutuu Soulfuliksi. Mutta mitään veikkauksia en kyllä aikataulusta tee: kuitin mukaan olen ostanut langat toukokuussa 2017. :D
Laatikon sisältö: 1900g.



Yksittäisestä sammalenvihreästä Alpacasta piti kaveriensa kanssa tulla Still light, vaan eipä tullut, kun jotenkin inspiraatio tyssäsi ja projekti ufoutui ja lopulta purin sen kokonaan. Tämäkin muistaakseni Tuumasta ostettu.
Laatikon sisältö: 1950g.



Novitan Rennot peräisin samalta reissulta kuin edellisen postauksen Four Seasons Sockenwollet. Nämä tosin ostin hieman etelämpää, Oulusta. Pysähdyimme käymään Verkkokaupalla ja koska samassa pihapiirissä oli Tokmanni, kävin vilkaisemassa lankaosastoa. Pakko ostaa, kun halvalla sain. Aluksi ajattelin sytomyssyjä (ks. alalaidassa näkyvä epämääräinen mytty), mutta koska lanka on melko paksua, niin en ole ihan varma, Mieli tekisi ehkä virkata verkkokasseja, mutta en tiedä, onko niille sitten tarvetta. Mutta kuten ne samalla reissulla ostetut toisetkin langat, on kyseessä kohtalaisen älyvapaa ostos.
Laatikon sisältö: 2350g.



Ja viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä: valikoima kirjavia puuvillalankoja. Ostopaikat sijoittuvat akselille Prisman alelaari - Minimanin alelaari. Jotenkin olen kovasti tykästynyt tuohon Cotton Soft Coloriin ja varsinkin jos se tarjouksessa. Sytomyssyjä hyväntekeväisyyteen ja vauvaneuleita kavereille luvassa.
Laatikon sisältö: 2750g.

Ja nyt on tullut myös aika keventää lastia:



Edellisessä kuvassa näkyvää ruskea-beige-kirjavaa lankaa ei suinkaan ole ollut vain tuota yhtä kerää, joten sitä on ollut hyvä käyttää peittoon joka menee opiskelukaverin vauvalle. Malli on yksinkertainen ja joutuisa tehdä, mutta mielenkiinto pysyi kivasti yllä.

Ohje: Peter
Lanka: Novita Cotton Soft Color
Koukku: 3,75mm
Langankulutus: 483g
Ravelryssa: Baby K


Tämä pikkuinen mekko on menossa samalla vauvelille kuin tuo peitto. Keltainen lanka on viime postauksessa näytettyä Safrania ja kirjava tämänkertaisen laatikon Cotton Soft Coloria

Ohje: Maxi Top/Dress for babies
Lanka: Drops Safran ja Novita Cotton Soft Color
Puikot: 4mm
Langankulutus: 81g
Ravelryssa: Itsy bitsy

Näillä mennään kohti seuraavaa kertaa. Lentomatka lieneekin pidempi, jopa toiseen huoneeseen asti!



Rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti