maanantai 2. maaliskuuta 2020

Kun huivituttaa

Oikein raikasta ja lumista maaliskuuta kaikille! Ainakin Jyväskylässä riittää tuota ihmeellistä ja kylmää talviainetta, kiitos eilisen koko päivän kestäneen sateen.

Mutta onhan toki talvessa hyviäkin puolia. Yksi niistä oli pari viikkoa sitten, kun pääsin ekaa kertaa osallistumaan Neulefestareiden Talveen. Aiemmin en ole kyseisessä tapahtumassa käynyt, vaikka Titityyssä tulee muuten kyllä pyörittyä.

Festareiden ansiosta sain myös pitkästä aikaa yökylään neuleystäväni Marin. Molemmat olemme olleet vuoden alusta langanostolakossa, mutta lankaa saa toki vaihtaa. Niinpä olimme sopineet, että Mari saa toisessa lankavarastopostauksessani esiintyneen mustan Fabel-kerän ja minä saan häneltä punaisen. Mutta mitä tapahtuikaan? Mokoma ketku halusi olla hyvä vieras ja toi pyytämättä ja yllätyksenä Fabelin lisäksi kerän Regian moniväristä sukkalankaa ja neljä kerää Rellanan Flotte Sockea! Voi kuinka julkeaa. :D

Ilta sujui rattoisasti skumpan ja laadukkaan tv-viihteen (eli sopivasti juuri silloin tulleen Nuija ja Tosinuijan) parissa. Uudet langat rupesivat kovasti houkuttelemaan, mutta pienessä sievässä ja väsyneenä ei kannata kovin monimutkaista ruveta väkertämään, joten päätin aloittaa vaihteeksi lohikäärmeenhäntähuivin. Ohjehan on mitä yksinkertaisin, mutta jostain syystä purin aloituksen pariinkin kertaan, kun en muka muistanut, mitä piti tehdä. Lopulta oli pakko kaivaa valmiiden töiden laatikkoa, josta onneksi löytyi huivi malliksi.


Lanka: Rellana Flotte Socke
Puikot: 4mm
Langankulutus: 137g
Ravelryssa: Lohikärmeinen

Huivi menee hyväntekeväisyyteen, todennäköisesti Lohtuhuiviksi. Ajattelin että malli on kaunis, mutta varsinkin tummanvihreästä langasta toteutettuna myös miehelle sopiva.

Koska tuo eka huivi valmistui muutamassa päivässä, innostuin taas huivien neulomisesta, suorastaan rupesi huivituttamaan.. Päätin seuraavaksi tarttua siihen punaiseen Fabeliin, joka sai seurakseen sen Regian sukkalangan. Tällä kertaa ohje oli vieläkin simppelimpi; ainaoikeaa, joka toisella kerroksella neljä lisäystä. Tätä posotetaan niin kauan kuin lankaa/hermoja riittää.


Ohje: Bongattu Facebookista Lohtuhuivien lähettiläät -ryhmästä
Lanka: Drops Fabel ja Regia 4 fach
Puikot: 4mm
Langankulutus: 100g
Ravelryssa: Kolmari

Tykkäsin tämän neulomisesta kovasti ja lankakin riitti hyvin, tosin olisihan tästä isompikin voinut tulla. Lohtuhuiviksi menee myös, varsinkin kun ohjeenkin olen asiaan liittyvästä ryhmästä bongannut.

Kolmiohuivin sain valmiiksi hiihtolomareissulla Turussa, joten olihan sitä heti perään taas uusi huivi aloitettava, nyt taas lohikäärmenhäntä:


Lanka: Novita Nalle
Puikot: 4mm
Langankulutus: 115g
Ravelryssa: Lohikärmeinen 2

Jos joku tätä lukeva ei ole vielä tähän viime vuosien hittihuiviin vielä tutustunut, varoitan: erittäin addiktoiva malli! Silmukkamäärä kasvaa tasaista vauhtia, mutta päättelyn avulla muodostuvat harjanteet tekevät hommasta mielenkiintoisen. Olen itse tehnyt yleensä 30 harjanteen huiveja ja tämänkin kohdalla iski ajoittain perinteinen "ihan vain seuraava harjanne vielä" -meininki. Vaaleansinisestä, viime kässämessuilta ostetusta Nallesta tehty huivi päätynee myös Lohtuhuiviksi. Mielestäni tässäkin on väri, joka sopii niin miehelle kuin naisellekin.

Vaaleansininen huivi valmistui reissusta palattuamme, mutta huivitus ei vieläkään talttunut. Seuraavaksi puikoille pääsivät reissussa varalla mukana olleet (koska eihän sitä nyt voi langan antaa loppua kesken) Alizen Superwash ja Dropsin Fabel:


Ohje: Bongattu Facebookista Lohtuhuivien lähettiläät -ryhmästä
Lanka: Alize Superwash ja Drops Fabel
Puikot: 4mm
Langankulutus: 148g
Ravelryssa: Kolmari 2

Jotenkin itse tykästyin tähän väriyhdistelmään kovasti. Sininen raita tuo harmoniaa ruskeankirjavaan lankaan, josta neulottu toinen raita luo yhtenäisen kokonaisuuden. Oma kehu paras kehu, mutta enhän minä noita lankoja ole värjännyt. Tällä kertaa halusin tehdä hieman isomman kolmion kuin edellisestä, mikä on myös osasyy sinisen raidan sijoittamiseen keskelle. Koska sinistä oli vain yksi kerä ja ruskeaa kolme, halusin kokeilla, minkä kokoisen huivin saisi noin 150 grammasta lankaa. Tikutin siis toisesta ruskeasta kerästä niin pitkälle kuin riitti ja kolmannen aloitin saadakseni viimeisen kerroksen ja päättelyn tehtyä. Vieläkin isomman haluaisin yrittää tehdä, mutta jo tämän kohdalla alkoivat kieltämättä ainoan 4-millisen pyöröpuikkoni rajat tulla vastaan.

Niin vain on nyt alkuvuodesta lankavarastoni huvennut vähän päälle kolmen kilon verran. Ai miten se on mahdollista, vaikka kävin festareilla? Kun on langanostolakossa, voi langan sijasta ostaa vaikka maailman cooleimman projektipussukan.


Toivolan Vanhan Pihan piirissä olevassa kellarissa oli Talisa Designin myyntipiste, josta tuijotellut yksisarvis-kissimirri ei vain jättänyt rauhaan, joten olihan hänet otettava mukaan. Kortit puolestaan ovat löytö Museokauppa Sparvinista, jossa tulin nyt käyneeksi ekan kerran, vaikka paikka on nykyisessä toiminnassaan ollut jo vuodesta 2012. Ehkäpä nyt, kun oli ulkopaikkakuntalainen mukana, oli sopiva hetki itsekin heittäytyä turistiksi.

No menikös se huivitus jo ohi? Ei ainakaan ihan vielä. Puikoilla tällä hetkellä kolmas kolmiohuivi, lankoina loput Alizen Superwashista ja pari eri sävyä Novitan Venlaa.

Tällaista tällä haavaa.



Rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti