tiistai 15. tammikuuta 2013

Oisitko sie miun tiskirätti?

Joo, eipä ehkä kuulosta kovin houkuttelevalta moinen ehdotus. Mutta jotakuinkin noin suomentuisi tämän tiskirätin nimi:

Nimi on siis Be my discloth ja ohje löytyy Ravelrysta. Itse käytin lankana Novitan Miamia ja puikot olivat 3mm, jotta neuleesta tuli vähän napakampaa. En kyllä tiedä, miten hyvin Miami kestää tiskirättikäytössä, mutta ajattelinkin lahjoittaa tämän ystävänpäivälahjaksi jollekin tutulle, en oo vielä päättänyt kenelle. Tosi kiva ohje, luultavasti tulee kokeiltua toistekin. Lankaa tähän meni 27 grammaa.


Muutakin pientä on tullut valmiiksi sitten viime postauksen. Jotenkin on nyt sellainen vaihe, että päivässä tai parissa valmiiksi tulevat työt kiinnostavat nyt eniten. Toki on mulla kolme vauvan villatakkiakin kesken, mutta ne saan valmiiksi vasta, kun olen käynyt ratsaamassa äidin nappilaatikon Turussa.

Mutta pienin askelin siis edetään lankavaraston laihduttamisprojektissa. Tiskirätin jälkeen pääsi hyväntekeväisyyskärpänen puraisemaan ja aiheutti kaksi sytomyssyä:

Tällä ohjeella olen aikaisemminkin virkannut useammankin myssyn, kaksi niistä omalle äidilleni, jolla reilut kaksi vuotta sitten todettiin syöpä. Häneltä eivät onneksi lopulta kuitenkaan hiukset lähteneet ja sairaudestakin on toipunut hyvin ja on ollut jo pitkään takaisin töissä. Että kiitollinen saan kyllä olla siitä. <3 Ohje löytyy Leenan käsityöt -blogista. Tässä myssyssä lankana Katian New Orleans ja koukku 3,5mm. Lankaa kului 41g.


Tässä ruskeassa myssyssä lankana on puolestaan Katian Monaco ja koukkuna taas tuo 3,5mm. Langankulutus 53g. Tämän langan ostin muuten viime keväänä Turun Piikkopirrasta lahjaksi äidille, mutta jossakin yhteydessä se päätyi sitten minun koriini.

Myssyjen myötä tuli muuten liittyttyä jopa Facebook-ryhmään, jossa jäsenet tekevät sytomyssyjä TYKSin syöpäosastolle. Siellä on munkin äiti ollut hyvässä hoidossa. :-)

Eilen sain muuten samaiselta äitikullalta postia, oikein paketin! Olin tosin itse häntä pyytänyt lähettämään Viking of Norwayn ruskeaa Vilma-lankaa, jotta saisin niistä tekemäni junasukat valmiiksi. Mutta kivana yllätyksenä paketissa oli vähän herkkujakin. Ja avomiehelle suunnattu kirjekuori, joka sisälsi ilmeisen vastaiskun joululahjaksi saamalleni KaMa-kalenterille, nimittäin TPS:n tanssiryhmän Kissakalenterin. Niitä kun oli saanut kuulemma ilmaiseksi jostain matsista.

Mutta paketin sisältämän langan myötä sain ne junasukat valmiiksi:

Lankana siis Viking of Norwayn Vilma ja puikot 3mm. Lankaa näihin meni 51g. Taidanpa tehdä jossain vaiheessa toisetkin samasta langasta, sitä kun jäi vielä reilu kerä.

Eli tämän verran on lankojen vähentäminen edennyt, tosin "takapakkia" tuli äidin lähettämän langan verran, josta tosin huomioin vain täyden kerän, kukapa nöttösiä jaksaa punnita. :P

Ostetut/saadut langat: 750g
Kulutetut langat: 220g
Pois annetut langat: 100g
Langankulutus: +430g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti