lauantai 2. helmikuuta 2013

Tammikuusta

Enpä ole reiluun pariin viikkoon tänne kirjoitellut. On pitänyt kirjoitella pariakin esseetä, suoritan siten yhtä kurssia, kun en masun kanssa pystyisi enää luennoilla tai tenteissä käymään. Vaikka vain muutamia tunteja päivässä oon kirjoitellut, ei sen jälkeen ole jaksanut huvikseen mitään raapustaa. No, sitä se on, yliopisto-opiskelijan elämä. :-) Äitiyslomakin alkoi virallisesti eilen, mutta yritän nyt vielä muutaman päivän jaksaa puurtaa, niin saa nuo hommat alta pois.

Oon toki sentään neuloa ja virkata jaksanut ja melkoisella tahdilla vieläpä, sanoisin. Viime postauksen jälkeen on laskujeni mukaan valmistunut kymmenen työtä! Aika pieniä tosin, mutta lankaa on niihinkin saanut kulutettua:Lankavarastossa pyöri reilun kerän verran vihreää Nallea ja mietin, mitä ihanaa siitä saisi aikaan. Päätin sitten tulevalle pienokaiselle pyöräyttää tällaisen asustesetin, että on sitten ihan oman äidin tekemää lämmintä laittaa ylle, kun ulkoilemaan pääsee. Pipon tupsun löysin valmiina erään askartelukassini kätköistä, Seiskaveikkaa taitaa olla. Lankaa tähän settiin kului 96 grammaa, joten pieni nöttönen vielä jäi. Ohje Novitan Kevät 2009 -lehdestä.

Seuraavaksi valmistui pikaprojektina pieni pipo Tennesseestä. 3,5 mm koukulla yhteensä 16 kerrosta. Lankaa meni 34 grammaa. Mittailin ympärystä ja totesin, että taitaa sopia noin vastasyntyneelle. Luulenpa, että tämä yksilö matkustaa Vartsalaan serkkuni pojalle, joka syntyi tammikuussa.

"Kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan." Eli heti perään oli aloitettava samalla ohjeella toinenkin pipo, tällä kertaa Katian New Orleansista. Tämäkin vastasyntyneen päähän sopiva. Langankulutus 26 grammaa.


Toistamisen makuun päästyäni oli kokeiltava hyväksi havaittua mallia uudestaan ja 3mm puikoilta pääsi järjestyksessään toinen sydänkuvioinen tiskirätti. Ja varmasti jossain vaiheessa näitä tulee vielä lisääkin, on niin ihana ja nopea tehdä. Lankaa tähänkin kului 27 grammaa.

Ja eipä niistä pipoista vieläkään päästy. Eräästä kassista löytyi pieni kerä Novitan Luxus Cottonia ja vähän isompi kerä pinkkiä Miamia. Ne muodostuivat sitten 4mm koukulla tällaiseksi karkkiväriseksi pipoksi kera pienen hippusen vaaleansinistä Miamia, kun pelkillä pinkeillä olisi tullut hieman lyhyt. Lankaa meni 36 grammaa. Tämä on jo vähän isompi kuin nuo edelliset, mutta tuskin jää omaan päähän. Veikkanpa, että vien tämän ensi viikolla Turussa käydessäni TYKSin syöpäosastolle sytomyssyksi.


Sytomyssyksi menee tämäkin, joka on samalla ohjeella tehty kuin kaksi edellisessä postauksessa vilahtanutta pipoa. Lankana Katian New Orleans, koukku 3,5 mm ja langankulutus 41 grammaa.


Viime aikoina oon sattuneesta syystä keskittynyt melko pitkälti vauvaneuleisiin, mutta päätin yhtenä päivänä, että nyt on mammankin saatava itselleen jotain! Siispä tikuttelin kolmemillisillä bambusukkiksilla kämmekkäät, joiden ohje löytyy Ravelrysta nimellä Cupcake mittlets. Aika ihanat näistäkin tuli. Langankulutus 40 grammaa.

Kämmekkäiden jälkeen palasin kyllä vauvaneuleiden pariin:


Eli kolmannet junasukat, 3mm puikot, Viking of Norwayn Vilmaa 51 grammaa.

Tämä villatakki oli vähän aikaa tuumaustauolla, kun pohdin hihojen tekemistä. Ohjeessa käskettiin ottaa puikoille vain odottamaan jätetyt silmukat, mutta ainakin omasta mielestäni silloin olisi kainaloihin jäänyt melkoiset aukot eikä niiden paikkaamisesta puhuttu ohjeessa mitään! Päätin sitten poimia kainalon reunasta muutaman ylimääräisen silmukan ja kavensi ne sitten neuloessa pois. Annoin tälle työlle Ravelryssa nimeksi Suomi-romantiikkaa, kun on väreiltään ihan kuin vanhat kunnon Suomi-verkkarit. Ohje löytyy Ravelrysta nimellä Garter yoke baby cardi. Lanka on Gjestalin Jannea ja sitä meni 139 grammaa. Puikkoina 4mm pyöröt ja sukkapuikot. Napit löytyivät äidin nappivarastosta. Ihan varma en vielä ole, mutta tämä mennee serkkuni vauvalle, joka syntyy kesäkuussa. Tällainen värityshän sopii niin tytölle kuin pojallekin.

Ja kun vauvat ovat saaneet osansa, ei pidä unohtaa isovanhempiakaan:


Tulevalle muumolle (todellakin muumo eikä mummo) eli äidilleni neuloin Novitan Softysta tällaisen tuubikaulurin. Itselläni tällainen jo on pinkkinä. Oli kyllä melko pitkäveteistä hommaa, paksua ja pörröistä lankaa isoilla puikoilla (7mm) ainaoikeaa 176 silmukkaa per kerros. Neule kävi myöskin aika painavaksi loppua kohti. Mutta siihen oon kyllä tyytyväinen, että tämän tekeleen kohdalla lankavaraston vähentäminen osui aika nappiinsa: yhdestä vajaasta ja yhdestä täydestä kerästä jäi lankaa yhteensä kymmensenttinen pätkä. Roskiinhan se naru meni. Ettei vain kävisi kuten jollekin mummolle aikoinaan. Hänen kotoaan oli löydetty kirjekuori, jossa luki "Langanpätkiä, mustia, liian lyhyitä käytettäväksi." Eli ihan kaikkea ei kannata säästää. Ohje on muuten Novitan Syksy 2010 -lehdestä. Langankulutus 137 grammaa.

Eli tällainen pläjäys valmiita töitä. Alkaa lankavaraston vähentäminenkin olla aika hyvässä vauhdissa:

Ostetut/saadut langat: 750g
Kulutetut langat: 847g
 Pois annetut langat: 100g
Langankulutus: -197g

Katsellaan, miten tästä eteenpäin. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti