perjantai 22. helmikuuta 2013

Isoja ja pieniä poikia, vähän tyttöjäkin

Eipä ole vielä mitään erikoista tapahtunut vauvarintamalla, masu pyöreänä ollaan edelleen. Eipä se kauheasti haittaakaan, päivän vajaa kaksi viikkoa on vielä laskettuun aikaan. Anoppi tänään lohkaisi, että voisi poika sen verran kunnioittaa naisia, että syntyisi päivä lasketun ajan jälkeen, eli naistenpäivänä 8.3. :-D

Mutta nytpä on sitten hyvä aika päivittää käsityökuulumisia kuvien kera. Viime kuvapostauksen jälkeen on kuusi työtä valmistunut. Ensimmäisenä niistä, tadaa: junasukat!

Lankana taas Viking of Norwayn Vilma, tällä kertaa punaisena. Langankulutus 53g ja puikot 3mm. Vaikka tällainen tummanpunainen toki menisi pojallakin, on nämä tehty silmällpitäen sitä, että jospa sukuun tyttöjäkin syntyisi.

Seuraava työ päätyikin jo omistajalleen, tai lähinnä siis omistajansa vanhemmille ystävänpäivälahjaksi, sillä varsinainen käyttäjä on vielä isoveljeni avovaimon masussa. :-) Tämä taapero on tädilleen hieman arvoitus, sillä vanhemmat eivät sukupuolta suostuneet etukäteen paljastamaan.

Vauvan villatakki, koko muistaakseni 70cm tai 74cm. Ohje Novitan Syksy 2009 -lehdestä. Puikot 5mm ja 6mm. Lankana Novitan Puro, jota kului 118 grammaa.

Sitten päästäänkin isojen poikien osastoon, eli jo viime kirjoituksessa mainitsemaani aikuisten junasukkiin:(Luoja tietää, miksi tämä kuva on ylösalaisin. :-D )

Loppujen lopuksi onnistuivat mainiosti omista epäilyksistäni huolimatta ja saaja oli lahjaansa erittäin tyytyväinen, olivat aivan sopivan kokoisetkin. Lankana siis Gjestalin Topp't tå, jota meni peräti 214 grammaa! Alemmassa kuvassa vielä vertailun vuoksi vauvan junasukat. Aikamoisen kokoeron saa aikaiseksi, kun vain ottaa työhön isommat puikot ja paksumman langan, silmukkamääräthän ovat kummassakin sukassa samat. Puikot näissä isommissa 6mm.

On kyllä niin koukuttava tuo ohje, että seuraavatkin sukat ovat jo puikoilla, pienet ja pinkit.

Pojista siirryinkin taas prinsessajuttuihin ja jo toiseen Garter yoke baby cardi -ohjeella tehtyyn vauvan villatakkiin:

Lankoina vaaleanpunainen Viking of Norway Vilma ja pinkki Gjestal Maija. Kulutus yhteensä 98 grammaa. Puikot 3mm. Ihanat, ainakin omasta mielestäni harmonikan näppäimiä muistuttavat napit ovat äitini nappivarastosta, joka tällä hetkellä on minun luonani, kun itse teen enemmän napillisia töitä. Tämänkään työn saaja ei ole vielä tiedossa.

Prinsessoista takaisin prinsseihin ja ihan omaan perheeseen. Eilen sain vihdoin ja viimein valmiiksi joulukuun lopulla Purosta aloittamani villatakin, joka tulee omalle pienokaiselleni. Ohje on täysin sama, kuin tuossa aiemmassa Puro-takissa, tosin tästä ekana aloitetusta unohdin tyystin nurjat raidat. Kiva siitä tuli kuitenkin.Lanka ja puikot samat kuin toisessakin takissa, menekki oli hieman suurempi: 130 grammaa. Napit tässäkin äidin varastosta.

Seuraavasta työstä en kyllä ole varma, mahtaako meidänkään pojulle mennä edes vastasyntyneenä, kun tuli niin pienen oloinen tekele, vai meneekö suoraan jonkin nuken vaatteeksi jonnekin.

Ohje löytyy Ravelrysta nimellä Crocheted baby sweater. Lankana turkoosi Seiskaveikka ja reunoissa valkoinen Gjestal Janne. Yksinäinen nappi jälleen äidiltä. Langankulutus 76 grammaa.

Viimeisimpänä työnä valmistui vauvalla kypärämyssy Katian Monaco-langasta. Anoppi nimittäin valisti minua, että vaavi tarvitsee myssyn, jonka saa leuan alta kiinni, ettei mene silmille kääntyillessä. :-)

Ohjeitahan tällaiseen löytyy vaikka mistä, itse käytin Novitan nettisivuilta löytyvää versiota, tosin sillä poikkeuksella, että tein neulotun nyörin sijasta virkatut nauhat, jotka kiinnittyivät työhön samalla, kun virkkasin reunaan kerroksen verran kiinteitä silmukoita. Puikot 3,5mm ja langankulutus 42 grammaa.

Mukavasti on taas varasto alkanut vähentyä, vaikka tässä kuussa tuli myös takapakkia.

Ostetut/saadut langat: 1450g
Kulutetut langat: 1578g
Pois annetut langat: 100g
Langankulutus: -228g


Saapa nähdä, tuleeko kirjoiteltua tänne ennen vauvan tuloa ja millä tahdilla sitten sen jälkeen. Ja miten ehtii sitten käsitöitä tehdä. Luotan kuitenkin siihen, että silmukan silloin, toisen tällöin saa kilkuteltua ja että vauva on niin suloinen ja ihana, että harrastuksia ei ihan heti ehdi kaivata. <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti