tiistai 5. maaliskuuta 2013

Ei koskaan ennen ja nyt taas!

Ihan ekaksi iloisia uutisia: musta tuli viime viikon keskiviikkona eli 27.2. täti! Viime postauksen aikoihin vielä masussa ollut veljenpoika ehti maailmaan hyvissä ajoin ennen serkkuaan, eli meidän vauvaa, joka edelleen viihtyy masussa. Laskettu aika olis ylihuomenna, joten hetkenä minä hyvänsä saattaa alkaa tapahtua. Hieman kyllä nousi niskakarvat pystyyn, kun luin Keski-Suomen keskussairaalassa tapahtuneesta vauvojen vaihtumisesta. Sinne kun itsekin olen sitten menossa synnyttämään.

Mutta siis suvun uusin tulokas on poika ja koska meillekin on poika tulossa, niin mitä ihmettä teen jo kaikilla tekemilläni punasävyisillä neuleilla?? :-D No, toivottavasti niitä pikkuprinsessojakin lähipiiriin vielä joskus tulee.

Mutta nyt siis tuohon otsikkoon. Viime kirjoituksen jälkeen olin niin tyytyväinen, kun jossain vaiheessa alkoi lankavaraston kulutus olla pakkasen puolella jo 400 grammaa. Mutta sittenpä tuli taas lauantai ja Keskisuomalaisessa ollut Minimanin mainos, jossa mainostettiin erää Novitan lankoja 1€/kerä. Lähdimme siis kauppaan ja totesin siellä, että eipä nuo Rose mohairin ja muiden tarjouksessa olleiden lankojen värit oikein houkuta, joten passaan tällä kertaa. Kassajonossa oikein ylpeänä totesin avomiehelle, että eipä tullut lankoja ostettua tänään. No, menin sitten vielä kerran vilkaisemaan alennuslaaria ja tässä tulos:

Viisi kerää vihreävalkokirjavaa Novitan Veeraa. Kun oli niin kivan väristä ja siitä saa jotain ihanaa vauvalle. :-)

Onhan niitä neuleitakin kyllä valmistunut, joten edelleen varasto on hieman miinuksella.

Anopille virkkasin vaaleansinisestä ja valkoisesta Rose mohairista tossut, kun entiset olivat jo kuluneet puhki. Halusin antaa nämä kiitokseksi siitä, että hän pesi meille suuren kasan vauvanvaatteita ja maksoi vaunut, jotka eivät olleet ihan halvat. Koukku 4mm ja langankulutus 76 grammaa. Ohje löytyy Bente Myhrerin ja Lily Secilie Brandalin kirjasta Virkkaus vanha konsti uudet keinot.

Lauantaina kävimme myös avomieheni isoäidin 85-vuotiskahveilla. Tiistai-iltana sain ajatuksen, että kyllähän sitä lahja pitää tehdä! 5mm puikoille valkoista Rose mohairia ja Ulla-nettilehdestä esiin Fifi-ohje ja armotonta tikutusta perjantai-iltaan asti. Kyllä siitä valmis tuli, tosin silittäminen jäänee johonkin myöhäisempään ajankohtaan. Ohjeesta tykkäsin kovasti, kuvion oppi helposti ulkoa, niin ettei tarvinnut koko ajan koneen ääressä kytätä. Taidanpa kokeilla toistekin, lankaa taisi jäädä juuri ja juuri toiseen huiviin.

Langankulutus 97 grammaa.


Sunnuntaina sain puolestaan valmiiksi tuoreelle veljenpojalle lahjaksi menneet virkatut vauva-Converset.


Aika ihkut näistä tuli. Ohjeesta poikkesin ihan sen verran, että korvasin virkatun tähtimerkin valkoisella napilla. Koukut 3,5mm ja 3mm sekä 1,75mm. Langankulutus 29 grammaa. Ohje löytyy Ravelrystä. Täytyy ehdottomasti tehdä tällaiset kyllä omalle vaavillekin.

Tänään taas viimeistelin järjestyksessään viidennet junasukat, pinkit, jotka nyt jäävät odottamaan sopivaa käyttäjää:

Puikot taas 3mm, lankana Gjestalin Maija, jota kului 54 grammaa.

Pienestä "takapakista" johtuen ja siitä huolimatta lankavaraston tilanne on nyt tämä:

Ostetut/saadut langat: 1700g
Kulutetut langat: 1834g
Pois annetut langat: 100g
Langankulutus: -234g


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti