perjantai 15. maaliskuuta 2013

Nice nice baby

"Ei vieläkään" tai "Vauvatehdas, valitettavasti toimituksessamme on edelleen viivettä". Näin olen viime päivinä vastannut puhelimeen, kun äiti on soittanut. Eli vieläkin on vauva masussa. Ei ole poika halunnut tulla ulos, vaikka olen hänelle hokenut, että tällä puolen masua olisi tissiä tarjolla. :-D Jos hän ei ole tiistaihin mennessä itsekseen halunnut syntyä, menemme äitiyspoliklinikalle yliaikaiskontrolliin, jossa sitten ruvetaan harkitsemaan synnytyksen käynnistämistä. Käynnistämiseen ei välttämättä silloinkaan vielä ryhdytä, mikäli vointini on hyvä. No onhan se muuten, mutta hieman alkaa jo aika käydä pitkäksi ja haluaisin jo päästä hoitamaan vauvaa! Otsikko muuten viittaa Vanilla Icen biisiin Ice ice baby, jota olen muutaman kerran kuunnellut. Jos vauva haluaa tuoreempaa musiikkia, tulkoon ulos.

Hyvä puolihan tässä vauvan viivyttelyssä on tietenkin se, että olen vielä ehtinyt neuloa mukavasti. Tammikuussa Minimanista ostamastani keltaisesta Nallesta tikuttelin vaaville syksyksi neuleasun:


Tämä ihana ohje löytyy Novitan Kevät 2009-lehdestä. Ihana se on muun muassa siksi, että kappaleet tehdään pyörönä ja saumoja tulee vain olkapäihin, kädenteille sekä housujen haaraan. Hieman vielä oikaisin tuostakin ja päättelin olkasaumat kolmen puikon päättelyllä, joka on mielestäni tuollaisiin lyhyisiin saumoihin varmempi kuin ommeltu sauma. Haaran ompelemiseenkin pystyin käyttämään toisesta lahkeesta sopivaan kohtaan jäänyttä langanpätkää. Puikot 3mm ja 3,5mm. Napit äidin nappivarastosta. Lankaa kului yhteensä 240 grammaa, joten noista keltaisista langoista saisi vielä toisen samanlaisen setin. Tosin luulen, että taidan kuitenkin kokeilla tehdä niistä hupparin veljenpojalle. Novitan Ipana-lehdessä ollut Angry Birds -possuhuppari vaikutti lupaavalta.

Vauvalle valmistui myöskin kypärämyssy Novitan Tico ticosta. Yhden tällaisen myssynhän olen jo tehnyt, mutta ajattelin kokeilla hieman ohuemmalla langalla ja puikoilla, että tulisi hieman pienempi. Ja koska langassa on villaa, lienee se myös hitusen lämpimämpi kuin puuvillainen. Puikot 3mm, reuna ja solmimisnauhat virkattu 3mm koukulla. Langankulutus 18 grammaa. Ohje löytyy Novitan nettisivuilta.

Tänään sain valmiiksi myös pitkästä aikaa tilaustyön. Kanttorin hommista joitakin aikoja sitten eläkkeelle jäänyt tätini kertoi, että yksi hänen kuorokavereistaan täyttää huhtikuussa vuosia ja jokaisen kuorolaisen pitää neuloa 20cm x 20cm kokoinen tilkku, jotka sitten yhdistetään hartiahuiviksi. Tädin mielestä hänen omat taitonsa eivät hommaan riitä, joten tilasi minulta tuon palan. "Eikös se ole melkein itse tehty, jos kummityttö tekee?" :-D
Hieman mietitytti se, miten saan tilkusta juuri vaaditun kokoisen. Mutta siinäpä tuli taas internetin ihmeellinen taikamaailma apuun. Googletin "neulottu tilkku 20cm" ja heti ekan linkin takaa löytyi mainio ohje. Lankana Seiskaveikka (joka oikeasti on turkoosi eikä vaaleansininen, kuten kuvassa), puikot 4mm. Tein lisäyksiä, kunnes silmukoita oli 54. Lankaa sain tähän menemään 36 grammaa.

Tässä vielä lähikuva tuosta kirjomastani nuotista. Tämänkin langan veikkaisin olevan Seiskaveikkaa.

Näiden lisäksi olen saanut aikaiseksi myös joustinneuleisen pipon avomiehelleni Novitan Nalle Luontopolun Kaarna-väristä. Pipoa en ole kuitenkaan vielä ehtinyt kuvaamaan, kuvan kun haluan niin, että pipo on käyttäjänsä päässä, jolloin siitä saa paljon paremman käsityksen. Puikkoina työssä olivat 3mm bambusukkikset ja lankaa kului 29 grammaa.

Hip hei, tämäpä postaus ei sisältänytkään ollenkaan ostettua lankaa, joten varaston tilanne näyttää nyt tältä:

Ostetut/saadut langat: 1450g
Kulutetut langat: 1901g
Pois annetut langat: 100g
Langankulutus: -551g


Tänään ajattelin vielä ruveta pesemään saunaa, jospa sillä saisi synnytyksen käyntiin. Temppu on toiminut ainakin yhdellä vauvan pikkuserkuista. Toivottavasti seuraavan postauksen aiheena olisikin sitten jo ihana nyytti! <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti