tiistai 19. maaliskuuta 2013

Synergiaa

Ei vieläkään uutisia vauvarintamalta. Tosin tänään kävimme yliaikakontrollissa ja siellä todettiin kaiken olevan hyvin. Myös niin sovittiin, että jos torstaiaamuun mennessä ei ole mitään tapahtunut itsestään, menemme sairaalaan ja siellä sitten ruvetaan synnytystä käynnistelemään. Huhhuh, kyllä alkaa hieman jännittää, koko ajan tulee tuo tapahtuma lähemmäs ja konkreettisemmaksi.

Mutta taas otsikkoon. Wikipedia määrittelee synergian seuraavasti:

Synergialla tarkoitetaan kahden tai useamman vaikuttavan tekijän kumuloivaa yhteisvaikutusta. Sana pohjautuu kreikan sanoihin sunergiā, yhteistyö ja sunergos, yhdessä työskentely.
Synergiaetu tai synergiahyöty on joko kuvitteellinen tai todellinen etu, jota odotetaan saatavan esimerkiksi kustannussäästöjen muodossa kun yhdistetään kaksi yksikköä yhdeksi.
Positiivisella synergialla tarkoitetaan tilannetta, jossa kokonaisuus on suurempi kuin sen osien summa.

Tämä määritelmä sopii mielestäni aika hyvin eilisillan aktiviteetteihini. Avomieheni työporukalla oli jäävuoro varattuna Synergia-areenalla ja koska raskauden tilanne on mallia hetkenä-minä-hyvänsä, en halunnut jäädä kotiin yksin, vaan lähdin ihan mielelläni katsomaan, miltä näyttää höntsäilylätkä Sm-liiga -kaukalossa. Enkä muuten koskaan ennen ollut vielä nähnyt avomieheni pelaavan, vaikka hän on ahkerasti treeneissä käynytkin.

Ja parantumaton neulootikko kun olen, niin enhän minä tuntia jaksa paikallani istua ilman puikkoja. Mukaan lähti siis kummitytölle synttärilahjaksi menevä siksak-mekko, jonka ohje löytyy uusimmasta Novita-lehdestä. Eli synergiaa parhaimmillaan: sain neuletta edistettyä lähes valmiiksi asti (langat päättelin tänään), samalla näin avomiehen pelaavan ja koin myös, minkälainen on tunnelma lähes tyhjässä jäähallissa. Eipä ole moisessa ympäristössä ennen tullut neulottua. Kokemus oli minulle enemmän kuin osiensa summa, varsinainen arjen pieni elämys.

Tässä siis kuva valmiista mekosta, koko 122cm. Puikot 4,5mm, lankana Novitan 7 Veljestä O(p)i villasukka, jota kului 295 grammaa. Vielä sitä jäi kokonainen kerä ja pieni nöttönen, ajattelin niistä tehdä mekon pariksi samassa lehdessä olleet siksak-sukat.

Ja vielä kuva jo edellisessä postauksessa mainitsemastani piposta, jonka tein avomiehelleni:

Tuon mekon myötä lankavaraston tilanne on seuraavanlainen:


Ostetut/saadut langat: 1450g
Kulutetut langat: 2196g
Pois annetut langat: 100g
Langankulutus: -846g
Koska vauva syntyy tällä viikolla, on aika vetäytyä blogitauolle, en kyllä osaa sanoa, minkä mittaiselle. Neulomisiin!
Rakkaudella,


manteliMinni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti