sunnuntai 7. syyskuuta 2014

It's all about the green

Viime syyskuussa manailin loppumattomalta tuntunutta tummanvihreää Rose Mohairia. Tuo postaus tuli tänään mieleeni viimeistellessäni pojalle hupparia, jonka olin neulonut vihreästä Miamista. Siihenkin väriin olin aikanaan kovin ihastunut ja aluksi siitä piti tulla Miette ja sen jouduttua purkuun Gamer Jacket. Vaan eipä tullut ja jotenkin väri ei tuntunut enää ihan omalta ja halusin tehdä sen nopeasti alta pois. Niinpä lanka päätyi neuleiksi kahdelle suloiselle pienokaiselle.

Ekaksi turvauduin jo moneen kertaan hyväksi havaittuun ohjeeseen, eli tietenkin Baktukseen. :-D


Tämä huivi meni 2-vuotislahjaksi ystäväni tyttärelle. Reunaan virkkasin yhden kerroksen kiinteitä silmukoita Novita Jivellä. Muistin nähneeni jämälankasäkkini pohjalla vajaan kerän vaaleanvihreää Jiveä, mutta reunan virkkaamista aloittaessani sitä ei löytynytkään mistään. Päädyin sitten tuohon pinkkiin ja lopputuloksesta tuli mielestäni aika vinkeä ja sopiva kaksivuotiaalle. Puikot 4,5mm ja langankulutus 163 grammaa.

Toisen neuleen sai tietenkin oma suloinen poikani:


Ohje löytyy Novitan Syksy 2009 -lehdestä, mutta se on myös kiertänyt netissä nimellä Kässänopen painajaisen neuletakki. Ihana ja helppo ohje, suosittelen lämpimästi! Itse sovelsin sen verran, että tein takin kokonaan saumattomana; kädenteille asti yhtenäisenä, olat kolmen puikon päättelyllä (kuten myös hupun sauma) ja hihat poimin kädenteiltä sukkapuikoille ja neuloin pyörönä. Puikot 4,5mm ja langankulutus 204 grammaa.

Näistä otoksista olen muuten todella ylpeä, sain kerrankin otettua kauniit kuvat elävän mallin päällä lähes ensi yrittämällä. Kuvauspaikkana toimi anoppila, jossa kävimme tänään pesemässä muutaman mattomme. Pikku puutarhuri halusi myös osallistua vesiletkun pitelemiseen, kuten näkyy. Sitten hänen olikin jo riennettävä kaivamaan multaa mummin kukkapenkistä. :-)

Niin se lankavarasto vähenee pienin askelin. Mutta keskiviikkona saan siihen täytettä.
Kaksi yötä jouluun reissuun on, jee!


rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti