keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Jossain on kai vielä Joulu

Ja minä tiedän, missä tuo paikka on. Se löytyy Turun kupeesta Ruskolta, kummipoikani kotoa. Perheessä on lapsia viisi ja yleensä he taitavat aloittaa Joulun fiilistelyn näihin aikoihin syksyllä. Tai saattavat kesälläkin katsoa jouluaiheisia videoita. Myös tonttulakit on saatava ajoissa käyttöön. Perinteiset kankaiset tonttulakit eivät kuitenkaan ole parhaat mahdolliset päähineet syysviimoihin. Tästä syystä serkkuni, näiden lasten äiti tilasi minulta lapsille neulotut tonttulakit. Langat ostin jo helmikuussa ja lakit sain kulkusia ja lankojen päättelyä vaille valmiiksi jo kesällä, jolloin vein ne äidin ja iskän luokse Turkuun. Kävimme siellä viime viikolla, jolloin otin itseäni vihdoin niskasta kiinni ja rykäisin pipot valmiiksi:


Ohjetta katselin Kotilieden sivuilta hieman soveltaen. Puikot 3,5mm ja lankana Seiskaveikka, jota kului kokojärjestyksessä seuraavasti: 136, 118, 117, 112 ja 94 grammaa. Kulkuset Tampereelta Merletosta. Näitä oli kyllä hauska neuloa ja onnistuivatkin ihan kivasti. Tosin huomasin vasta kuvatessani, että keskimmäisessä lakissa on ilmeisesti lanka, jolla olen jatkanut, ollut eri värierää. Livenä väriero oli huomattava ja ehkä sen tarkasti katsomalla kuvastakin erottaa:


Mutta toivottavasti tuo ei haittaa ja lakit ovat käyttäjilleen rakkaat ja lämpimät.

Ihan kivasti tuli taas vähennystä lankavarastoon. Ja pari muutakin ilahduttavaa asiaa: poikani täyttää jo puolitoista vuotta ja jouluun on enää kolme kuukautta!


Joten: ei itkeä saa, ei meluta saa... ;-)rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti