tiistai 30. syyskuuta 2014

Tervetuloa maailmaan

Kummityttöni eno sai parisen viikkoa sitten pojan. Lahjoin tätä vauvelia jo kesällä pienillä neulomuksilla, mutta kun laskettu aika alkoi lähestyä, halusin vielä jotenkin muistaa pientä ihmisenalkua. Mietin jonkin aikaa, mitä vielä tehdä, kun olin jo neulonut junasukat, kypärämyssyn ja villatakin. Sen tiesin, että lapsen isoäiti tekee mielellään peittoja, joten sellaisellekaan ei olisi tarvetta. Vähän aikaa pohdittuani päädyin hyväksi havaittujen ohjeiden ja uusien kokeilujen yhdistelmään:


Tämä Etiopia-nuttu on yksi JYHeistäni ja tämän piti alunperin päätyä "erilaiseksi joululahjaksi" tädilleni. Mutta päätin muuttaa suunnitelmia ja onneksi on myös yksi puolivalmis nuttu käsityölaatikon kätköissä odottelemassa. Puikot 3mm, lankana Nalle ja Wool, joita kului yhteensä 79 grammaa.


Uutta tässä setissä ovat Novitan Ipana-lehdestä löytyvällä ohjeella neulotut ruokalaput. Hauskat ja joutuisat tehdä. Tikuttelin nämä 3,5-millisillä puikoilla Drops Safranista, jota kului kului kumpaankin lappuun 15 grammaa eli 30 yhteensä.


Ja vielä lopuksi lähinnä vanhempia ajatellen virkattu kassi, jossa voi vaikka vauvan tavaroita kanniskella. Novitan Hankoa kului 127 grammaa 6mm koukulla. Sen verran poikkesin ohjeesta, että jätin viimeisen lisäyskerroksen tekemättä; lanka ei olisi riittänyt ja vaikka olisikin, kassista olisi tullut ihan sikaiso!

Täytyy vielä todeta, että en oikeastaan tunne tämän kyseisen vauvan vanhempia, isän olen tavannut muutaman kerran kummitytön perheen juhlissa ja äidin tapasin ekan kerran kesällä kummitytön isosiskon rippijuhlissa. Mutta silti, kun näin kuvan pienokaisesta, miten voikaan ihmisen sydän suorastaan sulaa ja täyttyä hellyydellä. Ja miten voikaan vielä suhteellisen tuoreena äitinä iloita niin suuresti myös toisten ihmisten lapsista. Haluankin siis näillä käsitöillä toivottaa pienen pojan tervetulleeksi maailmaan. :-)rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti