torstai 19. maaliskuuta 2015

Ei mainoksia, kiitos

Välillä tekisi mieli laittaa oveen mainokset kieltävä tarra. Nimittäin sunnuntaina luukusta putkahti taas Tokmannin mainos. Ja tietenkin siellä mainostettiin lankaa: Nalle Taika 3 kerää kympillä. Ja koska tuosta Taiasta on kovaa vauhtia tulossa suosikkini (vaikka en ole sitä vielä metriäkään neulonut), oli sitä saatava. Onneksi tarjous alkoi vasta tänään, muuten olisin jo maanantaina laukannut pää kolmantena jalkan Tokmannille.

Tarjouksessa oli kolme sävyä, punakirjava, lilakirjava ja kelta-viherkirjava. Itse tykästyin aluksi jälkimmäiseen sävyyn, mutta avomieheni huomautti sen näyttävän keitetyltä parsakaalilta. Ja kuka muka sitten haluaa keitetyn parsakaalin väriset villasukat? Niinpä. Onneksi sitä sävyä sitten ollutkaan lähimmällä Tokmannilla, joten otin kolme punaista kerää, joista voisi neuloa vaikka sukkia jouluksi:


Maltoin ottaa sentään vain kolme kerää! Johtui ehkä siitäkin, että myös äiti kävi tänään ostamassa kolme punaista kerää, joista minä saan ainakin osan.

Lankaostosten vastapainoksi on taas muutama valmistunut työ.


Viime viikolla esittelmästäni Woolista neuloin äidille ranteenlämmittimet. Ihan perus 3o3n-joustineuletta ja peukalon kohdalla vain muutama silmukka päätelty. Ohje löytyy Suuri Käsityö -lehdestä 9/2007. Tein näistä hieman ohjetta lyhyemmät ja jätin myös pörrölangan pois. Puikot 3,5mm ja 3mm. Langankulutus 54 grammaa.


Äiti toivoi myös kaulassa pidettävää kännykkäpussia, koska iskä valittaa koko ajan, että äidin kännykkä on aina eri paikassa kuin äiti. :-D Jämälankalaatikosta löytynyt Samos Lollipop sopi tähän tarkoitukseen kuin nenä päähän. Ohjetta ei ollut, virkkasin vaan alkuun 12 ketjusilmukkaa, jonka ympäri virkkasin 24 kiinteää silmukkaa. Tätä jatkoin vielä 21 kerrosta. Hihnaksi virkkasin 90 ketjusilmukkaa, joihin virkkasin yhden kerroksen kiinteitä silmukoita. Koukku oli 5-millinen ja langankulutus 21 grammaa. Lankaa jäi vielä toisen pussukan verran, täytynee toteuttaa se jossain sopivassa välissä. Oli muuten todella nopea työ; virkkasin sen melkein kokonaan valmiiksi sunnuntaina sillä välin, kun avomies oli viemässä poikaa mummilaan.

Äidin rannekkeet olivat niin kivat ja nopeat tehdä, että päätin tehdä samantien toisetkin:


Nämä menevät synttärilahjaksi kummitytön isosiskolle (lahjaksi ensin aikomani pipo menikin muuhun tarkoitukseen), joka täyttää tässä kuussa viisitoista. Turkoosi väri on muuten aika näpsäkkä, sopii niin kuusikymppiselle kuin teinillekin. :-D Tiedot ovat samat kuin ekoissakin rannekkeissa.

Lähdemme huomenna viikonloppureissulle Turkuun ja siellä on tarkoitus viettää pojan 2-vuotissynttäreitä. Juhliin on kutsuttu myös pojan kummitäti, jonka oma poika täytti juuri muutama päivä sitten vuoden. Tälle hymypojalle neuloin lahjaksi kaulurin, jollaisia olen tehnyt jo pari aikaisemmin:


Lankana taas Gjestal Emilie, jota kului 3-millisillä puikoilla 46 grammaa. Kerästä jäi niin pieni ja solmulle mennyt nöttönen, että heitin sen roskiin, en jaksa akryylilankaa ruveta muutaman gramman takia selvittelemään.

Vuosia täyttää lähiaikoina myös iskän serkun mies, jolle haluan lähettää pipon lahjaksi.


Nallesta neuloin ihan vain perus-Cousteaun. Siitä tuli kohtalaisen iso, koska loin silmukoita 120. Mutta eipähän ainakaan pipo kiristä, ehheh. Puikot 3mm ja langankulutus 49 grammaa.

Neuleiden lisäksi pääsin tänään askartelemaan pitkästä aikaa:Hyödynsin avomiehen tilaamaa Pelaaja-lehteä ja saksin viime vuoden toukokuun numerosta osuvia ilmauksia veljenpojan synttärikorttiin. Kierrätystä harrastin myös kortin taustamateriaalin suhteen: se on peräisin paitapakkauksesta jonka ostin pojalleni.

Valmiiden töiden ansiosta lankavarasto ei lihonut kuin vajaan 80 grammaa, hiphei! Mutta nyt iltatoimien pariin ja sitten aloittelemaan seuraavia neulomuksia.


Neulomisiin!rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti