maanantai 9. maaliskuuta 2015

Lupaukset on tehty rikottaviksi

Onneksi en tehnyt vuodenvaihteessa uudenvuodenlupauksia, varsinkaan lankoihin ja niiden ostamiseen liittyviä. Nimittäin ne olisivat räsähtäneet rikki jo ajat sitten. Eli kuten arvata saattaa, lankalaihdutus ei vieläkään ota onnistuakseen. Ja mitä "turhempia" lankaostokset ovat, sitä parempia ovat selitykset.

Viime viikolla vietin taas pojan kanssa muutaman päivän Turussa. Tällä kertaa matkan syynä oli tiistaina pelattu TPS - Pelicans -ottelu, jota kävimme katsomassa (pojan ensimmäinen kerta matsissa; piti ottaa kuvia blogia varten, mutta enpä taas muistanut). Ennen pelin alkua ehdimme käydä kaupungilla moikkaamassa pojan kummitätiä. Poika ei tosin reissusta juuri tajunnut, kun nukkui koko ajan. Kävimme yhdessä Eurokankaassa, jossa pystyin juuri ja juuri välttämään langat ja kankaat. Mutta sen jälkeen halusin etsiä Käsityökeskus Tuuman, jossa en ollut vielä käynyt. Pienoisen häsläilyn jälkeen kauppa löytyi ja pääsin sitä ihastelemaan. Ihanaa, kauppa täynnä kaipaamiani Dropsin lankoja! Dropsilla oli juuri sukkalanka-ale, joten päätin tutustua Dropsin Fabeliin, jota ostin kolme eri väriä:


Näistä langoista ajattelin neuloa itselleni villasukat. Ja tällä kertaa oikeasti pyrin siihen, että käytän langat ihan itseeni, enkä yhtäkkiä mieleen tulevaan lahjaneuleeseen. Nämä kuvat on otettu tabletilla, joten tuon keskimmäisen langan turkoosi sävy ei näy ollenkaan oikeanlaisena.

Torstaina sitten kotiuduimme Turusta kera isoveljeni, joka tuli käymään meillä. Syynä - mikäs muukaan kuin - jääkiekko; perjantaina oli JYP - TPS, jota veli ja avomies kävivät katsomassa. Koska olimme lauantaina menossa pappani luokse Vilppulaan, päätin käydä Tokmannilla etsimässä led-hautakynttilää mummon haudalle. Pääsin kauppaan ruhtinaalliset puoli tuntia ennen sulkemisaikaa. Kiireissäni en löytänyt sopivaa kynttilää, mutta löysin kuitenkin tieni lankahyllylle. Olin aikonut ostaa parit tarjouksessa olleet sukkapuikot. Puikkoja valitessani alkoivat myös tarjouksessa olleet Nalle Taiat huudella hyllyltä. Vaikka kuinka yritin katsella hempeämpiä sävyjä, lumouduin eniten sinikirjavista keristä:


Näiden ostamiselle ei oikeastaan ollut muuta perustetta kuin "Teki mieli". Päässä pyörii kuitenkin jo monta ideaa langan varalle.

Lankaostosten lisäksi on toki esiteltävänä myös pari valmista työtä. Serkkuni tilasi tyttärilleen neulotut ponchot, joihin langat löytyivät onneksi ihan omasta varastosta:


Tässä ponchossa lankana Rose, jota kului 116 grammaa. Puikot 5mm. Ohje on Suuri Käsityö -lehdestä 8/2012. Ohjeessa oli käytetty eri lankaa, mutta kyllä Rosekin toimii tuossa mainiosti. Ja isoimmalla koolla tehtynä poncho menee niin aikuiselle kuin 8-vuotiaalle tytöllekin, joka tämän kappaleen sai.


Tämän pinkin ponchon, jonka nimesin värinsä mukaan Vispikseksi, ohje löytyy Dropsin sivuilta. En nytkään käyttänyt ohjeenmukaista lankaa, vaan Karnaluksista syksyllä ostamaani Lane Cervinian Le Fibre Nobili Merino Superfinea. Sitä kului 3-millisillä puikoilla 125 grammaa.

Myös jyjujen puolella on taas yksi valmistunut:


Tämänkin Lacy Baktuksen lanka, Alize Baby Wool Batik, on ostettu Karnaluksista. Huivi menee synttärilahjaksi avomiehen siskolle. Puikot 3mm, langankulutus 140 grammaa.

Jee, lankavarasto on nyt vähentynyt 31 grammalla! Jaksaa jaksaa, painaa, painaa.... :-Drakkaudella,

manteliMinni

2 kommenttia:

  1. Ihania töitä olet taas saanut aikaiseksi. Karnaluksin langoista puheen ollen, oot ehkä huomannut Räveltämön puolella, et saamastani Karnaluksin tuliaisesta syntyi sukkaset. Lanka oli ihanaa neulottavaa. Kiitos siitä! Jos kaipaat uutta ohjetta kokeiltavaksi, käyttämäni Nutkin-ohje on kiva ja helppo.

    VastaaPoista
  2. Joo, huomasin kyllä sun sukat. Kiva, että lanka oli mieluisaa. Kunhan vielä joskus päästäis yhdessä Karnaluksiin. :-)

    VastaaPoista