perjantai 15. huhtikuuta 2016

Bookcrossingia pitkästä aikaa

Kävin eilen pääkirjastossa hakemassa muutaman kurssikirjan. Heti ovesta tullessa katseeni osui kirjaston Bookcrossing-hyllyyn. En tiedä, kuinka monelle tuo termi on tuttu, mutta kyse on siis kirjoista, jotka on laitettu kiertoon. Ne voi poimia mukaansa kuka tahansa, ilmaiseksi. Lukemisen jälkeen kirjat on tarkoitus vapauttaa taas kiertoon, seuraavaa lukijaa varten. Kirjojen matkaa voi seurata nettisivulta www.bookcrossing.com.

Opiskeluaikoina, taisi olla varmaankin heti ensimmäisenä vuonna bongasin yliopistolta ja jostain muualtakin pari bookcrossing-kirjaa, joita en kylläkään tainnut muistaa vapauttaa. Tein silloin itselleni myös tunnukset tuonne sivustolle, mutta se unohtui melko nopeasti. Nyt innostuin uudelleen jutusta ja minut löytää sieltäkin tästä eteenpäin nimimerkillä manteli-Minni (jostain syystä en saanut luotua tunnusta ilman tuota väliviivaa).

Ja tällaiset herkut bongasin hyllystä mukaani:


Thomas Harrisin Punaisesta Lohikäärmeestä kiinnostuin, koska luin viime kesänä Uhrilampaat ja pidin siitä kovasti. Dan Brownin Da Vincin -koodin poimin taas, koska se kuuluu 100 kirjan listaan, josta pyrin silloin tällöin lukemaan jotain; Uhrilampaathan oli myös tuolla listalla. Ja satuin löytämään vieläpä englanninkielisen version; onpa taas pitkästä aikaa tilaisuus vetreyttää kielitaitoaan.

Toivottavasti joku tämän postauksen lukeva innostuisi myös bookcrossingista. Ainakin omasta mielestäni se vaikuttaa kirjaston idean villiltä ja vapaalta serkulta! :-D



Lukemisiin!



rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti