sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Pipollinen yksisarvisen oksennusta, olkaa hyvä!

Tuollaisen tekstarin lähetin Svantelle, joka viime Turun reissulla tavatessamme toivoi hassunhauskan tuubihuivinsa kaveriksi pipoa, jota myös voisi käyttää remonttihommissa. Koska tuosta riemunkirjavasta tekeleestä jäi vielä lankoja yli, päätin tehdä jämälankojen jämälangoista tutun ja turvallisen Cousteau-pipon:

Ohje: Jacques Cousteau -pipo / Lalla Pohjanpalo
Lanka: Novita Wool
Puikot: 3mm
Langankulutus: 45g
Ravleryssa: Remppapipa

Oli kyllä taas jälleen kerran nopea ja helppo tehdä; aloitin perjantaina ja sain lauantaina valmiiksi. Lanka on tosiaan kaikki Woolia, lila ihan sellaisenaan kaupasta ostettua ja oranssihtava sekä punainen mehujauheilla värjäämääni valkoista. Sain pipon muuten valmiiksi KIPakoiden tapaamisessa, joka järjestettiin minulle uudessa paikassa, Neuloosi-nimisessä lankakaupassa, joka sijaitsee täällä Jyväskylässä torin laidalla Väinönkadulla. Oikein kivan tuntuinen puoti ja lankavalikoimaltaan soppivan erilainen kuin Titityy, jolloin toivottavasti molemmille riittää kivasti asiakkaita.

Valmiiksi tulivat kuluneella viikolla myös sukat, jotka aloitin Turun reissulla kahvitellessani Epen kanssa. Ja ihan vähän vain mainostaakseni: Cafe Artista saa tajuttoman hyvää mustikka-juustopiirakkaa! Nam, hyvin pitkälti samanlaista kuin äiti teki aikoinaan. Tosiaan siinä kahvittelun ja lörpöttelyn lomassa poikakin nukahti onneksi päiväunille rattaisiin ja sain aloitettua sukat, joista ensimmäisen varsi tulikin melkein siinä samalla istumalla valmiiksi.

Ohje: Hyvät perusvillasukat Nallesta miehelle / Novita
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3mm
Langankulutus: 82g
Ravelryssa: Kahvittelusukat

Lankana sukissa taas vaihteeksi oranssia Nallea, joka ei vieläkään ole loppunut. Muutamat sukat taidan saada siitä vielä tehtyä.

Ja vielä viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, toinen Lemmy:

Ohje: Kodin Kuvalehti / Virpi Siipola
Lanka: Novita Miami
Koukku: 3mm
Langankulutus: 286g
Ravelryssa: Lemmy 2

Tähän ei ole oikein mitään lisättävää ekan Lemmyn jäjiltä, kuva puhukoon puolestaan.

Kappakin on jo valmis ja oli lauantaina käytössäkin, mutta haluan omistaa sille ihan oman postauksen, joten sen esittely jääköön ensi kertaan.


Neulomisiin!rakkaudella,

manteliMinni

1 kommentti:

  1. Kiitos vielä kerran maisteriveskasta. Sormet syyhyää ottaa se käyttöön sopivana hetkenä.

    Cafe Artin pullaosasto on todella mainio. Ja neulomispaikkanakin näemmä oikein oiva. Jospa siitä tulisi meidän kantis, jos ei kotosalla halua neuloa. ;) Mut asiasta lentokoneeseen, kun sitten tulen käymään teillä, saat esitellä mulle myös mainitsemasi Neuloosin.

    VastaaPoista