lauantai 9. huhtikuuta 2016

Melkein vaivan arvoinen

Ajattelin näin pari viikkoa Pääsiäisen jälkeen päivittää pääsiäislomalle mukaan ottamieni käsitöiden tilannetta.


Ohje: ET-kassi
Lanka: Drops Safran
Koukku: 2,5mm
Langankulutus: 154g

Tämä kassi meinasi Ranuan reissulla jäädä Lemmy-tyynyn ja Kapan jalkoihin, mutta kun sain vihdoin tartuttua koukkuun kunnolla, se valmistuikin sutjakasti. Ja on muuten juuri tänään siirtynyt uudelle omistajalleen; olen vierailulla Turussa ja palasin vähän aikaa sitten kahvittelemasta ystäväni Epen kanssa. Kassia tein pitkälti silkasta virkkaamisen ilosta, mutta sainpa siitä kivan palkkionkin; Eppe osti minulle Hitofude- ja Still light -ohjeet. Kovasti polttelisi aloittaa jompikumpi, mutta onneksi ei ole sopivia lankoja reissussa mukana.


Ohje: Kodin Kuvalehti / Virpi Siipola
Lanka: Novita Miami
Koukku: 3mm
Langankulutus: 275g
Ravelryssa: Lemmy

En ole koskaan ollut Motörhead-fani enkä luultavasti koskaan tule olemaankaan. En ole myöskään koskaan aiemmin kokeillut kirjovirkkausta. Nyt täytyy kuitenkin todeta, että olen iiihan lovena. Törmäsin netissä tähän huippuhienoon ohjeeseen ja vaikka arvelinkin, ettei siitä mitään tule, oli langat hankittava. Ensin etenin maltillista kymmenen kerroksen päivävauhtia, mutta lopulta suorastaan ahmin kerroksia eteenpäin. Haluaisin sanoa, että se oli kaiken sen vaivan arvoista, mutta kun tämän työn suhteen ei ollut vaivaa ollenkaan! Ostin jo lisääkin lankaa ja toisen tyynyn kuviopuoli on enää pariakymmentä kerrosta vajaa. Tyynyt menevät joululahjoiksi isoveljilleni, mutta en kuitenkaan malttanut pitää niitä salassa siihen asti, vaan vilautin kuvia jo ennakkoon. Tyynyn onnistuminen on jo innostanut suunnittelemaan toista mustavalkoista virkkausprojektia, tällä kertaa enemmän "omasta päästä". Mutta sen aika lienee sitten, kun toinenkin Lemmy on valmis.

Myös Kapalle kuuluu hyvää; pääsin Ranualla harmaaseen raitaan asti ja nyt on jo eka vaaleanpunainenkin kerä käytetty. Toisestakin kuluukin vain pieni osa, sillä päätin, etten jaksa neuloa huivia kaksimetriseksi asti, vaan olen jo aloittanut helmaresorin.


Neulomisiin!rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti