keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Näin se kesäloma toimii

Meidän perheessä kesäloma on toiminut mukavasti, puolisentoista viikkoa sitä on takana ja toinen mokoma vielä edessä. Toissapäivänä palasimme lähes viikon kestäneeltä Turun reissulta ja täytyy taas kyllä kehaista äidin ja isin pikku kultamussukkaa. Herra nukahti paluumatkalla melkein heti lähdettyämme ja avasi silmänsä vasta Tourulassa, eli joitakin satoja metrejä ennen kotia. :-)

Käsitöitä olen saanut muutaman valmiiksi, mutta äidin ansiosta lankavaraston tyhjentäminen ei ole kovin paljon päässyt edistymään. Olisihan se ollut melkein synti, jos olisi jättänyt käymättä Lankamaailmassa! Tosin, tällä kertaa eivät langat ihan kamalasti houkutelleet, joten mukaan lähti vain viiden euron pussukka, jossa oli kolme Mayflower cotton 8 -kerää:


Näiden lisäksi tyhjentelin myös äidin lankalaatikkoa:

Kuvien ulkopuolelle jäivät vielä nöttöset vaaleankeltaista Samosta ja lohenpunaisenkirjavaa Samos Lollipopia, joilla on painoa yhteensä 61 grammaa. Niin, ja luultavasti äippä tuo sunnuntaina minulle muutaman (lue: yhdeksän) kerää Rose mohairia, joita en jaksanut nyt itse tuoda. :-D

Ja sitten niihin valmiisiin töihin:


Reissulla pääsin tapaamaan veljenpoikaa ekaa kertaa ja pitihän tädin viedä tuliaiseksi jotain itse tehtyä, joten neuloin hänelle pallon Woolly ball -ohjeella. Lankana keltainen, oranssi ja valkoinen (saumoissa) Seiskaveikka, jota meni yhteensä 54 grammaa. Puikot 3mm.

Isoveljeni kertoi, että hänen eräälle kaveripariskunnalleen on tässä kuussa syntymässä toinen lapsi, joten ei muuta kuin 3mm bambusukkikset, äidin laatikosta vaaleankeltaista Minniä ja hieman minimpiä junasukkia tikuttamaan:
Langankulutuksesta en osaa sanoa, koska en punninnut näitä, kun lankakaan ei kuulunut omiin varastoihin. Mutta tuskinpa kovin montaa grammaa näihin meni.

Seuraavasta työstä yritän laittaa lähiaikoina vielä ihan oman postauksen, sen verran pitkästi siitä olisi asiaa:


Sain nimittäin virkattua jämälangoista yhteensä 46 isoäidinneliötä, joiden on tarkoitus matkustaa Joensuuhun asti, ensin koristeeksi Ilosaarirockiin ja sitten torkkupeitoiksi joensuulaisille vanhuksille. Toivottavasti saisin huomenna mentyä Postiin lähettämään ne. Neliöissä käytin 3mm ja 3,5mm koukkuja ja lankaa sain tuhottua peräti 257 grammaa.

Varasto näyttää tällä hetkellä siis tältä:

Ostetut/saadut langat: 1811g
Kulutetut langat: 3371g
Pois annetut langat: 100g
Langankulutus: -1660g


Eli takapakkia ei nyt kovin paljon tullut. Vielä. :-D


Kesäloma toimii myös muuten, sain yhden kirjan taas luettua ja seuraava on jo hyvässä vauhdissa.


Urheilurintamallekin kuuluu taas hieman parempaa; KaMa otti eilen ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa tällä kaudella! Mikäs sen parempi uutinen eilisen nimipäiväni kunniaksi. Siitä vaan katse ensin huomiseen kotipeliin Hyvinkäätä vastaan ja sunnuntaiseen vieraspeliin täällä Jyväskylässä. Sitä pääsen toivottavasti itsekin katsomaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti