maanantai 17. kesäkuuta 2013

Aina ei voi voittaa, ei edes joka vuosi

Aina ei kaikki mene ihan putkeen, vaikka ajatus olisi kuinka kaunis. Tämä on tuttua varmasti kaikille käsityöharrastajille, niillekin, jotka ovat jo vuosikymmeniä puikkoja tai koukkua heiluttaneet. Omalla kohdallani näin tapahtui viimeksi lauantaina.

Sain jo keskiviikkona mainion idean, että tekisin pipon lahjaksi. Tällä kertaa äitini kummitytölle, joka sunnuntaina juhli valmistumistaan diplomi-insinööriksi. Torstaina otin sinistä Jannea ja loin 120 silmukkaa 3mm bambusukkiksille. Tikutin sitten taas jokaisessa sopivassa välissä, tavoitteena saada pipo lauantaiksi valmiiksi, jotta saisin sen annettua äidin matkaan.

Tekemistä hidasti vauvan tarpeista huolehtimisen lisäksi myös toinen erittäin iloinen asia. Nimittäin lauantaina pidetyt häät. Ei, ei meidän, vaan avomieheni siskon. Kyseessä olivat yllätyshäät, vieraat oli kutsuttu pariskunnan valmistujaisiin. Etukäteen juhlan luonteesta tiesivät vain avomieheni äiti ja hänen miehensä, minä ja avomieheni (saimme kunnian toimia kaasona ja bestmanina), valokuvaaja sekä omat vanhempani, sillä isäni toimitti vihkimisen.

Sain pipon valmiiksi niin, että lauantaiaamuna siitä puuttui enää virkattu reunus. Halusin nimittäin peruspipoon ripauksen naisellisuutta. Siinä sitten juhliin valmistautumisen ohessa virkkasin ensin kerroksen kiinteitä silmukoita (jokaiseen neulottuun silmukkaan yksi virkattu silmukka) ja kerroksen rapuvirkkausta. VIRHE. Reuna ei tuosta suinkaan kaunistunut, vaan alkoi repsottaa rumasti. Ihmettelen myöskin sitä, että lankaa meni tähän yksiväriseen versioon (jopa ilman reunusta) useita grammoja enemmän kuin serkulleni tekemääni raidalliseen pipoon, joka oli tehty tismalleen samoilla mitoilla.

No, tehty mikä tehty. Varasto keveni 75 grammalla, joten tämänhetkinen tilanne on:

Ostetut/saadut langat: 1450g
Kulutetut langat: 3060g
Pois annetut langat: 100g
Langankulutus: -1710gOtsikko muuten pätee varsin hyvin myös urheiluun. En muista, olenko täällä blogissa maininnut, mutta KaMa onnistui vuonna 2002 pelaamaan kauden, jolloin joukkue ei saanut yhtään pistettä. Tällä kaudella pisteitä on tullut jo seitsemän, mutta tilanne ei siltikään kovin lupaavalta näytä. Kiri voitti eilen Kiteen 1 - 0 ja sai siten kaksi pistettä ja nousi KaMan ohi. Kankaanpää on nyt siis viimeisenä Superpesiksessä. Mutta kautta on toki vielä runsaasti jäljellä, kuten myös toivoakin. Ehkä. ;-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti