perjantai 19. joulukuuta 2014

Kassit täynnä

Nyt on kassit täynnä. Nimittäin joulupukin lahjakassit itse tehtyjen lahjojen osalta. Tänään iltapäivällä sain viimeisen tekeleen valmiiksi:

Turkoosin ja valkoisen Nallen jämistä syntyivät pienet sukat pojalle jouluksi. Joitakin aikoja sitten kuumeisesti mietin mitä tehdä pikkujäbälle lahjaksi, kun mitään kovin isoa ei ehdi enää tehdä. Avomies ehdotti villasukkia, niille kun on aina käyttöä. Nämä syntyivätkin aika sukkelaan; toisen sukan aloitin tänään aamulla. Puikot 3mm ja langankulutus 30 grammaa. Tässä vielä tunnelmakuva lahjan saajasta testailemassa lahjaa ennakkoon:

Koska joululahjarupeama on ollut jo loppusuoralla, olen saanut tehtyä jo muitakin lahjoja. 


Tämän mekon nimesin Ravelryssa Ampparimekoksi, koska ainakin itselleni tulee värityksestä mieleen Pirkan Amppari-mehujää. Mekko menee yksivuotislahjaksi tammikuussa synttäreitään viettävälle serkun tytölle. Keltainen lanka on Dropsin Safronia ja vaaleanpunainen Red Heartin Cotton mixiä. Niitä kului 4-millisillä puikoilla 83 grammaa. Ja ohje löytyy Ravelrysta nimellä A simple seamless dress.

Tykästyin tuohon simppeliin mekko-ohjeeseen niin, että tekaisin heti toisenkin, aika paljon isomman vain:

Tämän saa synttärilahjaksi nuorempi kummityttöni, joka täyttää ensi kesäkuussa kahdeksan. Eli kummitäti on reilusti ajoissa, mutta kerrankin niin päin. :-D Tätäkin oli kiva tikutella, tosin helma lähti ikävästi rullaamaan. Mutta kai se noinkin toimii tai oikenee vaikka silittämällä. Tähän mekkoon pääsin korkkaamaan Karnaluks-ostokseni; lankana Lane Cervinian Le Fibre Nobili Merino Superfine. Puikot 4mm ja langankulutus 198 grammaa. Olin kyllä aiemmin syksyllä aloittanut Karnaluksista ostamastani Alize Baby Wool Batikista pojalleni villapaitaa, mutta se menee purkuun. Tämä pääsi sentään valmiiksi asti, vaikka tuntemukset langasta olivatkin hieman kaksijakoiset. Vaikka se on 100% villaa, tuntui se aluksi kovin keinokuituiselta ja muoviselta. Työn edetessä tuntuma onneksi hieman parani. Mietittäväksi kuitenkin jää, tuleeko lopuista keristä isompaa neuletta vai asusteita.

Haa, lankavarasto jatkaa hupenemistaan eikä uutta lankaa lienee luvassa edes joulupukilta (ja äiti jopa eilen kieltäytyi ostamasta Nallea, vaikka se oli tarjouksessa, hurraa!). Ja pystyin jopa luopumaan yhdestä kerästä Tuurista ostamaani Seiskaveikkaa. Äiti ja iskä olivat meillä pari yötä ja jatkoivat tänään joulunviettoon pappani luokse Vilppulaan. Koska papan nojatuolit tarvitsevat piristystä, äiti ajatteli virkata niihin jotain. Annoin siis veikkakerän äitini hellään huomaan.

Huomasin myös äidin ja iskän vierailun aikana, että pienistä puroista kasvaa isoja jokia ja että aina kannattaa neuloa ja virkata varastoon. Aloin nimittäin pakata vanhempieni ja isoveljieni sekä veljenpojan ja veljen avovaimon lahjoja, jotta paketit pääsisivät eteenpäin. Ajattelin, että eihän niitä ole kuin ihan pari vain. Mutta silti niistä kasaantuikin melkoinen röykkiö keittiön pöydälle. Koska iso osa oli itse tehtyä, paljon rahaa niihin ei ole kulunut, mutta aikaa ja lämpimiä ajatuksia sitäkin enemmän. :-) Jotakin lahjaa kaapista etsiessäni osuivat silmääni Seiskaveikka Nostalgiasta neulomani sukat, jotka olivat jääneet vaille omistajaa, kun olivat isoveljelle liian isot. Olin ajatellut antaa sukat hyväntekeväisyyteen, mutta sitten keksinkin, että ne varmaan sopisivat papalleni. Ja onhan siinäkin ripaus hyväntekeväisyyttä, että yksin asuva, jo kohtalaisen huonossa kunnossa oleva sotaveteraani saa tyttärentyttären neulomat villasukat jouluksi jalkaansa. Sukkien jälkeen iskin silmäni pariin pitbaskeriin. Niistähän saa oivat lahjat serkulleni ja tämän äidille! (hekin ovat suuntaamassa Vilppulaan viikonlopuksi, joten paketteja ei onneksi tarvitse lähettää postissa) Ja toki enoni ja toinenkin serkku tarvitsevat lahjan. Siihen tehtävään pääsivät virkkaamani ostoskassit, joista toisen sain viimeisteltyä eilen:


Lankana Lidlin Crelando Spring. Koukku 4mm ja langankulutus 50 grammaa.

Nyt syömään ja sen jälkeen laittamaan puikoille jotain mukavaa neulottavaa, jota voin jatkaa huomenna Kipakoiden neuletapaamisessa.


Oikein rauhallista, rentouttavaa ja neulerikasta Joulunaikaa!rakkaudella,

manteliMinni

2 kommenttia:

  1. Himoneuloja Eppe kiittää yllättävästä paketista, joka noudettiin tänään pakettimaatista.

    VastaaPoista
  2. Olepa hyvä, ystäväiseni! Paketti oli osittain lepyttelyä siitä, et karkasin Karnaluksiin ilman sua. :-D

    VastaaPoista