sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Noku, mutku, mut silti...

Nuo otsikossa mainitut sanat olivat isoveljieni ja äitini mukaan eniten käyttämäni sanat, kun olin pieni. Voi olla tottakin ja olisin niitä varmasti käyttänyt nyt loppuviikon lankaostoksilla, mutta itsensä kanssa ei langoista pysty kovin pitkään kiistelemään.
   Toiveeni siitä, että Roset olisivat loppu, kun ehdin Cittariin, ei toteutunut. Tarjolla oli myös aika kivoja värejä; mustaa, valkoista, oranssia, viininpunaista, vihreää ja turkoosia. Päätin varmuuden vuoksi vielä soittaa äidille ja pyytää neuvoja värien valitsemisessa. Yhdessä päädyimme sitten vihreään ja valkoiseen:


Kotiutin siis neljä kerää kumpaakin torstaina. Harkintaan vielä jäi, että kävisin viikonloppuna ostamassa vielä muutaman kerän turkoosia täydentämään niitä keriä, jotka sain toissajouluna äidiltä lahjaksi. Äitikin oli muuten bongannut saman tarjouksen Turun Cittareissa ja käynyt jokusen kerän itselleen hankkimassa. Ajatuksena hänellä on tehdä parille ystävälle röyhelöhuiveja ja lupasin tehdä niihin täydennykseksi tuosta vihreästä Rosesta baskerit. Äiti aikoo tehdä huivin myös ensi kuussa yhdeksän vuotta täyttävälle kummityttöni isosiskolle ja pyysi siihenkin täydennykseksi baskeria, mutta oranssia. Oranssia ja turkoosia lähdin hakemaan lauantaina, mutta turkoosi olikin sitten jo loppunut. Otinkin sitten oranssin kerän seuraksi mustaa ja hieman lisää valkoista:
Totaalinen langanostolakko kesti siis tämän vuoden osalta  kaksi viikkoa. Totesimme äidin kanssa jälleen kerran, että Rose on meidän kummankin heikko kohta ja aika monta kiloa on sitä taidettu ostaa ja myös neuloakin. Sitäpaitsi, varastoni ei edes mennyt plussan puolelle, vaikka lankaa kertyikin nyt 750 grammaa, jee!

Ostoksista huolimatta lankavarasto jatkaa siis sinnikästä laihtumistaan taas parilla JyJu-työllä:

Tähän, ihan omasta päästä tempaistulla ohjeella neulottuun pipoon sain upotettua viimeiset vaaleanvihreän Parisin jämät. Päälaelle pitikin jo laittaa tummempaa vihreää, jota jäi viime postauksen verkkokasseista. Puikot 3,5mm ja langankulutus 51 grammaa.

Tämän kaulahuivin tikuttelin lahjaksi pojan pikkuserkulle, joka täyttää tässä kuussa neljä vuotta. Lankana Gjestal Emilie, jota kului 3-millisillä puikoilla 51 grammaa.

Seuraavaksi uppoudun äidin pyytämiin Rose-baskereihin, joista saan kätevästi pari aloitusta JyJu-listaani.Neulomisiin!rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti