torstai 1. tammikuuta 2015

Tasan sata!

Kuuten viime kirjoituksessa mainitsin, tämä on sadas julkaisemani postaus tässä blogissa! Tarkalleen ottaen tekstejä Bloggerissa minulla on nyt 101, mutta yksi, muutaman vuoden takaista pesäpallon halli-SM-turnausta käsittelevä kirjoitus jäi luonnokseksi enkä tule sitä koskaan julkaisemaankaan, en vain jaksanut kirjoittaa sitä valmiiksi. Mutta nyt on siis pienen juhlan aika. Aika monet bloggaajat pitävät merkkipaalujen kunniaksi arvonnan, mutta itselläni ei sellaiseen ole tällä hetkellä oikein resursseja. Joten juhlin näin vuoden ensimmäisenä päivänä tarkastelemalla mennyttä vuotta käsitöiden osalta.

Ravelryn projektisivuni mukaan sain viime vuonna valmiiksi 91 neule- tai virkkuutyötä, huhhuh! Sen täytyy kyllä olla omalla kohdalla jonkinlainen ennätys. Valmiita töitä on tosin kappalemääräisesti jonkin verran enemmänkin, tuohon laskin ne työt, joilla on "tiedostonsa" projektisivulla. Joihinkin projekteihin olen siis niputtanut useamman, useimmiten keskenään samanlaisen työn. Kaikenlaisia töitä mahtui joukkoon, mutta pipot, sukat ja huivit vaikuttavat viihtyneen puikoillani erityisen hyvin.

Langankulutustani seurasin blogin sivupalkkiin sijoittamallani luettelolla, josta näkyivät viimeisin päivityspäivämäärä, kuluttamani langan määrä, ostamani tai saamani langan määrä, pois antamani langan määrä sekä lankavaraston kokonaistilanne eli onko lankaa tullut lisää vai onko se vähentynyt. Nyt tälle vuodelle aloitan laskurin taas alusta ja jätän viime vuoden tiedoista näkyviin vain kokonaistilanteen. Mutta jotta viime vuoden tilanne tallentuu johonkin, laitan sen näkyviin tähän:

Kulutetut langat: 11232g
Ostetut / saadut langat: 12908g
Pois annetut langat: 825g
Langankulutus:+851g

Käsitöiden määrän lisäksi lienen tehnyt oman ennätykseni myös sekä kulutetun että ostetun langan määrässä. Niin vain yli kymmenen kilon pompsahtivat kumpikin. Välillä mietin, että olenko tehnyt jossain kohtaa laskuvirheen, mutta sitten muistelen keväistä Turun reissua, paria piipahdusta Poppeliin, Tallinnan matkaa... Kaikilta noilta matkoilta tuli kotiutettua reippaasti yli kilo lankaa. Ja siihen tietenkin muut lankaostokset päälle, niin kyllähän sitä sitten kertyy. Mutta kiitos loppuvuoden vimmaisen neulomisvaihteen, sain painettua lankavaraston kasvun varsin maltillisesti alle kiloon. Toki jos tarkastelen varaston kehitystä pidemmällä aikavälillä, siis vuodesta 2013 (jolloin aloin kirjata sitä muistiin), on lankamääräni kasvanut 3302 grammalla. No, jospa tänä vuonna ottaisi taas tavoitteeksi, että joulukuun lopulla "viivan alla" on miinusmerkkinen lukema. :-)

Viimeiseksi vanhan vuoden lopulla valmistuneeksi työksi jäi valkoinen Aivot narikkaan -huivi, joka on JyJu-listallani toinen aloitettu työ. Kovasti yritin vielä myöhään illalla tikutella valmiiksi Lacy Baktusta, mutta koska pojan nukuttamishommat venyivät hieman yli puolenyön, sain huivin valmiiksi vasta tänään aamupäivällä:

Lankana taas Dropsin Paris, jota kului 3mm puikoilla 151 grammaa. Edellisessä postauksessa mainitsinkin, että tämä menee 70-vuotislahjaksi kummityttöni isoäidille. Ja mainittakoon myös, että kyseessä on historiallinen kuva, nimittäin ensimmäinen Paddylla ottamani! Oli hieman kiire saada kuva huivista, koska olin jo tänään kääräisemässä sitä pakettiin, jotta se ehtisi huomenna kummityttöni perheen mukaan. Mutta kamerastapa olikin sopivasti akku loppu. Ou nou. Mutta sitten syttyi taas lamppu päässä. Tabletissahan on kamera! Niinpä näpsäisin nopeasti pari otosta ja osasin jopa ladata niistä yhden Ravelryyn. Kyllä siinä hetken taas tunsi itsensä tekniikan ihmelapseksi.

Nyt voin sitten keskittyä tikuttelemaan JyJu-töitä. Viisi aloitusta olen saanut jo tehtyä ja yhden niistä siis jo valmiiksikin. Tänään miettiessäni mahdollisia seuraavia aloituksia, pääsin mielessäni ainakin kymmeneen asti, joten puoleen töistä on jo ainakin idea valmiina. Ainakin pari Baktusta voisi vielä tehdä. Yhden laitoinkin puikoille jo tänään; aloitin uuden vuoden samanlaisella työllä kuin jolla vanhan lopetin. JyJu-listani näyttää tällä hetkellä tältä:

JyJu#1 Vauvan peitto Drops Safranista. Aloitettu 24.12.
JyJu#2 Kaulahuivi Novita Nallesta. Aloitettu 26.12. valmis 28.12.
JyJu#3 Cousteau-pipo Novita Nallesta. Aloitettu 28.12.
JyJu#4 Virkattu kassi Novita Kotiväestä. Aloitettu 30.12.
JyJu#5 Lacy Baktus Alize Baby Wool Batikista. Aloitettu 1.1.

Lisää aloituksia olen toivottavasti saanut tehtyä seuraavaan kirjoitukseen mennessä. Aion myös luoda JyJu-projekteilleni oman sivun tänne blogiin, kunhan vain hoksaan, miten se tehdään.

Uusi vuosi, uudet kujeet ja käsityöt. Lankavarasto on jo miinuksella huimat 151 grammaa. Enkä ole vielä ostanut lankoja tänä vuonna. Mikä toki johtuu osittain siitä, etteivät kaupat olleet tänään auki.
;-D

Näillä mennään!rakkaudella,

manteliMinni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti