keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Mistä näitä viime hetken lahjaideoita oikein tulee?

Siitä, että on mukava ilahduttaa toisia. Siitä ikuisesta kysymyksestä, että mitä antaa henkilölle, jolla on jo kaikkea. Siitä, että on ihan kaheli ja parantumaton pakkoneulootikko.

Pari viikkoa sitten sain loistavan idean neuloa serkulle pipon, jonka piti olla seuraavana päivänä valmis. Viikkoa myöhemmin tälle idealle seurasi jatkoa. Nimittäin seuraavana lauantaina oli anopin syntymäpäivä ja silloin perjantaina pojan kanssa ulkoillessa aloin pohtia, pitäisikö sittenkin tehdä jotain pientä hänelle lahjaksi. Mutta mitä se sitten olisi? Tossut, virkatun röyhelöhuivin ja pitsineuleisen baskerinkin olen hänelle jo tehnyt eikä aika riittäisi mihinkään suurempitöiseen neuleeseenkaan. Jotain nättiä ja hyödyllistä sen kuitenkin pitäisi olla, tykkään antaa lahjoja, joilla on myös oikeasti käyttöä.

Mieleeni putkahtivat alkuvuodesta neulomani sydänrätit. Niiden ohje löytyi Ravelryn kautta Kris Knits -blogista. Siellä oli myöskin Mother's day cloth -niminen ohje, jonka ajattelin joskus toteuttaa. Kotiin päästyä siis 3mm puikot käteen ja niiden kaveriksi vajaa kerä vaaleankeltaista Novitan Luxus cottonia, jota oli jäänyt yli yhdestä viimevuotisesta KyJy-työstä. Melkoista haipakkaa neuloin sitten menemään ja sainkin rätin valmiiksi seuraavana päivänä.

Lankaa työhön kului 35 grammaa.

Pari muutakin työtä olen saanut valmiiksi ja äsken sain ne kuvattuakin, kun poika vielä nukkua tuhisee vaunulenkin jäljiltä.

Virkattu lippis on edellisen lippiksen identtinen kaksonen, väriä lukuunottamatta. Tässäkin koukut 3mm ja 3,5mm, lankana Mayflower cotton 8 ja kulutus 47 grammaa. Ohje kevään Novita-lehdessä.

Tämän pienen villapuseron suhteen seurasin neulovan ystäväni perässä. Joskus olin koulussa hänellä nähnyt samanlaisen ja pistin ohjeen (löytyy Ravelrysta nimellä Shalom Cardigan) muistiin. Tässäkin neuleessa viehätti erityisesti helppous, saumoja ei ole yhtään ja nappejakin täytyy ommella vain yksi. Tosin siinäkin kesti minulla turhan pitkään, jotenkin vain laiskotti. Toteutin neuleen Purosta, sitä kun oli silloin vielä sopivasti jäljellä. Alunperin ajattelin tätä veljeni avovaimolle, mutta tästä tulikin niin pieni, että jäänee omaan käyttöön. Puikot olivat kuusimilliset ja lankaa meni 145 grammaa.

Lankavarasto tällä hetkellä:

Ostetut/saadut langat: 1450g
Kulutetut langat: 2985g
Pois annetut langat: 100g
Langankulutus: -1635gHyvällä mallilla on siis varaston vähentäminen. Siihen on tosin luvassa muutama takapakki näin kesän ja loman aikana, mutta ne ovat suunniteltuja ja tarpeeseen. :-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti