sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Tämän talon töissä ei tarvitse olla hullu, mutta se on kieltämättä eduksi

Kylläpä ihminen saa välillä fiksuja ideoita torstai-iltana iltakymmenen jälkeen. Nimittäin sain päähäni silloin, että "Hei, teenpä lauantaina lakkiaisiaan viettävälle serkulle pipon lahjaksi!" Siis aikaisemmin tuossa ei olisi mitään erikoista ollut ja olisin jopa samantien tarttunut puikkoihin. Mutta nyt, kun on jälkikasvua, jonka hoitaminen vie suurimman osan ajasta, asia ei olekaan niin yksinkertainen. Siitä huolimatta otin perjantaiaamuna käsiini sinistä ja valkoista Gjestalin Jannea ja kolmemilliset bambusukkikset. Niistä sitten loihtimaan neljän kerroksen korkuisin tasaraidoin moneen kertaan hyväksi havaittua Jacques Cousteau -pipoa. Neulominen onnistuikin aika mainiosti samalla poikaa sitterissä keinutellen ja myös, kun hän oli syömisen jälkeen nukahtanut. Toki oli päivän aikana muutakin tekemistä, joten sain langanpätkät pääteltyä lauantain puolella stressatessani aamulla koittanutta reissuunlähtöä. :-D

Ohjeena siis Cousteau-pipo, lankana Gjestal Janne ja puikot 3mm bambusukkikset. Lankaa kului 67 grammaa.

Lauantaiaamupäivällä lähdimme sitten kohti Kuopiota ja serkkuni lakkiaisia. Hieman jännitti, sillä kyseessä oli pojan ensimmäinen pidempi reissu ja eka yö poissa kotoa. Hän ei ollut aiemmin käynyt Laukaata pidemmällä ja vähän mietitytti, miten lähes parituntinen automatka sujuisi. Mutta kiltti kun on, hän nukkua tuhisi koko matkan ajan. Myöskään nukkuminen vieraassa paikassa ei tuottanut ongelmia, vaan yö meni rauhallisesti vaunukopassa enoni mökillä uinaillen. Myös paluumatka tänään päivällä oli ongelmaton, uni maittoi vallan mainiosti taas. Itsellänikin on hyvä ja rentoutunut olo viikonlopun jäljiltä, mihin osaltaan vaikutti se, että poika pääsi viettämään kunnolla aikaa Muumon ja Vaarin eli mun vanhempieni kanssa. Heitä näemme harvemmin, he kun asuvat Turussa asti.

Ja vielä asiaan, joka on loistanut blogissa poissaolollaan liian kauan, nimittäin urheiluun. Pesiskausikin pyörähti käyntiin viime kuussa ja olemme avomiehen kanssa jo yhden pelin ennättäneet käydä katsomassa. Ens torstaina olisi sitten toisen vuoro, kun KaMa tulee Kirin vieraaksi Jyväskylään. Siihen matsiin onkin mukava lähteä, kun kankaanpääläiset leipoivat tänään kirjaimellisesti jymy-yllätyksen ja voittivat Sotkamon. Hauskaa sinänsä, että KaMa teki vain neljä juoksua, kun taas Sotkamolle niitä kertyi yksitoista. Tällaisen kummallisuudenhan mahdollistaa jaksomuotoinen peli, jota on kyllä parjattu koko olemassaolonsa ajan. Mutta aina ei tosiaan juoksujen määrä ratkaise, vaan miten ne jakautuvat jaksoille ja supervuorolle. You gotta pick your battles. ;-)

Ja loppuun vielä lankavaraston tilanne, joka kyllä on todellisuudessa tätäkin parempi, pitää vain saada muutkin valmiit työt raportoitua tänne.

Ostetut/saadut langat: 1450g
Kulutetut langat: 2263g
Pois annetut langat: 100g
Langankulutus: -913g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti